Печеня з яловичини в духовці виходить ніжнішою, ароматною і корисною, ніж на сковороді. М'ясо відразу запікається з овочами, тому вам не доведеться додатково думати про гарнір. Як приготувати апетитну і соковиту печеню з яловичини в духовці, докладно описано в рецепті.
Підготуйте інгредієнти для печені. Яловичину вимийте і висушіть паперовими рушниками. Моркву, селеру і помідори вимийте, просушіть і наріжте невеликими кубиками. Червону цибулю і зубчики часнику очистіть від лушпиння, а потім подрібніть часточками (дрібний часник не потрібно й подрібнювати).
Розігрійте в сковороді рослинне масло і відправте туди яловичину цільним шматком. Для аромату додайте чебрець і лавровий лист. Смажте м'ясо на середньому вогні до рум'яної скоринки з обох сторін (приблизно 5-6 хвилин).
Коли яловичина підсмажиться з одного боку, переверніть шматок і вставте між волокнами зубчики часнику. Зарум'янене і насичене ароматами спецій м'ясо перекладіть у форму для випічки.
У сковороду, де смажилася яловичина, відправте нарізані овочі. Всипте сіль і мелений чорний перець, покладіть лавровий лист і чебрець. Перемішайте інгредієнти і тушкуйте пару хвилин, а потім відправте в форму до м'яса.
Рівномірно розподіліть овочі навколо яловичини і відправте страву запікатися при 230 градусах Цельсія на 40 хвилин. Тривалість випічки залежить від духовки. Можливо, вам знадобиться трохи більше або менше часу, щоб печеня з яловичини в духовці повністю приготувалася.
Готовій страві дайте трохи постояти, щоб вона «відпочила» і дійшла до смаку, а потім подавайте на стіл. Запечена в духовці яловича печеня з овочами виходить дуже ніжною і соковитою. Смачного!
Випадкові рецепти