Укр
Рус
thermomix thermomix
Печеня Другі страви Російська кухня

Печеня з курки в сковороді

50 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Печеня з курки в сковороді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Представляємо вашій увазі рецепт відмінної ситної і смачної страви, якою ви нагодуйте всю сім'ю. Йдеться про таку страву, як печеня. Поєднання м'яса і овочів завжди вдале, але в даному випадку воно виглядає особливо добре. Як правило, печеня готується в глиняних горщиках в духовці, але не у всіх є така можливість. Також багато готують печеню в чавунних казанах або каструлі з товстими стінками. Але ми пропонуємо більш простий спосіб - печеня з курки в сковороді. Приготоване таким чином, печеня виходить нітрохи не гірше за інших варіантів.

Інгредієнти

  • Сіль за смаком
  • Печериці 300 г.
  • Соєвий соус 100 мл.
  • Винний оцет 150 мл.
  • Масло рослинне 50 мл.
  • Картопля 3 шт.
  • Перець чорний горошок 1 ст.л
  • Перець червоний чілі 2 шт.
  • Лавровий лист 4 шт.
  • Часник 7 зуб.
  • Куряче філе 500 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для приготування печені в сковороді потрібно виконати кілька нескладних покрокових вказівок, додати трошки натхнення і гарна страва вже буде радувати нас на столі. Почнемо з того, що почистимо картоплю від шкірки, обполоснемо її під водою і наріжемо на середнього розміру шматки.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім обсмажимо на олії картоплю до готовності, трохи підсоливши. Підсмажуємо таким чином, щоб картопля набула красиву золотисту скориночку, а після цього знімаємо сковорідку з вогню, а картопля викладаємо в окрему ємність і поки відставляємо.

    Крок - 2
  3. 03

    Наступним готуємо м'ясо. В даному рецепті у нас курятина. Філе ріжемо на великі шматки і викладаємо на сковорідку з рослинним маслом. Підсмаживши його кілька хвилин, наливаємо винний оцет і соєвий соус.

    Крок - 3
  4. 04

    Потім чистимо від лушпиння часник і трохи придавив кожен зубчик ножем, додаємо в сковорідку. Ще кидаємо лавровий лист, горошини чорного перцю, а потім накриваємо сковорідку кришкою і продовжуємо готуємо на середньому вогні хвилин 10.

    Крок - 4
  5. 05

    Після цього кидаємо червоний перець і ще готуємо хвилин 5-7, періодично помішуючи. За цей час рідина трохи випарувалася, і ми доливаємо півтори склянки звичайної води, а коли вона покипить пару-трійку хвилин, дістаємо з неї курятину, а рідину виливаємо в окрему посудину.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер ставимо знову на вогонь сковорідку і наливаємо трохи рослинного масла, а далі викладаємо курятину, яку обсмажуємо близько 5 хвилин, після чого додаємо до неї подрібнені гриби і готуємо все разом ще кілька хвилин.

    Крок - 6
  7. 07

    Потім викладаємо в сковорідку вже підсмажену картоплю, все перемішуємо і заливаємо бульйоном, в якому готувалася раніше курятина. Продовжуємо готувати нашу печеню з курки ще хвилин 5-7, а потім знімаємо її з вогню.

    Крок - 7
  8. 08

    Подавати таку печеню можна як самостійну страву, а можна додати до неї ще який-небудь гарнір, наприклад відварений рис. Це вже на ваш розсуд. Головне, що печеня з курки в сковороді виходить апетитною на вигляд, з гарним ароматом, ситна, живильна і дуже смачна.

    Крок - 8

Оцінити рецепт