Печеня зі свинини - одна з улюблених, ситних і ароматних страв, що можна легко приготувати в домашніх умовах. Ніжна свинина, яка тане в роті, тушкується в багатому винному соусі з морквою, цибулею і картоплею. Ваша сім'я і друзі будуть просити цю тушковану в мультиварці печеню.
Очистіть від лушпиння зубчики часнику і на кухонній дошці наріжте дрібними частинами або ж видавіть через чеснокодаву. Потім відправте подрібнений часник в чашу мультиварки.
Далі очистіть від лушпиння цибулю, наріжте досить великими шматками, а потім теж помістіть в мультиварку. Додайте відразу заздалегідь очищену від шкірки і нарізану тонкими кільцями молоду моркву.
Наступним овочем буде молода картопля. Ретельно її вимийте, при необхідності поскобліть гострим ножем, а потім, не розрізаючи (цілою) відправте в чашу до інших овочів. Якщо будете використовувати стару картоплю, то попередньо очистіть її від шкірки, наріжте невеликими шматками і вже тоді кладіть в ємність.
Далі займіться підготовкою м'яса. Виберіть хороший шматок свинини без прожилок. Ретельно вимийте її під проточною водою, обсушіть, а потім наріжте великими скибочками і відправте в спеціальний пакет для маринування.
Потім засипте в пакет до м'яса просіяне борошно, рясно посоліть м'ясо, приправте спеціями і чорним меленим перцем, а потім, закривши щільно пакет, ретельно перемішайте свинину і залиште на час в сторону.
Помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре прогрійте. У розігріте масло викладіть замариновані шматки свинини і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до утворення золотої кірки на м'ясі.
Обсмажену свинину помістіть в чашу мультиварки. Потім залийте до овочів з м'ясом трохи червоного вина, вустерширський соус, приправити спеціями до м'яса і додайте томатну пасту.
Далі укладіть в чашу лаврове листя і залийте все попередньо приготованим бульйоном. Ретельно перемішайте все, накрийте кришку і встановивши режим «Тушкування» з певним часом, залиште страву готуватися.
Після сигналу про приготування страви, відкрийте кришку мультиварки і закиньте в чашу зовсім небагато розмороженого зеленого горошку. Знову накрийте кришку і залиште страву томитися ще приблизно 10 хвилин.
Потім викладіть печеню зі свинини, приготовану в домашніх умовах, в глибокі миски, прикрасьте свіжою зеленню петрушки і подавайте сім'ї до обіду.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти