Укр
Рус
Печеня Другі страви Російська кухня

Печеня з яловичини в мультиварці

( 4.7143 4 57 7 оцінок)
1453 - переглядів
75 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Печеня з яловичини в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В мультиварці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Якщо на вашій кухні є таке диво техніки, як мультиварка - то наявність безлічі відмінних страв у вашому меню вже гарантовано. Пропонуємо вам випробувати рецепт такої смакоти, як печеня з яловичини. Це дуже відома і популярна страва в наших краях, яку готують практично всі господині протягом довгих років. Приготуйте печеню з яловичини в мультиварці і ви переконаєтеся, що з її допомогою у нас виходить дійсно смачна, ситна і при цьому корисна страва.

Інгредієнти

  • Бульйон 0.5 л.
  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Картопля 4 шт.
  • Морква 4 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Вустерширський соус 2 ст.л
  • Часник сушений 1 щіп.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Оливкова олія 4 ст.л
  • Яловичина 1 кг.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, в першу чергу приготуємо яловичий бульйон. Оскільки ми готуємо печеню з яловичини, то будемо звичайно ж використовувати яловиче м'ясо, а ось для бульйону рекомендуємо взяти кістки. Їх потрібно попередньо замочити хоча б на годинку, потім добре вимити, а потім залити водою і поставити каструлю на вогонь.

Крок - 1
02

Коли вода закипить, знімаємо піну, або ж зливаємо повністю воду і заливаємо нову, в якій і буде готуватися наш бульйон. Варимо його приблизно години півтори, додавши сіль, перець і інші спеції на ваш смак. Після приготування бульйон проціджуємо і відставляємо в сторону.

Крок - 2
03

Є спосіб набагато простіше - зараз можна купити вже готовий яловичий бульйон, який продається в супермаркетах, хоч і не у всіх. Отже, в будь-якому випадку коли бульйон буде готовий, приступаємо до інших місій. Шматок яловичини миємо і сушимо за допомогою паперових рушників, а потім чашу мультиварки наповнюємо невеликою кількістю оливкової олії, включаємо режим «Жарка» і кладемо м'ясо.

Крок - 3
04

Обсмажуємо його з обох сторін хвилини по три з кожної, а потім солимо, посипаємо перцем, часниковим порошком і заливаємо яловичим бульйоном. Також додаємо вустерський соус.

Крок - 4
05

Очищену від лушпиння цибулю ріжемо на чотири частини і теж кидаємо в мультиварку. Тепер накриваємо кришкою і включаємо програму «Тушкування» на півгодини.

Крок - 5
06

За цей час чистимо від шкірки моркву і картоплю, і крупно нарізаємо їх. По закінченню зазначеного часу додаємо в мультиварку овочі і включаємо її ще раз буквально на чверть години. Після звітного сигналу про закінчення програми даємо страві постояти ще хвилин 15-20, а потім відкриваємо мультиварку і милуємося на прекрасний результат роботи цієї диво техніки.

Крок - 6
07

Яловичину протушкуваои дивним чином, і м'ясо вийшло настільки м'яке і ніжне, що розвалюється в руках. Викладаємо його на тарілку і поруч додаємо приготовані овочі. Зверху можна прикрасити свіжою зеленню петрушки. Красива, апетитна, ароматна печеня з яловичини готова до вживання. Печеня з яловичини в мультиварці - ситна, живильна страва, яку і приготувати не складно, і насолодитися чудовим смаком без сумніву, є чим.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти