Укр
Рус
Печеня Другі страви Російська кухня

Печеня зі свинини в домашніх умовах

( 4.6429 4 514 14 оцінок)
1415 - переглядів
75 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Печеня зі свинини в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В мультиварці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Печеня зі свинини - одна з улюблених, ситних і ароматних страв, що можна легко приготувати в домашніх умовах. Ніжна свинина, яка тане в роті, тушкується в багатому винному соусі з морквою, цибулею і картоплею. Ваша сім'я і друзі будуть просити цю тушковану в мультиварці печеню.

Інгредієнти

  • Свинина 1 кг.
  • Борошно 1/2 скл.
  • Приправи за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне 3 ст.л
  • Часник 4 зуб.
  • Цибуля 1 шт.
  • Морква 3 шт.
  • Картопля 700 г.
  • Вино червоне сухе 4 ст.л
  • Вустерширський соус 4 ст.л
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Паста томат 4 ст.л
  • Бульйон 4 скл.
  • Горох заморожений 2 ст.л
  • Петрушка 1/2 пуч.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Очистіть від лушпиння зубчики часнику і на кухонній дошці наріжте дрібними частинами або ж видавіть через чеснокодаву. Потім відправте подрібнений часник в чашу мультиварки.

Крок - 1
02

Далі очистіть від лушпиння цибулю, наріжте досить великими шматками, а потім теж помістіть в мультиварку. Додайте відразу заздалегідь очищену від шкірки і нарізану тонкими кільцями молоду моркву.

Крок - 2
03

Наступним овочем буде молода картопля. Ретельно її вимийте, при необхідності поскобліть гострим ножем, а потім, не розрізаючи (цілою) відправте в чашу до інших овочів. Якщо будете використовувати стару картоплю, то попередньо очистіть її від шкірки, наріжте невеликими шматками і вже тоді кладіть в ємність.

Крок - 3
04

Далі займіться підготовкою м'яса. Виберіть хороший шматок свинини без прожилок. Ретельно вимийте її під проточною водою, обсушіть, а потім наріжте великими скибочками і відправте в спеціальний пакет для маринування.

Крок - 4
05

Потім засипте в пакет до м'яса просіяне борошно, рясно посоліть м'ясо, приправте спеціями і чорним меленим перцем, а потім, закривши щільно пакет, ретельно перемішайте свинину і залиште на час в сторону.

Крок - 5
06

Помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре прогрійте. У розігріте масло викладіть замариновані шматки свинини і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до утворення золотої кірки на м'ясі.

Крок - 6
07

Обсмажену свинину помістіть в чашу мультиварки. Потім залийте до овочів з м'ясом трохи червоного вина, вустерширський соус, приправити спеціями до м'яса і додайте томатну пасту.

Крок - 7
08

Далі укладіть в чашу лаврове листя і залийте все попередньо приготованим бульйоном. Ретельно перемішайте все, накрийте кришку і встановивши режим «Тушкування» з певним часом, залиште страву готуватися.

Крок - 8
09

Після сигналу про приготування страви, відкрийте кришку мультиварки і закиньте в чашу зовсім небагато розмороженого зеленого горошку. Знову накрийте кришку і залиште страву томитися ще приблизно 10 хвилин.

Крок - 9
10

Потім викладіть печеню зі свинини, приготовану в домашніх умовах, в глибокі миски, прикрасьте свіжою зеленню петрушки і подавайте сім'ї до обіду.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат подсолнух с чипсами - покроковий рецепт, фото 1 Салат подсолнух с чипсами 40 5 3 з 5 - детальніше -
Зефир яблочный - покроковий рецепт, фото 1 Зефир яблочный 50 3 3 з 5 - детальніше -
Сгущенка с содой - покроковий рецепт, фото 1 Сгущенка с содой 50 2 3 з 5 - детальніше -