Укр
Рус
thermomix thermomix
Печеня Другі страви Російська кухня

Печеня з грибами і зеленим горошком

60 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Печеня з грибами і зеленим горошком - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Печеня з грибами і зеленим горошком хороша версія для святкового або для повсякденного столу. Ідеально підійде людям дотримуючих посту або для тих, хто не вживає м'яса.

Інгредієнти

  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Гірчиця зерниста 1 ч.л
  • Горошок зелений 1/2 скл.
  • Паприка 1 ст.л
  • Соус томатний 150 мл.
  • Гірчиця 1/2 ч.л
  • Помідор 8 шт.
  • Імбир 20 г.
  • Часник 2 зуб.
  • Гриби 200 г.
  • Картопля 300 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Розпочніть підготовку всіх необхідних інгредієнтів для жаркого. Часник очистіть і сполосніть. На обробній дошці наріжте його на тоненькі слайси.

    Крок - 1
  2. 02

    Імбир також промийте під водою. Шкірку можете не очищати. Тонко наріжте спочатку кружечками. Тепер кружечки поріжте на тоненькі смужки, а потім вже на дрібні кубики.

    Крок - 2
  3. 03

    Помідори черрі сполосніть водою. Наріжте на кубики, перекладіть в окрему ємність.

    Крок - 3
  4. 04

    Гриби добре вимийте від сміття, видаліть плівку. Наріжте великими шматочками. Перекладіть в миску.

    Крок - 4
  5. 05

    Картоплю очистіть від шкірки і вимийте. Наріжте на кубики розміром приблизно 1*1 сантиметр. Поки відкладіть. Візьміть каструлю з товстим дном. Поставте її на плиту на середній вогонь. Влийте трохи води.

    Крок - 5
  6. 06

    Опустіть в каструлю часник і імбир. Додайте також насіння гірчиці. Все добре перемішайте. Доведіть суміш до кипіння і готуйте інгредієнти, поки вони не стануть м'якими і прозорими. Далі додайте в каструлю помідори. Помішуйте компоненти і томіть їх приблизно 5 хвилин, поки помідори не стануть м'якше.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер висипте нарізані гриби. Додайте паприку і приправте меленим чорним перцем. Все перемішайте і готуйте ще 5 хвилин, часто перемішуючи, щоб овочі не почали прилипати до дна. Через 5 хвилин додайте картоплю.

    Крок - 7
  8. 08

    Далі влийте томатний соус, воду в такій кількості, щоб вона покрила всі овочі (або бульйон) і добре перемішайте всі інгредієнти. Доведіть до кипіння і накрийте каструлю кришкою. Також необхідно зменшити вогонь до мінімуму. Тушкуйте інгредієнти протягом 15 хвилин.

    Крок - 8
  9. 09

    Після закінчення часу додайте зелений горошок (можете використовувати свіжий або заморожений). Додайте вогонь до середнього і готуйте ругу ще 10-15 хвилин, щоб у картоплі було достатньо часу добре зваритися і розм'якшитися, а рідини трохи випаруватися. Періодично помішуйте.

    Крок - 9
  10. 10

    Щоб отримати більш густу печеню, ви можете розчавити кілька шматочків картоплі, таким чином, вивільнивши крохмаль природним способом. Посоліть печеню на свій смак. Готову печеню з грибами і зеленим горошком подавайте гарячою на стіл, розлив в порційні тарілки, і здивуєте своїх рідних неймовірним смаком цієї страви. Смачного.

    Крок - 10

Оцінити рецепт