Печеня з реберець - соковита і апетитна страва зі свинини з овочами. Печеня, зроблена на основі м'яса на кістці, виходить особливо насиченою за смаком і при цьому готується легко і швидко. Не пропустіть наш рецепт, так як він завжди виходить вдало!
Свинячі реберця вимийте і висушіть паперовими рушниками.
Зубчики часнику очистіть від лушпиння, відправте в ємність з оливковою олією і перебийте до однорідності занурювальним блендером.
Частину отриманої суміші вилийте на свинячі реберця і кулінарним пензликом рівномірно розподіліть по поверхні. Поперчіть м'ясо за смаком. Потім виконайте те ж саме зі зворотною стороною ребер, але приблизно половину маринаду залиште для овочів.
Замариновану свинину оберніть харчовою плівкою і відправте в холодильник мінімум на 2-3 години (краще на ніч). Через зазначений час вийміть ребра з холодильника і посоліть за смаком по обидва боки.
Картоплю очистіть від шкірки, вимийте, наріжте товстими кружечками (близько 1 см) і викладіть на деко.
Моркву очистіть від шкірки, вимийте, подрібніть тонкими слайсами і відправте до картоплі.
Зубчики часнику очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і додайте до інших інгредієнтів.
Червоний болгарський перець вимийте, наріжте великими шматочками і теж відправте на деко.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте півколами і покладіть в загальну масу.
Гарненько посоліть овочі і полийте маринадом. Перемішайте інгредієнти для рівномірного розподілу.
Зверху викладіть нарізані часточками помідори. Покрийте овочі замаринованими свинячими реберцями. Надішліть деко в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Потім переверніть ребра іншою стороною і запікайте ще 40 хвилин. Час від часу поливайте м'ясо винним соусом, щоб воно не вийшло сухим.
Для приготування соусу змішайте в каструлі біле вино і воду. Всипте м'ясний бульйон (з кубика) і чорний перець горошком. За бажанням можете додати лавровий лист. На сильному вогні доведіть суміш до кипіння і варіть 5 хвилин, щоб випарувати алкогольні пари.
Соусом полийте ребра і овочі і поверніть печеню в духовку. Робіть так кожні 10-15 хвилин. Через 40 хвилин не забудьте перевернути ребра, полити соусом і знову відправити запікатися.
Через 1 годину і 20 хвилин печеня з реберець повністю приготується. Після випікання всередині дека залишиться суміш з жиру, овочевих соків і винного соусу. На її основі зробіть соус для подачі. Змішайте воду з кукурудзяним крохмалем.
Поставте деко на вогонь, доведіть вміст до кипіння і, помішуючи, потроху вливайте крохмальну суміш. Коли маса почне густіти, соус готовий. Подавайте печеню з реберець з приготовленим соусом. М'ясо дуже соковите і ніжне. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти