Представляємо вашій увазі рецепт відмінної ситної і смачної страви, якою ви нагодуйте всю сім'ю. Йдеться про таку страву, як печеня. Поєднання м'яса і овочів завжди вдале, але в даному випадку воно виглядає особливо добре. Як правило, печеня готується в глиняних горщиках в духовці, але не у всіх є така можливість. Також багато готують печеню в чавунних казанах або каструлі з товстими стінками. Але ми пропонуємо більш простий спосіб - печеня з курки в сковороді. Приготоване таким чином, печеня виходить нітрохи не гірше за інших варіантів.
Для приготування печені в сковороді потрібно виконати кілька нескладних покрокових вказівок, додати трошки натхнення і гарна страва вже буде радувати нас на столі. Почнемо з того, що почистимо картоплю від шкірки, обполоснемо її під водою і наріжемо на середнього розміру шматки.
Потім обсмажимо на олії картоплю до готовності, трохи підсоливши. Підсмажуємо таким чином, щоб картопля набула красиву золотисту скориночку, а після цього знімаємо сковорідку з вогню, а картопля викладаємо в окрему ємність і поки відставляємо.
Наступним готуємо м'ясо. В даному рецепті у нас курятина. Філе ріжемо на великі шматки і викладаємо на сковорідку з рослинним маслом. Підсмаживши його кілька хвилин, наливаємо винний оцет і соєвий соус.
Потім чистимо від лушпиння часник і трохи придавив кожен зубчик ножем, додаємо в сковорідку. Ще кидаємо лавровий лист, горошини чорного перцю, а потім накриваємо сковорідку кришкою і продовжуємо готуємо на середньому вогні хвилин 10.
Після цього кидаємо червоний перець і ще готуємо хвилин 5-7, періодично помішуючи. За цей час рідина трохи випарувалася, і ми доливаємо півтори склянки звичайної води, а коли вона покипить пару-трійку хвилин, дістаємо з неї курятину, а рідину виливаємо в окрему посудину.
Тепер ставимо знову на вогонь сковорідку і наливаємо трохи рослинного масла, а далі викладаємо курятину, яку обсмажуємо близько 5 хвилин, після чого додаємо до неї подрібнені гриби і готуємо все разом ще кілька хвилин.
Потім викладаємо в сковорідку вже підсмажену картоплю, все перемішуємо і заливаємо бульйоном, в якому готувалася раніше курятина. Продовжуємо готувати нашу печеню з курки ще хвилин 5-7, а потім знімаємо її з вогню.
Подавати таку печеню можна як самостійну страву, а можна додати до неї ще який-небудь гарнір, наприклад відварений рис. Це вже на ваш розсуд. Головне, що печеня з курки в сковороді виходить апетитною на вигляд, з гарним ароматом, ситна, живильна і дуже смачна.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти