Укр
Рус
Картопля Другі страви Російська кухня

Печеня в сотейнику в духовці

( 4.9286 4 514 14 оцінок)

1929 - переглядів
60 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Печеня в сотейнику в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Якщо ви придбали собі таку штуку, як сотейник і ще не придумали, як його застосувати, поспішаю вас порадувати, в ньому можна приготувати дуже багато смачних страв. Особливо зручно в цьому кухонному пристосуванні готувати м'ясні страви, а якщо трохи урізноманітнити і додати картоплю, то одразу отримаєте апетитний, ароматний і соковитий обід. Так, ви не помилилися - це саме і є печеня в сотейнику в духовці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Печеня в сотейнику в духовці" (на 100 грам)

  • Білки3.2 гр.
  • Жири4.6 гр.
  • Вуглеводи5.4 гр.
  • Калорії78 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Зараз приготуємо смачну, ситну і ароматну печеню. Запікати ми її будемо в духовці, так воно протомиться і порадує вас більш насиченим смаком. Для початку візьмемо м'ясо свинини, воно повинно бути в міру жирним, щоб вийшов смачний, насичений бульйон. М'ясо миємо, просушуємо і нарізаємо на невеликі шматочки.

Крок - 1
02

Далі черга цибулі. Головки ріпчастої цибулі чистимо і миєму, розрізаємо навпіл. Викладаємо на кухонну дошку і нарізаємо середніми кубиками.

Крок - 2
03

Тепер черга солодкої моркви. Вона додасть нашій страві не тільки смак, але і насичений колір бульйону. Перемиваємо овоч під проточною водою і очищаємо від шкірки. Моркву краще вибрати невелику і довгасту. Наріжемо її середніми кільцями.

Крок - 3
04

Займемося картоплею. її теж потрібно помити і почистити. Далі її перерізуємо на чотири частини. Вийшли досить великі часточки, це для того, щоб наші овочі не зварилися, адже ми їх будемо томити в духовці. Замочуємо картоплю в холодній воді, так вийде зайвий крохмаль, а картопля буде більш розсипчаста.

Крок - 4
05

Візьмемо цибулю порей, нам знадобиться тільки біла її частина. Миєму її і розрізаємо на дві частини, потім кожну частину навпіл. Викладаємо цибулю в холодну воду на кілька хвилин, щоб пішла гіркота. Руками розбираємо овоч на частини прямо у воді, так вона швидше вимокне. Далі витягуємо її і даємо стекти воді. Викладаємо цибулю на дошку і нарізаємо півкільцями.

Крок - 5
06

Прянощі нашій страві додасть корінь петрушки, можна замінити коренем пастернаку. Корінь чистимо і миєму. Розрізаємо вздовж і кожну половину навпіл, потім нарізаємо середніми кубиками.

Крок - 6
07

З ароматних трав ми скористаємося розмарином. Свіжа з дуже насиченим ароматом, дуже добре буде поєднуватися з м'ясом і овочами. Гострим ножем нарізаємо на частини, а потім як-би шаткуємо її швидкими рухами ножа.

Крок - 7
08

У сотейник наливаємо рослинне масло і ставимо на вогонь. Коли масло трохи розігріється, додаємо м'ясо і даємо підрум'янитися.

Крок - 8
09

Перевертаємо м'ясо, коли на ньому утворюється рум'яна кірочка. Так поступово обсмажуємо м'ясо, перевертаючи, кожен шматок окремо. У процесі смаження додаємо сіль. Слідом присипаємо чорним меленим перцем. Цих спецій буде досить, не будемо іншими надмірно перебивати аромат нашої печені. Все перемішуємо.

Крок - 9
10

До підрум'яненого м'яса додаємо по черзі наші овочі. Спочатку цибулю, даємо трохи обсмажити. Далі кидаємо моркву і корінь петрушки. Помішуємо і даємо трохи прожаритися.

Крок - 10
11

Далі додаємо очищену воду. Води наливаємо стільки, щоб вона покрила наше м'ясо з овочами. Все добре перемішуємо і накриваємо кришкою. Даємо закипіти воді.

Крок - 11
12

Коли вода закипіла, додаємо картоплю, ретельно мішаємо і знову накриваємо кришкою. Картопля повинна відваритися до напівготовності. У духовці вона швидше дійде до готовності.

Крок - 12
13

Ну і останнім в нашу печеню додамо порізану цибулю порей і розмарин. Все перемішаємо і даємо ще раз закипіти. Розігріваємо духовку до 200 градусів і ставимо туди киплячий наш сотейник. Закриваємо і тушкуємо до готовності 30-40 хвилин. Нехай, як слід притомиться.

Крок - 13
14

Вимикаємо духовку і даємо їй трохи охолонути. Акуратно, щоб не обпектися, дістаємо нашу страву. Нашу печеню в сотейнику, приготовану в духовці можна перевірити на готовність, проколовши картопля ножем. Далі беремо глибоку порційну тарілку і насипаємо туди печеню. Як апетитно вона виглядає, а який аромат!

Крок - 14

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Холодний литовський борщ - покроковий рецепт, фото 1 Холодний литовський борщ 35 5 2 з 5 - детальніше -
Юшка на багатті - покроковий рецепт, фото 1 Юшка на багатті 80 6 4 з 5 - детальніше -
Роли з авокадо - покроковий рецепт, фото 1 Роли з авокадо 60 4 3 з 5 - детальніше -