Печеню ми звикли готувати зі свинини або телятини, навіть птиці або кролика. Але ось з дичини доводиться готувати страви не завжди і, звичайно ж, не всім. Але саме печеню з лосятини ми пропонуємо сьогодні вашій увазі. Відразу хочу попередити, складного в приготуванні нічого немає, але така домашня страва вийде смачною і запашною. Якщо ви підете всім нашим радам, смак печені буде ніжною і насиченою, і обов'язково сподобається навіть тим, хто в принципі не любить дичину.
Для початку займіться підготовкою м'яса - головного інгредієнта цієї страви. Великий шматок молодої лосятини попередньо замочіть в холодній воді не менше, ніж на 6 годин. Це допоможе розм'якшити м'ясо. Потім трохи просушіть змочену лосятину, наріжте досить великими шматками, а потім відправте в великого розміру миску.
Потім рясно посоліть шматки м'яса, приперчіть чорним меленим перцем і посипте просіяним борошном. Далі ретельно перемішайте м'ясо, до повного об'єднання інгредієнтів і просочення всіх шматочків.
Помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне або оливкове масло і добре розігрійте. Потім покладіть в киплячу олію шматки лосятини і обсмажуйте, періодично помішуючи, до утворення коричневої хрусткої скоринки на м'ясі. Обсмажене м'ясо викладіть в чашу мультиварки. Адже сама страва буде готуватися в ній.
Далі очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте її тонкими півкільцями. Потім долийте в сковорідку, де обсмажували м'ясо ще трохи олії і викладіть нашатковану цибулю. Обсмажуйте овоч, до розм'якшення і легкої золотистості, а потім теж перекладіть в чашу мультиварки до м'яса.
У сковорідку залийте червоне вино, на повільному вогні протоміть його, постійно помішуючи, близько 3 хвилин, а потім вилийте в мультиварку до решти продуктів.
Ретельно помийте під проточною водою молоду картоплю і, не очищаючи від шкірки, наріжте досить великими шматками. Потім очистіть від шкірки і переріжте навпіл (якщо дрібна, то не потрібно нарізати) моркву і відправте разом з картоплею в чашу мультиварки.
Далі займіться підготовкою спеціального соусу для майбутньої страви. У невелику миску засипте просіяне борошно, залийте в нього заздалегідь підготовлений бульйон і постійно мішайте, до повного розчинення борошна і утворення однорідної маси.
Далі додайте в борошняну масу томатну пасту, чебрець, лавровий лист, рясно посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і ще раз добре все змішайте до об'єднання всіх інгредієнтів.
Соусом залийте вміст чаші і ретельно все перемішайте. Потім накрийте мультиварку кришкою, встановіть режим «Тушкування» з певним часом і залиште страву готуватися.
Після закінчення часу і подачі сигналу від мультиварки про готовність страви, розкладіть смачну печеню з лосятини в глибокі тарілки і поспішайте порадувати своїх рідних ароматним обідом.
Випадкові рецепти