Печеня з курячих крилець з картоплею - смачний і ситний обід для всієї сім'ї. Щоб не ускладнювати підготовку і не забивати смаку основних продуктів, в рецепті використовуються тільки найпростіші інгредієнти і мінімум спецій. Але страва все одно виходить по-домашньому смачною і подобається дорослим і дітям.
Картоплю помийте, очистіть від шкірки, знову вимийте від залишків забруднень і наріжте скибочками.
Перекладіть картопляну нарізку в форму для випічки. Картопля повинна лежати одним шаром. Посоліть і поперчіть її на смак, а також приправте гранульованим часником.
Курячі крильця вимийте і висушіть паперовими рушниками. Видаліть у крилець кінцеву кісточку (там нічого їсти, а виглядає вона неестетично).
Складіть курку в миску і теж приправте сіллю, перцем і гранульованим часником. Додайте в заправку гірчицю і майонез. Перемішайте інгредієнти, щоб спеції рівномірно розподілилися по крильцям.
Замариновану курку викладіть у форму для випічки поверх шматочків картоплі. Покрийте страву харчовою плівкою і відправте в холодильник на 2-3 години.
Через зазначений час розігрійте духовку до 180 градусів. Дістаньте форму з холодильника і відправте в духовку на 45-50 хвилин. За цей час курка дасть сік, який промастить картоплю, а сама покриється золотистою скоринкою, що зробить печеню з курячих крилець з картоплею неймовірно апетитною. Така гарна, смачна і ароматна страва збере за загальним столом всю сім'ю. Смачного!
Випадкові рецепти