Укр
Рус
thermomix thermomix
Печеня Другі страви Російська кухня

Печеня в сотейнику в духовці.

60 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Печеня в сотейнику в духовці. - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Якщо ви придбали собі таку штуку, як сотейник і ще не придумали, як його застосувати, поспішаю вас порадувати, в ньому можна приготувати дуже багато смачних страв. Особливо зручно в цьому кухонному пристосуванні готувати м'ясні страви, а якщо трохи урізноманітнити і додати картоплю, то одразу отримаєте апетитний, ароматний і соковитий обід. Так, ви не помилилися - це саме і є печеня в сотейнику в духовці.

Інгредієнти

  • Свинина 700 г.
  • Цибуля 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Картопля 7 шт.
  • Цибуля зелена 2 шт.
  • Корінь петрушки 1 шт.
  • Розмарин за смаком
  • Масло рослинне 3 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений 2 щіп.
  • Вода 2 л.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Зараз приготуємо смачну, ситну і ароматну печеню. Запікати ми її будемо в духовці, так воно протомиться і порадує вас більш насиченим смаком. Для початку візьмемо м'ясо свинини, воно повинно бути в міру жирним, щоб вийшов смачний, насичений бульйон. М'ясо миємо, просушуємо і нарізаємо на невеликі шматочки.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі черга цибулі. Головки ріпчастої цибулі чистимо і миєму, розрізаємо навпіл. Викладаємо на кухонну дошку і нарізаємо середніми кубиками.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер черга солодкої моркви. Вона додасть нашій страві не тільки смак, але і насичений колір бульйону. Перемиваємо овоч під проточною водою і очищаємо від шкірки. Моркву краще вибрати невелику і довгасту. Наріжемо її середніми кільцями.

    Крок - 3
  4. 04

    Займемося картоплею. її теж потрібно помити і почистити. Далі її перерізуємо на чотири частини. Вийшли досить великі часточки, це для того, щоб наші овочі не зварилися, адже ми їх будемо томити в духовці. Замочуємо картоплю в холодній воді, так вийде зайвий крохмаль, а картопля буде більш розсипчаста.

    Крок - 4
  5. 05

    Візьмемо цибулю порей, нам знадобиться тільки біла її частина. Миєму її і розрізаємо на дві частини, потім кожну частину навпіл. Викладаємо цибулю в холодну воду на кілька хвилин, щоб пішла гіркота. Руками розбираємо овоч на частини прямо у воді, так вона швидше вимокне. Далі витягуємо її і даємо стекти воді. Викладаємо цибулю на дошку і нарізаємо півкільцями.

    Крок - 5
  6. 06

    Прянощі нашій страві додасть корінь петрушки, можна замінити коренем пастернаку. Корінь чистимо і миєму. Розрізаємо вздовж і кожну половину навпіл, потім нарізаємо середніми кубиками.

    Крок - 6
  7. 07

    З ароматних трав ми скористаємося розмарином. Свіжа з дуже насиченим ароматом, дуже добре буде поєднуватися з м'ясом і овочами. Гострим ножем нарізаємо на частини, а потім як-би шаткуємо її швидкими рухами ножа.

    Крок - 7
  8. 08

    У сотейник наливаємо рослинне масло і ставимо на вогонь. Коли масло трохи розігріється, додаємо м'ясо і даємо підрум'янитися.

    Крок - 8
  9. 09

    Перевертаємо м'ясо, коли на ньому утворюється рум'яна кірочка. Так поступово обсмажуємо м'ясо, перевертаючи, кожен шматок окремо. У процесі смаження додаємо сіль. Слідом присипаємо чорним меленим перцем. Цих спецій буде досить, не будемо іншими надмірно перебивати аромат нашої печені. Все перемішуємо.

    Крок - 9
  10. 10

    До підрум'яненого м'яса додаємо по черзі наші овочі. Спочатку цибулю, даємо трохи обсмажити. Далі кидаємо моркву і корінь петрушки. Помішуємо і даємо трохи прожаритися.

    Крок - 10
  11. 11

    Далі додаємо очищену воду. Води наливаємо стільки, щоб вона покрила наше м'ясо з овочами. Все добре перемішуємо і накриваємо кришкою. Даємо закипіти воді.

    Крок - 11
  12. 12

    Коли вода закипіла, додаємо картоплю, ретельно мішаємо і знову накриваємо кришкою. Картопля повинна відваритися до напівготовності. У духовці вона швидше дійде до готовності.

    Крок - 12
  13. 13

    Ну і останнім в нашу печеню додамо порізану цибулю порей і розмарин. Все перемішаємо і даємо ще раз закипіти. Розігріваємо духовку до 200 градусів і ставимо туди киплячий наш сотейник. Закриваємо і тушкуємо до готовності 30-40 хвилин. Нехай, як слід притомиться.

    Крок - 13
  14. 14

    Вимикаємо духовку і даємо їй трохи охолонути. Акуратно, щоб не обпектися, дістаємо нашу страву. Нашу печеню в сотейнику, приготовану в духовці можна перевірити на готовність, проколовши картопля ножем. Далі беремо глибоку порційну тарілку і насипаємо туди печеню. Як апетитно вона виглядає, а який аромат!

    Крок - 14

Оцінити рецепт