Укр
Рус
Картопля Другі страви Російська кухня

Печеня зі свинини в мультиварці

( 4.9231 4 513 13 оцінок)

2236 - переглядів
95 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Печеня зі свинини в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В мультиварці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Однією з найулюбленіших страв на наших столах є печеня зі свинини. Завжди ароматну, апетитну і ситну печеню готувати дуже легко, особливо, якщо за тебе це робить мультиварка.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Печеня зі свинини в мультиварці" (на 100 грам)

  • Білки5.6 гр.
  • Жири3 гр.
  • Вуглеводи8.4 гр.
  • Калорії91 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Почнемо приготування цього ситного і ароматного обіду. Для початку очистіть від лушпиння і на обробній дошці досить крупно наріжте ріпчасту цибулю.

Крок - 1
02

Потім створіть суміш приправ для маринування м'яса. Для цього, в глибоку миску засипте чорний мелений перець, додайте сіль, паприку, присипте сухою розмарин і чебрець. Далі додайте трохи часникового порошку, сушеної петрушки і ретельно все змішайте, рівномірно розподіливши по дну ємності.

Крок - 2
03

Тепер помістіть в миску зі спеціями заздалегідь ретельно вимитий і просушений шматок свинини (в цьому рецепті добре, якщо це буде свиняча вирізка) і добре його просочіть з усіх боків сполученими приправами.

Крок - 3
04

Далі в чашу мультиварки налийте оливкову олію (її повинно бути не мало) і добре промажте дно і боки ємності. Потім включіть мультиварку в режим «Жарка» і помістіть промариноване м'ясо.

Крок - 4
05

Обсмажуйте свинину в киплячій олії, перевертаючи з боку на бік, до утворення легкої скоринки і зникнення краси в м'ясі. Потім витягніть присмажені шматок на тарілку і відставте на час в бік.

Крок - 5
06

Далі закиньте в чашу мультиварки шматок вершкового масла і розтопіть. Потім кидайте в масло раніше нарізану цибулю і обсмажуйте, постійно помішуючи, до її розм'якшення. Додайте в мультиварку так само подрібнені зубчики часнику (можна видавити через чеснокодавку, а можна просто нарізати або розім'яти).

Крок - 6
07

Потім долийте трохи соєвого соусу і обсмажуйте, постійно все перемішуючи близько 5 хвилин. Далі поверх цибулі помістіть в мультиварку спеціальну решітку - насадку для запікання м'яса.

Крок - 7
08

Тепер покладіть на решітку раніше підсмажену свинину, присипавши заздалегідь вимитими і нарізаними великими часточками печериць.

Крок - 8
09

Далі залийте вміст мультиварки заздалегідь відвареним бульйоном і червоним сухим вином так, щоб м'ясо не було повністю покрито.

Крок - 9
10

А що ж це за печеня без картоплі? Тому виберіть середнього розміру картоплю (якщо молода, то не очищаючи) ретельно вимийте, загорніть у фольгу для запікання і покладіть в мультиварку поверх м'яса.

Крок - 10
11

Потім очистіть від шкірки моркву, наріжте на невеликі круги (якщо морква не велика, то зовсім можна розділити навпіл) і, загорнувши так само в фольгу, відправте в чашу мультиварки, уклавши поруч з картоплею.

Крок - 11
12

Закрийте мультиварку кришкою, встановіть режим «Тушкування» з необхідним часом і залиште страву готуватися. Після закінчення зазначеного часу, дістаньте з ємності спочатку овочі, а потім і м'ясо, викладіть все на тарілку.

Крок - 12
13

А самі займіться підготовкою своєрідної підливи. Для цього в невеликій мисці розчиніть борошно в теплій воді до однорідної рідкої маси - це і буде таким собі загустителем для майбутньої страви.

Крок - 13
14

Тепер розгорніть з фольги раніше запечену картоплю з морквою і відправте їх назад в мультиварку, полив підготовленою борошняною сумішшю. Перемішуйте все, притримуючи мультиварку в режимі «Підтримка тепла», щоб вміст все ще кипів, до легкого загустіння страви.

Крок - 14
15

Далі наріжте на обробній дошці великими шматками протушковані свинину і теж відправте в мультиварку. Ще раз все ретельно перемішайте і вимкніть мультиварку. Страва готова.

Крок - 15
16

Готову печеню зі свинини розкладіть по тарілках і гарячою подавайте до обіднього столу.

Крок - 16

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Стейк з сьомги в фользі - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з сьомги в фользі 50 4 3 з 5 - детальніше -
Іспанська паелья - покроковий рецепт, фото 1 Іспанська паелья 80 6 4 з 5 - детальніше -
Хворост класичний - покроковий рецепт, фото 1 Хворост класичний 50 4 3 з 5 - детальніше -
Печиво «Дитинство» - покроковий рецепт, фото 1 Печиво «Дитинство» 35 3 3 з 5 - детальніше -