Укр
Рус
thermomix thermomix
Печеня Другі страви Російська кухня

Печеня з курки в мультиварці

1369 - переглядів
55 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Печеня з курки в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В мультиварці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Мені здається простіше простого приготувати печеню з курки в мультиварці - може бути і повсякденною і святковою стравою, та ще й часу на кухні доведеться провести мінімум, адже чудо-каструлька практично все зробить сама. Страва, яка допоможе вам здивувати своїх домочадців - печеня з курки в мультиварці, адже приготоване м'ясо виходить неймовірно апетитним, картопля м'якою і ароматною, а медово-часниковий соус взагалі уб'є наповал будь-якого навіть самого вибагливого їдця.

Інгредієнти

  • Стегно куряче 900 г.
  • Картопля 500 г.
  • Морква 450 г.
  • Цибуля 2 шт.
  • Боби 400 г.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Мед 1/4 скл.
  • Часник 1 ст.л
  • Соєвий соус 1/2 скл.
  • Кетчуп 1/4 скл.
  • Орегано 2 ч.л
  • Петрушка 2 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Беремо курячі стегна, добре промиваємо, шкірку знімати не потрібно, і не розрізаючи, кладемо в чашу мультиварки.

    Крок - 1
  2. 02

    Червону картоплю добре промиваємо, теж не чистимо, розрізаємо навпіл і також кладемо в мультиварку.

    Крок - 2
  3. 03

    Цибулини середнього розміру чистимо від лушпиння, обполіскуємо і нарізаємо великими кубиками. Додаємо нарізану цибулю до м'яса і картоплі, а ще кладемо очищену і вимиту моркву цілком, не розрізаючи.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер приступаємо до приготування соусу. У глибоку миску вливаємо рідкий мед, бажано квітковий, він більш ароматний, додаємо соєвий соус і кетчуп. Після цього кидаємо подрібнений часник і сушений орегано. За допомогою вінчика все добре перемішуємо в однорідну суміш і заливаємо цим соусом вміст мультиварки, тобто, курятину з овочами.

    Крок - 4
  5. 05

    Закриваємо кришку мультиварки і включаємо. Якщо страву потрібно приготувати швидше, то включаємо високу температуру і готуємо протягом 40 хвилин, адже якщо готувати при низькій температурі, то цей процес займе більше години.

    Крок - 5
  6. 06

    Перед завершенням приготування відкриваємо кришку і кидаємо в чашу мультиварки зелену квасолю, після чого готуємо ще хвилин 15, квасоля при цьому повинна бути яскраво-зеленого кольору. Так, ще можна при відкритій кришці мультиварки потримати страву хвилини 2-3 для утворення на курятині хрусткої шкірки.

    Крок - 6
  7. 07

    Готове м'ясо з овочами викладаємо на тарілку, поливаємо зверху соком з мультиварки і посипаємо рубаною зеленню петрушки. Легкий, неймовірно чудовий смак і аромат медової курятини настільки зачарує ваших рідних, що вам постійно доведеться готувати цю апетитну і пікантну їжу.

    Крок - 7

Оцінити рецепт