Укр
Рус
Картопля Другі страви Російська кухня

Печеня з лосятини

( 4.8000 4 510 10 оцінок)

1521 - переглядів
115 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Печеня з лосятини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В мультиварці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Печеню ми звикли готувати зі свинини або телятини, навіть птиці або кролика. Але ось з дичини доводиться готувати страви не завжди і, звичайно ж, не всім. Але саме печеню з лосятини ми пропонуємо сьогодні вашій увазі. Відразу хочу попередити, складного в приготуванні нічого немає, але така домашня страва вийде смачною і запашною. Якщо ви підете всім нашим радам, смак печені буде ніжною і насиченою, і обов'язково сподобається навіть тим, хто в принципі не любить дичину.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Печеня з лосятини" (на 100 грам)

  • Білки6.9 гр.
  • Жири2.9 гр.
  • Вуглеводи6.7 гр.
  • Калорії92 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку займіться підготовкою м'яса - головного інгредієнта цієї страви. Великий шматок молодої лосятини попередньо замочіть в холодній воді не менше, ніж на 6 годин. Це допоможе розм'якшити м'ясо. Потім трохи просушіть змочену лосятину, наріжте досить великими шматками, а потім відправте в великого розміру миску.

Крок - 1
02

Потім рясно посоліть шматки м'яса, приперчіть чорним меленим перцем і посипте просіяним борошном. Далі ретельно перемішайте м'ясо, до повного об'єднання інгредієнтів і просочення всіх шматочків.

Крок - 2
03

Помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне або оливкове масло і добре розігрійте. Потім покладіть в киплячу олію шматки лосятини і обсмажуйте, періодично помішуючи, до утворення коричневої хрусткої скоринки на м'ясі. Обсмажене м'ясо викладіть в чашу мультиварки. Адже сама страва буде готуватися в ній.

Крок - 3
04

Далі очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте її тонкими півкільцями. Потім долийте в сковорідку, де обсмажували м'ясо ще трохи олії і викладіть нашатковану цибулю. Обсмажуйте овоч, до розм'якшення і легкої золотистості, а потім теж перекладіть в чашу мультиварки до м'яса.

Крок - 4
05

У сковорідку залийте червоне вино, на повільному вогні протоміть його, постійно помішуючи, близько 3 хвилин, а потім вилийте в мультиварку до решти продуктів.

Крок - 5
06

Ретельно помийте під проточною водою молоду картоплю і, не очищаючи від шкірки, наріжте досить великими шматками. Потім очистіть від шкірки і переріжте навпіл (якщо дрібна, то не потрібно нарізати) моркву і відправте разом з картоплею в чашу мультиварки.

Крок - 6
07

Далі займіться підготовкою спеціального соусу для майбутньої страви. У невелику миску засипте просіяне борошно, залийте в нього заздалегідь підготовлений бульйон і постійно мішайте, до повного розчинення борошна і утворення однорідної маси.

Крок - 7
08

Далі додайте в борошняну масу томатну пасту, чебрець, лавровий лист, рясно посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і ще раз добре все змішайте до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 8
09

Соусом залийте вміст чаші і ретельно все перемішайте. Потім накрийте мультиварку кришкою, встановіть режим «Тушкування» з певним часом і залиште страву готуватися.

Крок - 9
10

Після закінчення часу і подачі сигналу від мультиварки про готовність страви, розкладіть смачну печеню з лосятини в глибокі тарілки і поспішайте порадувати своїх рідних ароматним обідом.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Холодець - покроковий рецепт, фото 1 Холодець 40 5 4 з 5 - детальніше -
Спагетті з курячою грудкою - покроковий рецепт, фото 1 Спагетті з курячою грудкою 40 5 2 з 5 - детальніше -
Гаспачо з огірків - покроковий рецепт, фото 1 Гаспачо з огірків 45 4 3 з 5 - детальніше -
Буріто з яловичиною - покроковий рецепт, фото 1 Буріто з яловичиною 40 2 2 з 5 - детальніше -