Якщо ви придбали собі таку штуку, як сотейник і ще не придумали, як його застосувати, поспішаю вас порадувати, в ньому можна приготувати дуже багато смачних страв. Особливо зручно в цьому кухонному пристосуванні готувати м'ясні страви, а якщо трохи урізноманітнити і додати картоплю, то одразу отримаєте апетитний, ароматний і соковитий обід. Так, ви не помилилися - це саме і є печеня в сотейнику в духовці.
Зараз приготуємо смачну, ситну і ароматну печеню. Запікати ми її будемо в духовці, так воно протомиться і порадує вас більш насиченим смаком. Для початку візьмемо м'ясо свинини, воно повинно бути в міру жирним, щоб вийшов смачний, насичений бульйон. М'ясо миємо, просушуємо і нарізаємо на невеликі шматочки.
Далі черга цибулі. Головки ріпчастої цибулі чистимо і миєму, розрізаємо навпіл. Викладаємо на кухонну дошку і нарізаємо середніми кубиками.
Тепер черга солодкої моркви. Вона додасть нашій страві не тільки смак, але і насичений колір бульйону. Перемиваємо овоч під проточною водою і очищаємо від шкірки. Моркву краще вибрати невелику і довгасту. Наріжемо її середніми кільцями.
Займемося картоплею. її теж потрібно помити і почистити. Далі її перерізуємо на чотири частини. Вийшли досить великі часточки, це для того, щоб наші овочі не зварилися, адже ми їх будемо томити в духовці. Замочуємо картоплю в холодній воді, так вийде зайвий крохмаль, а картопля буде більш розсипчаста.
Візьмемо цибулю порей, нам знадобиться тільки біла її частина. Миєму її і розрізаємо на дві частини, потім кожну частину навпіл. Викладаємо цибулю в холодну воду на кілька хвилин, щоб пішла гіркота. Руками розбираємо овоч на частини прямо у воді, так вона швидше вимокне. Далі витягуємо її і даємо стекти воді. Викладаємо цибулю на дошку і нарізаємо півкільцями.
Прянощі нашій страві додасть корінь петрушки, можна замінити коренем пастернаку. Корінь чистимо і миєму. Розрізаємо вздовж і кожну половину навпіл, потім нарізаємо середніми кубиками.
З ароматних трав ми скористаємося розмарином. Свіжа з дуже насиченим ароматом, дуже добре буде поєднуватися з м'ясом і овочами. Гострим ножем нарізаємо на частини, а потім як-би шаткуємо її швидкими рухами ножа.
У сотейник наливаємо рослинне масло і ставимо на вогонь. Коли масло трохи розігріється, додаємо м'ясо і даємо підрум'янитися.
Перевертаємо м'ясо, коли на ньому утворюється рум'яна кірочка. Так поступово обсмажуємо м'ясо, перевертаючи, кожен шматок окремо. У процесі смаження додаємо сіль. Слідом присипаємо чорним меленим перцем. Цих спецій буде досить, не будемо іншими надмірно перебивати аромат нашої печені. Все перемішуємо.
До підрум'яненого м'яса додаємо по черзі наші овочі. Спочатку цибулю, даємо трохи обсмажити. Далі кидаємо моркву і корінь петрушки. Помішуємо і даємо трохи прожаритися.
Далі додаємо очищену воду. Води наливаємо стільки, щоб вона покрила наше м'ясо з овочами. Все добре перемішуємо і накриваємо кришкою. Даємо закипіти воді.
Коли вода закипіла, додаємо картоплю, ретельно мішаємо і знову накриваємо кришкою. Картопля повинна відваритися до напівготовності. У духовці вона швидше дійде до готовності.
Ну і останнім в нашу печеню додамо порізану цибулю порей і розмарин. Все перемішаємо і даємо ще раз закипіти. Розігріваємо духовку до 200 градусів і ставимо туди киплячий наш сотейник. Закриваємо і тушкуємо до готовності 30-40 хвилин. Нехай, як слід притомиться.
Вимикаємо духовку і даємо їй трохи охолонути. Акуратно, щоб не обпектися, дістаємо нашу страву. Нашу печеню в сотейнику, приготовану в духовці можна перевірити на готовність, проколовши картопля ножем. Далі беремо глибоку порційну тарілку і насипаємо туди печеню. Як апетитно вона виглядає, а який аромат!
Випадкові рецепти