Укр
Рус
Печеня Другі страви Російська кухня

Печеня з яловичини в духовці

( 4.6250 4 58 8 оцінок)

953 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Печеня з яловичини в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Печеня з яловичини в духовці виходить ніжнішою, ароматною і корисною, ніж на сковороді. М'ясо відразу запікається з овочами, тому вам не доведеться додатково думати про гарнір. Як приготувати апетитну і соковиту печеню з яловичини в духовці, докладно описано в рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Печеня з яловичини в духовці" (на 100 грам)

  • Білки11.8 гр.
  • Жири7.6 гр.
  • Вуглеводи2.6 гр.
  • Калорії131 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте інгредієнти для печені. Яловичину вимийте і висушіть паперовими рушниками. Моркву, селеру і помідори вимийте, просушіть і наріжте невеликими кубиками. Червону цибулю і зубчики часнику очистіть від лушпиння, а потім подрібніть часточками (дрібний часник не потрібно й подрібнювати).

Крок - 1
02

Розігрійте в сковороді рослинне масло і відправте туди яловичину цільним шматком. Для аромату додайте чебрець і лавровий лист. Смажте м'ясо на середньому вогні до рум'яної скоринки з обох сторін (приблизно 5-6 хвилин).

Крок - 2
03

Коли яловичина підсмажиться з одного боку, переверніть шматок і вставте між волокнами зубчики часнику. Зарум'янене і насичене ароматами спецій м'ясо перекладіть у форму для випічки.

Крок - 3
04

У сковороду, де смажилася яловичина, відправте нарізані овочі. Всипте сіль і мелений чорний перець, покладіть лавровий лист і чебрець. Перемішайте інгредієнти і тушкуйте пару хвилин, а потім відправте в форму до м'яса.

Крок - 4
05

Рівномірно розподіліть овочі навколо яловичини і відправте страву запікатися при 230 градусах Цельсія на 40 хвилин. Тривалість випічки залежить від духовки. Можливо, вам знадобиться трохи більше або менше часу, щоб печеня з яловичини в духовці повністю приготувалася.

Крок - 5
06

Готовій страві дайте трохи постояти, щоб вона «відпочила» і дійшла до смаку, а потім подавайте на стіл. Запечена в духовці яловича печеня з овочами виходить дуже ніжною і соковитою. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тефтелі на пару - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі на пару 50 4 3 з 5 - детальніше -
Ананасовий салат з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Ананасовий салат з куркою 40 2 3 з 5 - детальніше -
Суфле для торта - покроковий рецепт, фото 1 Суфле для торта 55 1 3 з 5 - детальніше -
Торт бите скло зі сметаною - покроковий рецепт, фото 1 Торт бите скло зі сметаною 60 4 3 з 5 - детальніше -