Укр
Рус
thermomix thermomix
Печеня Другі страви Російська кухня

Печеня в сковороді

65 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Печеня в сковороді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Така страва дуже ситна, до того ж смачна, а найголовніше проста в приготуванні. Якщо часу на приготування вечері не так вже й багато, а годувати сім'ю необхідно, для вас швидкий і простий рецепт - печені в сковороді. Така їжа просто ідеальна для швидкої вечері, адже зовсім небагато часу біля плити, а справжній кулінарний шедевр забезпечений.

Інгредієнти

  • Свинина 900 г.
  • Цибуля-шалот 1 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Масло рослинне 3 ст.л
  • Соус томатний 200 мл.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Картопля 6 шт.
  • Болгарський перець 2 шт.
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Сіль за смаком
  • Вода 1 скл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Картоплю можна смажити по-різному та й м'ясо теж, з інгредієнтами теж можна експериментувати скільки завгодно, головне шматок хорошого м'яса, адже яка печеня без нього. Я пропоную використовувати м'якоть хорошої свинини, адже вона досить жирна і соковита, тому і картопля буде відповідно смачною і ароматною. Але в першу чергу нам потрібно підготувати піджарку. Візьмемо цибулину, найкраще шалот, очищаємо від лушпиння, миємо й нарізаємо кубиками середнього розміру.

    Крок - 1
  2. 02

    Також чистимо часник, ділимо на зубчики і подрібнюємо дуже дрібно за допомогою ножа.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер ставимо на плиту глибоку сковороду і вливаємо олію. Коли воно трохи розігріється, кидаємо в сковороду подрібнену цибулю і часник і, періодично помішуючи, обсмажуємо до золотистого.

    Крок - 3
  4. 04

    Свинячу м'якоть добре промиваємо і обсушуємо за допомогою паперового рушника. Після цього нарізаємо порційними шматками, не дуже великими, але і не маленькими, викладаємо на сковороду.

    Крок - 4
  5. 05

    М'ясо трохи підсмажуємо разом з цибулею і часником. Потім доливаємо томатного соусу і кидаємо кілька лаврових листочків.

    Крок - 5
  6. 06

    Після цього доливаємо воду, перемішуємо і тушкуємо, накривши кришкою, на середньому вогні протягом 15 хвилин. Після цього кришку знімаємо і продовжуємо готувати на відкритій сковороді.

    Крок - 6
  7. 07

    Тим часом чистимо і моєму моркву, ріжемо великими шматками і відправляємо до м'яса. Туди ж кладемо цілу картоплю, бажано молоду, тоді її можна не чистити, а просто поскоблити, продовжуємо тушкувати все разом.

    Крок - 7
  8. 08

    Беремо солодкий перець зелений і червоний, видаляємо серцевини і насіння, ріжемо довгими скибочками. Викладаємо в сковороду і перемішуємо.

    Крок - 8
  9. 09

    Трохи притушкувавши, посипаємо меленим перцем і солимо. Перемішуємо і готуємо до повної готовності. Для цього нам знадобиться не більше, ніж півгодини часу. Готову печеню в сковороді знімаємо з плити і, переклавши в горщик або салатник, подаємо до столу.

    Крок - 9

Оцінити рецепт