Однією з найулюбленіших страв на наших столах є печеня зі свинини. Завжди ароматну, апетитну і ситну печеню готувати дуже легко, особливо, якщо за тебе це робить мультиварка.
Почнемо приготування цього ситного і ароматного обіду. Для початку очистіть від лушпиння і на обробній дошці досить крупно наріжте ріпчасту цибулю.
Потім створіть суміш приправ для маринування м'яса. Для цього, в глибоку миску засипте чорний мелений перець, додайте сіль, паприку, присипте сухою розмарин і чебрець. Далі додайте трохи часникового порошку, сушеної петрушки і ретельно все змішайте, рівномірно розподіливши по дну ємності.
Тепер помістіть в миску зі спеціями заздалегідь ретельно вимитий і просушений шматок свинини (в цьому рецепті добре, якщо це буде свиняча вирізка) і добре його просочіть з усіх боків сполученими приправами.
Далі в чашу мультиварки налийте оливкову олію (її повинно бути не мало) і добре промажте дно і боки ємності. Потім включіть мультиварку в режим «Жарка» і помістіть промариноване м'ясо.
Обсмажуйте свинину в киплячій олії, перевертаючи з боку на бік, до утворення легкої скоринки і зникнення краси в м'ясі. Потім витягніть присмажені шматок на тарілку і відставте на час в бік.
Далі закиньте в чашу мультиварки шматок вершкового масла і розтопіть. Потім кидайте в масло раніше нарізану цибулю і обсмажуйте, постійно помішуючи, до її розм'якшення. Додайте в мультиварку так само подрібнені зубчики часнику (можна видавити через чеснокодавку, а можна просто нарізати або розім'яти).
Потім долийте трохи соєвого соусу і обсмажуйте, постійно все перемішуючи близько 5 хвилин. Далі поверх цибулі помістіть в мультиварку спеціальну решітку - насадку для запікання м'яса.
Тепер покладіть на решітку раніше підсмажену свинину, присипавши заздалегідь вимитими і нарізаними великими часточками печериць.
Далі залийте вміст мультиварки заздалегідь відвареним бульйоном і червоним сухим вином так, щоб м'ясо не було повністю покрито.
А що ж це за печеня без картоплі? Тому виберіть середнього розміру картоплю (якщо молода, то не очищаючи) ретельно вимийте, загорніть у фольгу для запікання і покладіть в мультиварку поверх м'яса.
Потім очистіть від шкірки моркву, наріжте на невеликі круги (якщо морква не велика, то зовсім можна розділити навпіл) і, загорнувши так само в фольгу, відправте в чашу мультиварки, уклавши поруч з картоплею.
Закрийте мультиварку кришкою, встановіть режим «Тушкування» з необхідним часом і залиште страву готуватися. Після закінчення зазначеного часу, дістаньте з ємності спочатку овочі, а потім і м'ясо, викладіть все на тарілку.
А самі займіться підготовкою своєрідної підливи. Для цього в невеликій мисці розчиніть борошно в теплій воді до однорідної рідкої маси - це і буде таким собі загустителем для майбутньої страви.
Тепер розгорніть з фольги раніше запечену картоплю з морквою і відправте їх назад в мультиварку, полив підготовленою борошняною сумішшю. Перемішуйте все, притримуючи мультиварку в режимі «Підтримка тепла», щоб вміст все ще кипів, до легкого загустіння страви.
Далі наріжте на обробній дошці великими шматками протушковані свинину і теж відправте в мультиварку. Ще раз все ретельно перемішайте і вимкніть мультиварку. Страва готова.
Готову печеню зі свинини розкладіть по тарілках і гарячою подавайте до обіднього столу.
Випадкові рецепти