Печеня з індички - це дуже популярна страва у багатьох кухнях, оскільки м'ясо індички має дієтичні властивості і відмінний насичений смак. Крім того, м'ясо індички відмінно поєднується з багатьма овочами, що робить цю особливість основоположною при виборі страв з індички для багатьох кулінарів. Така страва, як печеня зі індички, має неймовірну кількість різних варіацій, які рясніють смаками і набором продуктів. Однією з популярних видів жаркого з індичкою вважається турецький варіант. Саме за цим рецептом пропонуємо вам приготувати цю страву на своїй кухні. Печеня з індички - страва нескладна в приготуванні, і всі процеси приготування під силу будь-якій господині.
Отже, для початку обробимо на порції м'ясо індички. Для печені ідеально підійде гомілка і стегно, які потрібно розділити між собою, якщо ви придбали цілу частину, також стегно розрізаємо на кілька частин, щоб в подальшому шматок м'яса дістався кожному члену застілля. М'ясо слід помити і висушити за допомогою паперових рушників.
Тепер приступаємо до підготовки овочів. В даному рецепті використовується багато коренеплодів. Кожен з них (солодку картоплю, репу, пастернак, корінь петрушки) очищаємо від шкірки за допомогою овочечистки і нарізаємо на великі шматки.
Також миємо цибулю-порей (використовуємо тільки білу частину) і крупно нарізаємо її.
Потім чистимо і миємо морквину. Нарізати її рекомендується уздовж довгими тонкими шматочками.
Після цього очищаємо від лушпиння цибулю, миємо, розрізаємо навпіл, а потім кожну половину ріжемо на 3 частини.
Ще одним компонентом є картопля, яку пропонуємо вам не чистити, але дуже ретельно вимити за допомогою щітки, а потім порізати на великі кубики.
Гарбуз - особливий інгредієнт, який додасть легкості і особливого аромату нашому страві. Гарбуз ми чистимо від шкірки, а також розрізаємо навпіл, щоб вичистити м'якоть з насінням. Після цього нарізаємо його таким же способом, як і попередні.
Отже, всі овочі приготовані. Викладаємо їх на деко і поливаємо маслом. Потім солимо і посипаємо меленою паприкою і ретельно перемішуємо, щоб кожен шматочок просочився спеціями.
Приправляємо сіллю і паприкою м'ясо індички, посипаємо борошном і теж змащуємо рослинним маслом. Тепер натираємо цією сумішшю кожен шматочок індички.
Нам залишилося викласти замариноване м'ясо зверху на овочі. Також посипаємо зверху свіжим подрібненим розмарином і додаємо листочок свіжого лавра. Але якщо немає свіжого, підійде і сушений. В кінці подрібнюємо пару зубчиків часнику і викладаємо його зверху на м'ясо.
А тепер переходимо до завершального етапу і відправляємо деко з вмістом нашої печені в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і залишимо запікатися протягом 50 хвилин. По закінченню зазначеного часу дістаємо страву з духовки і насолоджуємося результатом виконаної роботи.
Красива, яскрава, шалено апетитна на вид і з п'янким ароматом печеня зі індички готова. Розкладіть її по тарілкам або горшочкам, а найкраще залиште її на деку і подавайте до столу цілком, прикрасивши зеленню петрушки.
Випадкові рецепти