Укр
Рус
Печеня Другі страви Російська кухня

Печеня з курки з картоплею

( 4.9167 4 512 12 оцінок)
1521 - переглядів
80 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Печеня з курки з картоплею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Печеня одна з найпоширеніших і улюблених страв на нашому столі. Особливо смачною воно виходить, якщо готувати їївдома. А якщо запекти печеню в духовці, м'ясо буде неймовірно ніжним, а картопля розсипчастою. З вибором цієї м'ясної, другої страви ніколи не помилишся, так як вона готується з доступних продуктів, які поширені в нашому регіоні. Ситна, нескладна в приготуванні, вона буде добре виглядати як на святковому, так і на обідньому столі. Рецепт печені з куркою і картоплею, запеченої в рукаві, смачне, швидке в приготуванні (так займе менше часу) і завжди виходить просто ідеальною.

Інгредієнти

  • Куриця 700 г.
  • Картопля 6 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Оливкова олія 4 ст.л
  • Куркума 1 ч.л
  • Каррі 1 ч.л
  • Паприка 1 ч.л
  • Приправи 2 ст.л
  • Часник 1 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку займемося підготовкою наших овочів. Картоплю, моркву і цибулю миємо і очищаємо від шкірки. Набір овочів для печені, як бачите самий звичайний, нічого зайвого. Спочатку підготуємо картоплю. На кухонній дошці розрізаємо її навпіл і кожну половину нарізаємо шматочками товщиною пару сантиметрів.

Крок - 1
02

Викладаємо порізану картоплю в глибоку миску. Туди ж будемо додавати і інші овочі. Очищену моркву нарізаємо півкільцями, так вона збереже свою форму і не розвариться. Додаємо в миску до картоплі.

Крок - 2
03

Слідом нарізаємо цибулю теж тонкими півкільцями. І кладемо до інших овочів в миску. Овочі підготували, тепер їх потрібно посолити і додати чорний мелений перець.

Крок - 3
04

Щоб печеня вийшла ароматною, додамо суміш сушених пряних трав. Овочі добре поєднуються з майораном, петрушкою, чебрецем (материнка), базиліком і кропом. Для кольору і користі ми додамо також куркуму. Ця спеція, родом з Азії, універсальна, навіть має лікувальні властивості і входить до складу багатьох приправ, нашу страву вона точно не зіпсує.

Крок - 4
05

Наливаємо оливкову олію (можна рафіновану, соняшникову) і все ретельно перемішуємо так, щоб овочі і спеції добре перемішалися.

Крок - 5
06

В жаростійку форму або деко кладемо рукав для запікання і викладаємо, всередину його, наші підготовлені овочі зі спеціями.

Крок - 6
07

Настала черга курки. Її потрібно добре промити і обсушити паперовим рушником. Нарізаємо на порційні шматки. Можна взяти просто курячі стегенця і розрізати їх на дві частини. М'ясо викладаємо в миску.

Крок - 7
08

Курку солимо і додаємо також чорний мелений перець. Обов'язково приправимо її і пряними спеціями. Додамо каррі і мелену паприку. Ці спеції дадуть не тільки гарний колір нашому м'ясу, але додадуть тонкий, екзотичний аромат.

Крок - 8
09

Ну і куди ж без запашних трав. Додаємо їх до курки. Слідом додамо часник, щоб надати пікантності печені. Очищений часник пропускаємо через прес або подрібнюємо ножем і додаємо до курки.

Крок - 9
10

І останнім до курки також додамо оливкову олію, і все добре перемішаємо. У рукав, поверх картоплі, викладаємо шматки нашої ароматної курки. Коли, ретельно упакована печеня, буде в рукаві, добре зав яжемо край так, щоб рідина не витекла під час запікання. А щоб при нагріванні рукав не порвало від тиску, потрібно проколоти його місцями зубочисткою. Так, гаряче повітря всередині рукава, буде поступово виходити.

Крок - 10
11

Ставимо нашу печеню в розігріту духовку. Випікати будемо при температурі 200 градусів, 60 хвилин. Коли печеня з курки з картоплею приготувалася, акуратно (щоб не обпектися) дістаємо її з рукава і прикрашаємо дрібно порізаною зеленою цибулею. Все, можна накривати на стіл і подавати рідним або гостям з салатом (рецептів яких у нас на сайті безліч, на будь-який смак) або маринованими овочами. Від такої страви, навіть найменші, будуть в захваті!

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Гуляш из говяжьей печени - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш из говяжьей печени 45 4 3 з 5 - детальніше -
Канапе с ветчиной - покроковий рецепт, фото 1 Канапе с ветчиной 40 4 3 з 5 - детальніше -
Армянский шашлык из свинины - покроковий рецепт, фото 1 Армянский шашлык из свинины 60 4 3 з 5 - детальніше -
Роллы с кунжутом - покроковий рецепт, фото 1 Роллы с кунжутом 60 4 3 з 5 - детальніше -