Якщо ви віддаєте перевагу ситній і ароматній птиці, то цей чудовий рецепт печені з качки просто знахідка для вас. Ароматна і апетитна друга страва має бути вами помічена.
Увімкніть духовку на 170 градусів. Качині ніжки добре перевірте, щоб на них не було пір'їнок і колодочек, якщо вони є, то їх треба видалити. Промийте стегенця під проточною водою і обсушіть паперовим рушником.
Корінь імбиру очистіть, сполосніть і натріть на дрібній тертці. Зніміть цедру з одного мандарина.
Качині ніжки покладіть в форму для випічки. Прямо в ній замаринуйте м'ясо. З обох сторін приправте ніжки сіллю, чорним меленим перцем, додайте м'ясну приправу, подрібнений імбир і мандаринову цедру.
Також полийте ніжки оливковою олією і присипте свіжими листочками чебрецю. Добре натріть м'ясо цими спеціями, щоб воно просочилося ароматами. Потім поставте форму з ніжками в розігріту духовку. Запікайте їх протягом двох годин або до м'якості. Перевертайте ніжки кожні 15 хвилин.
Тепер візьміть картоплю, очистіть шкірку і помийте водою. Покладіть картоплю в невелику каструлю, залийте водою, трохи посоліть і відваріть до напівготовності.
Потім візьміть ще одну форму для запікання і перекладіть в неї картоплю. Полийте картоплю оливковою олією. Додайте розрізане на кілька шматків вершкове масло і трошки присоліть. Також посипте картоплю чебрецем і додайте цедру апельсина.
Полийте соком половини апельсина і приправте чорним меленим перцем. Перемішайте картоплю зі спеціями руками або за допомогою ложки. Кожну картоплину придавіть товкачем, щоб вона трохи розпалася.
Підвищіть температуру духовки до 200 градусів і поставте до качки форму з картоплею, приблизно на 45 хвилин, або поки не утвориться скоринка золотистого кольору. Тим часом очистіть червону цибулю. Розріжте кожну цибулину на чотири частини.
Яблука також треба помити, нарізати на частини, видаливши серцевину з насінням і плодоніжки.
Вийміть з духовки качині ніжки і додайте до них червону цибулю та яблука, розрізані на кілька частин мандарини. Також все полийте свіжовичавленим мандариновим соком. Поставте назад в духовку. Запікаєте разом з качкою, поки яблука і цибуля не стануть м'якими, близько 20 хвилин.
Тепер вийміть з духовки картоплю з утвореною хрусткою, золотою скоринкою. Через час витягніть з духовки качку. Додайте до неї ще трохи свіжого чебрецю.
Всі компоненти печені з качки готові. Викладіть тепер на тарілку кілька золотистих картоплин, шматочки м'яких і ароматних яблук, цибулі і мандарин, а також качину ніжку. Подавайте на стіл і насолоджуйтеся. Смачного.
Випадкові рецепти