Укр
Рус
Печеня Другі страви Російська кухня

Печеня з качки

( 5.0000 5 510 10 оцінок)
1384 - переглядів
70 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Печеня з качки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Якщо ви віддаєте перевагу ситній і ароматній птиці, то цей чудовий рецепт печені з качки просто знахідка для вас. Ароматна і апетитна друга страва має бути вами помічена.

Інгредієнти

  • Качка 700 г.
  • Яблуко кисле 200 г.
  • Цибуля червона 2 шт.
  • Мандарин 4 шт.
  • Імбир 60 г.
  • Чебрець за смаком
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Картопля 10 шт.
  • Апельсин 1/2 шт.
  • Бальзамічний соус 1 ст.л
  • Оливкова олія 3 ст.л
  • Вершкове масло 2 ст.л
  • Спеції для м’яса 1 ч.л
  • Сіль за смаком
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Увімкніть духовку на 170 градусів. Качині ніжки добре перевірте, щоб на них не було пір'їнок і колодочек, якщо вони є, то їх треба видалити. Промийте стегенця під проточною водою і обсушіть паперовим рушником.

Крок - 1
02

Корінь імбиру очистіть, сполосніть і натріть на дрібній тертці. Зніміть цедру з одного мандарина.

Крок - 2
03

Качині ніжки покладіть в форму для випічки. Прямо в ній замаринуйте м'ясо. З обох сторін приправте ніжки сіллю, чорним меленим перцем, додайте м'ясну приправу, подрібнений імбир і мандаринову цедру.

Крок - 3
04

Також полийте ніжки оливковою олією і присипте свіжими листочками чебрецю. Добре натріть м'ясо цими спеціями, щоб воно просочилося ароматами. Потім поставте форму з ніжками в розігріту духовку. Запікайте їх протягом двох годин або до м'якості. Перевертайте ніжки кожні 15 хвилин.

Крок - 4
05

Тепер візьміть картоплю, очистіть шкірку і помийте водою. Покладіть картоплю в невелику каструлю, залийте водою, трохи посоліть і відваріть до напівготовності.

Крок - 5
06

Потім візьміть ще одну форму для запікання і перекладіть в неї картоплю. Полийте картоплю оливковою олією. Додайте розрізане на кілька шматків вершкове масло і трошки присоліть. Також посипте картоплю чебрецем і додайте цедру апельсина.

Крок - 6
07

Полийте соком половини апельсина і приправте чорним меленим перцем. Перемішайте картоплю зі спеціями руками або за допомогою ложки. Кожну картоплину придавіть товкачем, щоб вона трохи розпалася.

Крок - 7
08

Підвищіть температуру духовки до 200 градусів і поставте до качки форму з картоплею, приблизно на 45 хвилин, або поки не утвориться скоринка золотистого кольору. Тим часом очистіть червону цибулю. Розріжте кожну цибулину на чотири частини.

Крок - 8
09

Яблука також треба помити, нарізати на частини, видаливши серцевину з насінням і плодоніжки.

Крок - 9
10

Вийміть з духовки качині ніжки і додайте до них червону цибулю та яблука, розрізані на кілька частин мандарини. Також все полийте свіжовичавленим мандариновим соком. Поставте назад в духовку. Запікаєте разом з качкою, поки яблука і цибуля не стануть м'якими, близько 20 хвилин.

Крок - 10
11

Тепер вийміть з духовки картоплю з утвореною хрусткою, золотою скоринкою. Через час витягніть з духовки качку. Додайте до неї ще трохи свіжого чебрецю.

Крок - 11
12

Всі компоненти печені з качки готові. Викладіть тепер на тарілку кілька золотистих картоплин, шматочки м'яких і ароматних яблук, цибулі і мандарин, а також качину ніжку. Подавайте на стіл і насолоджуйтеся. Смачного.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Жульен со сметаной - покроковий рецепт, фото 1 Жульен со сметаной 55 4 3 з 5 - детальніше -
Круассаны со сгущенкой - покроковий рецепт, фото 1 Круассаны со сгущенкой 180 3 3 з 5 - детальніше -
Лечо без уксуса - покроковий рецепт, фото 1 Лечо без уксуса 50 4 3 з 5 - детальніше -
Салат с говяжьим языком - покроковий рецепт, фото 1 Салат с говяжьим языком 20 4 2 з 5 - детальніше -