Укр
Рус
thermomix thermomix
Печеня Другі страви Російська кухня

Печеня зі свинини з картоплею

80 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Печеня зі свинини з картоплею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Ця страва складається з скибочок свинини, картоплі, замороженого зеленого горошку і солодкого перцю. Проста страва, що може бути легко приготована ким завгодно.

Інгредієнти

  • Масло рослинне 3 ст.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 5 зуб.
  • Вода 1 1/2 скл.
  • Соус томатний 1 скл.
  • Соєвий соус 3 ст.л
  • Лайм 1 шт.
  • Бульйонні кубики 2 шт.
  • Горох заморожений 1 скл.
  • Болгарський перець 2 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Свинина 1.5 кг.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для початку підготуйте всі необхідні страві інгредієнти. В першу чергу необхідно замаринувати м'ясо. Для цього виберіть хороший шматок свинини, промийте проточною водою і на обробній дошці поріжте невеликими шматками.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім помістіть шматки м'яса в глибоку тарілку, залийте їх соєвим соусом, приправте свіжо вичавленим соком лайма і, ретельно перемішавши і просочивши кожен шматок, залиште свинину маринуватися на деякий час.

    Крок - 2
  3. 03

    Далі очистіть від насіння і ніжок болгарський перець (бажано вибрати перець різного кольору, наприклад червоний і зелений) і наріжте його невеликими шматочками.

    Крок - 3
  4. 04

    Очистіть від шкірки і подрібніть на невеликі кубики картоплю, а потім звільніть від лушпиння і дрібно наріжте червону цибулю і зубчики молодого часнику.

    Крок - 4
  5. 05

    Починайте приготування самої страви. Помістіть велику каструлю на плиту, налийте в неї рослинну олію і добре розігрійте. Закиньте в киплячу олію в першу чергу подрібнений часник. Обсмажуйте, постійно помішуючи близько хвилини, до появи насиченого аромату.

    Крок - 5
  6. 06

    Потім додайте до часнику нарізану цибулю і обсмажуйте до її розм'якшення близько 5 хвилин. Далі закиньте в каструлю промариновані шматки свинини і смажте, періодично помішуючи, до зникнення почервоніння в м'ясі.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер залийте в м'ясо томатний соус (можна використовувати навіть звичайний кетчуп) і раніше підготовлений окріп, щоб повністю покрило всі інгредієнти.

    Крок - 7
  8. 08

    Далі закиньте в каструлю бульйонний кубик, перемішайте все, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою ємність і залиште страву томитися на 45 хвилин.

    Крок - 8
  9. 09

    Після закінчення цього часу відкрийте каструлю і закиньте в неї раніше нарізану картоплю з мороженим зеленим горошком. Перемішайте все, а потім додайте нарізаний болгарський перець.

    Крок - 9
  10. 10

    За допомогою дерев'яної ложки добре все перемішайте, накрийте знову кришкою і залиште нудитися ще приблизно на пів години. За кілька хвилин до повної готовності, присоліть страву і приперчіть чорним меленим перцем.

    Крок - 10
  11. 11

    Ароматна печеня зі свинини з картоплею готова. Швидше розкладайте по тарілках і пробуйте.

    Крок - 11

Оцінити рецепт