Печеня з м'яса і картоплі - апетитна і ситна основна страва, що чудово підходить для сімейного обіду або вечері. М'ясо, тушковане з картоплею, помідорами та іншими овочами, виходить напрочуд соковитим і ніжним. Найкраще для приготування печені за цим рецептом використовувати свинину, оскільки вона має ідеальний баланс білка і жиру. Але і з іншими видами м'яса страва вийде чудово смачною.
Підготуйте інгредієнти для печені. Картоплю, болгарський перець та м'ясо наріжте середніми шматочками (приблизно на одні укуси). Цибулю подрібніть кубиками. Зубчики часнику очистіть від лушпиння.
Нарізане м'ясо викладіть у миску, приправте до смаку сіллю і перемішайте.
У глибокій сковороді або в каструлі розігрійте оливкову олію, викладіть туди м'ясо і, помішуючи, смажте близько 10 хвилин.
Через зазначений час перекладіть свинину в миску, а в ємність, де вона смажилася, відправте подрібнену цибулю та болгарський перець. Посоліть овочі, перемішайте і смажте 5-6 хвилин.
Потім додайте до цибулі та перцю нарізану картоплю. Приправте страву сіллю, чорним меленим перцем, сушеним чебрецем і солодкою паприкою. Також покладіть лавровий листок та пропущений через прес часник. Перемішайте та готуйте все разом 10 хвилин.
Влийте воду так, щоб вона майже покрила овочі. Додайте до загальної маси раніше підсмажене м'ясо і перемішайте інгредієнти. Накрийте кришкою сковороду і готуйте страву на повільному вогні 45 хвилин.
Після цього влийте в печеню томатний сік, перемішайте вміст сковороди і тушкуйте приблизно 10 хвилин. Через зазначений час найсмачніша печеня з м'яса та картоплі буде повністю готове. Розкладіть її по порційним тарілкам, присипте подрібненою зеленню і подавайте на стіл. Печеня виходить неймовірно ароматною, соковитою та ситною. Овочі та м'ясо такі м'які, що їх можна їсти губами. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти