Печеня - це універсальна страва, до складу якої входить м'ясо (гриби) і овочі, приготовані разом. Її можна тушкувати, запікати, готувати в казані на відкритому вогні. У кожної господині в запасі є пару-трійку рецептів цієї смачної, ситної і ароматної страви. Здивувати новим рецептом буде важко, але ми постараємося. Оригінальний рецепт печені з курки зі шпинатом в вершково-часниковому соусі, стане для вас справжнім відкриттям.
В якості м'яса виберемо курячі стегенця. Ретельно помиємо їх і просушимо паперовим рушником. Підготовлені курячі стегна викладемо на кухонну дошку шкіркою вгору.
Підготуємо спеції. Для цього змішаємо сіль, чорний, мелений перець, цибулевий і часниковий порошок, сухий чебрець і розмарин, паприку. Вони ідеально поєднуються з куркою.
Цією запашною сумішшю посипаємо курячі стегенця. При цьому трохи втеремо спеції руками в м'ясо, щоб вони краще вбралися. Перевертаємо на інший бік і повторюємо так само, посипаючи і втираючи спеції в курку. Накриємо курячі стегна, притрушені сумішшю спецій, харчовою плівкою і відправляємо маринуватися в холодильник на годину.
А поки займемося овочами. Картоплю середнього розміру ретельно миємо, позбавляючись від бруду, і даємо стекти воді і злегка обсохнути. Чистити від шкірки ми не будемо. Нарізаємо кожну картоплину на вісім рівних частин. Шматочки повинні вийти середніх розмірів.
Викладаємо порізану картоплю в жаростійку форму для запікання. Найкраще підійде керамічна, але, якщо немає, можна скористатися глибоким невеликим листом. Поливаємо зверху картоплю оливковою олією холодного віджиму. Також потрібно посолити, для цього підійде як проста, так і морська сіль. І поперчити чорним перцем свіжомеленим.
Картоплю ретельно перемішаємо і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо протягом 30 хвилин. Поки картопля запікається дістаємо промариноване м'ясо з холодильника. У розігріту сковороду наливаємо оливкову олію.
Викладаємо в сковороду замариновані курячі стегна, спочатку шкірою вниз. Обсмажуємо на середньому вогні протягом 3 - 4 хвилин до утворення золотисто-коричневої скоринки. Перевертаємо на зворотну сторону і також обсмажуємо. М'ясо повинно мати приємну, хрустку скоринку з двох сторін. Відкладаємо підсмажені курячі стегенця в сторону.
У ту ж сковороду з-під смаження м'яса додаємо молодий помитий і просушений шпинат. Солимо і приправляємо чорним меленим перцем. Ретельно мішаємо, щоб шпинат ввібрав в себе масло і спеції, які залишилися після смаження курки. Шпинат обсмажується досить швидко. Він повинен втратити свою первинну форму і стати м'яким. Викладаємо його зі сковороди.
Так як масла після обсмажування шпинату практично не залишилося, він ввібрав його як губка, ми не будемо змінювати сковороду. Для приготування соусу підійде і вона. Не знімаючи з вогню, ми відразу ж додаємо шматок несолоного вершкового масла. Доїм йому повністю розтопиться. Першим додамо в розтоплене масло попередньо очищений і подрібнений часник і перемішаємо. Даємо йому час трохи обжарится і наситити своїм ароматом масло.
Слідом додаємо пшеничне борошно. Постійно розмішуючи вінчиком, даємо йому обсмажитися протягом хвилини, щоб він набув злегка коричневий відтінок. Додаємо до борошна курячий бульйон. Енергійно мішаючи вінчиком доводимо соус до загусання.
Далі додамо молоко і вершки, адже соус у нас вершковий. Сир пармезан тремо на дрібну терку і додаємо в наш соус для надання більш вираженого вершкового смаку. І за бажанням додамо кубик курячого бульйону. Можна обійтися і без нього, але він зробить наш соус більш яскравим і гармонійним.
І під кінець додамо дрібно різану зелень петрушки і базиліка. Все ретельно перемішуємо і даємо протушкуватися з хвилину, щоб аромати змішалися.
Час витягти нашу наполовину запечену картоплю з духовки і зверху викласти на неї обсмажені курячі стегенця.
Між курячим м'ясом викладаємо тушкований шпинат, заповнюючи їм щілини між стегенцем і картоплею. Зверху нашу печеню поливаємо приготованим вершково-часниковим соусом. Ставимо в духовку і випікаємо при тій же температурі (200 градусів) протягом 35-40 хвилин до повної готовності курки.
Дістаємо нашу печеню з курки зі шпинатом з духовки. Даємо їй постояти 10 хвилин перед подачею на стіл. Викладаємо на порційні тарілки м'ясо і овочі і поливаємо зверху соусом. Соковите м'ясо, яке тане в роті, розсипчаса запечена картопля, ніжний шпинат і кремовий, ароматний соус - що може бути більш смачніше. Кличте скоріше рідних і друзів. Смачного
Схожі рецепти
Випадкові рецепти