Печеня зі свинини в духовці - апетитна страва у вигляді м'яса з овочами. «Секретними» інгредієнтами цього рецепта є айва і кориця. Вони надають страві приємну фруктову солодкість і витончений аромат, завдяки чому печеня виходить особливо смачною і оригінальною.
Свинину (бажано вирізку) вимийте, просушіть паперовими рушниками і наріжте на тонкі стейки. Посоліть і поперчіть м'ясо за смаком.
Розігрійте на сковороді оливкове масло. Насипте в тарілку борошно і запаніруйте м'ясні стейки, а потім обсмажте до золотистої скоринки з обох сторін.
Моркву очистіть від шкірки, вимийте і наріжте кружальцями. Айву вимийте, просушіть і поріжте тонкими часточками.
Підсмажене м'ясо перекладіть на тарілку. У сковороду, де воно смажилося, відправте нарізану моркву і айву.
Червону цибулю очистіть від лушпиння, наріжте тонкими півкільцями і додайте до моркви з айвою.
Туди ж покладіть гілочки чебрецю, всипте корицю і додайте мед, мелений перець чилі і подрібнені волоські горіхи. Влийте половину будь-якого бульйону, який у вас є (в крайньому випадку замініть водою). Перемішайте інгредієнти і доведіть рідину до кипіння.
Викладіть зверху підсмажене м'ясо, влийте бульйон і знову доведіть до кипіння, а потім вимкніть вогонь.
Перекладіть вміст сковороди в форму для випічки і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Печеня зі свинини в духовці виходить дивно ніжною і соковитою. Айва і мед надають їй легку солодкість, а кориця з чебрецем і часником апетитний аромат.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти