Укр
Рус
Свинина Другі страви Українська кухня

Печеня з реберець

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

850 - переглядів
90 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Печеня з реберець - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Печеня з реберець - соковита і апетитна страва зі свинини з овочами. Печеня, зроблена на основі м'яса на кістці, виходить особливо насиченою за смаком і при цьому готується легко і швидко. Не пропустіть наш рецепт, так як він завжди виходить вдало!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Печеня з реберець" (на 100 грам)

  • Білки6.6 гр.
  • Жири15.3 гр.
  • Вуглеводи5.3 гр.
  • Калорії190 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Свинячі реберця вимийте і висушіть паперовими рушниками.

Крок - 1
02

Зубчики часнику очистіть від лушпиння, відправте в ємність з оливковою олією і перебийте до однорідності занурювальним блендером.

Крок - 2
03

Частину отриманої суміші вилийте на свинячі реберця і кулінарним пензликом рівномірно розподіліть по поверхні. Поперчіть м'ясо за смаком. Потім виконайте те ж саме зі зворотною стороною ребер, але приблизно половину маринаду залиште для овочів.

Крок - 3
04

Замариновану свинину оберніть харчовою плівкою і відправте в холодильник мінімум на 2-3 години (краще на ніч). Через зазначений час вийміть ребра з холодильника і посоліть за смаком по обидва боки.

Крок - 4
05

Картоплю очистіть від шкірки, вимийте, наріжте товстими кружечками (близько 1 см) і викладіть на деко.

Крок - 5
06

Моркву очистіть від шкірки, вимийте, подрібніть тонкими слайсами і відправте до картоплі.

Крок - 6
07

Зубчики часнику очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і додайте до інших інгредієнтів.

Крок - 7
08

Червоний болгарський перець вимийте, наріжте великими шматочками і теж відправте на деко.

Крок - 8
09

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте півколами і покладіть в загальну масу.

Крок - 9
10

Гарненько посоліть овочі і полийте маринадом. Перемішайте інгредієнти для рівномірного розподілу.

Крок - 10
11

Зверху викладіть нарізані часточками помідори. Покрийте овочі замаринованими свинячими реберцями. Надішліть деко в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Потім переверніть ребра іншою стороною і запікайте ще 40 хвилин. Час від часу поливайте м'ясо винним соусом, щоб воно не вийшло сухим.

Крок - 11
12

Для приготування соусу змішайте в каструлі біле вино і воду. Всипте м'ясний бульйон (з кубика) і чорний перець горошком. За бажанням можете додати лавровий лист. На сильному вогні доведіть суміш до кипіння і варіть 5 хвилин, щоб випарувати алкогольні пари.

Крок - 12
13

Соусом полийте ребра і овочі і поверніть печеню в духовку. Робіть так кожні 10-15 хвилин. Через 40 хвилин не забудьте перевернути ребра, полити соусом і знову відправити запікатися.

Крок - 13
14

Через 1 годину і 20 хвилин печеня з реберець повністю приготується. Після випікання всередині дека залишиться суміш з жиру, овочевих соків і винного соусу. На її основі зробіть соус для подачі. Змішайте воду з кукурудзяним крохмалем.

Крок - 14
15

Поставте деко на вогонь, доведіть вміст до кипіння і, помішуючи, потроху вливайте крохмальну суміш. Коли маса почне густіти, соус готовий. Подавайте печеню з реберець з приготовленим соусом. М'ясо дуже соковите і ніжне. Смачного!

Крок - 15

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Тісто для домашньої локшини - покроковий рецепт, фото 1 Тісто для домашньої локшини 30 1 2 з 5 - детальніше -
Щі з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Щі з куркою 60 6 2 з 5 - детальніше -
Бешбармак з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Бешбармак з баранини 180 6 3 з 5 - детальніше -
Профітролі з начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Профітролі з начинкою 80 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Каша перлова на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Каша перлова на молоці 30 1 3 з 5 - детальніше -
Суп з курячих сердечок - покроковий рецепт, фото 1 Суп з курячих сердечок 55 3 3 з 5 - детальніше -
Апельсиновий торт - покроковий рецепт, фото 1 Апельсиновий торт 70 4 3 з 5 - детальніше -