Така страва дуже ситна, до того ж смачна, а найголовніше проста в приготуванні. Якщо часу на приготування вечері не так вже й багато, а годувати сім'ю необхідно, для вас швидкий і простий рецепт - печені в сковороді. Така їжа просто ідеальна для швидкої вечері, адже зовсім небагато часу біля плити, а справжній кулінарний шедевр забезпечений.
Картоплю можна смажити по-різному та й м'ясо теж, з інгредієнтами теж можна експериментувати скільки завгодно, головне шматок хорошого м'яса, адже яка печеня без нього. Я пропоную використовувати м'якоть хорошої свинини, адже вона досить жирна і соковита, тому і картопля буде відповідно смачною і ароматною. Але в першу чергу нам потрібно підготувати піджарку. Візьмемо цибулину, найкраще шалот, очищаємо від лушпиння, миємо й нарізаємо кубиками середнього розміру.
Також чистимо часник, ділимо на зубчики і подрібнюємо дуже дрібно за допомогою ножа.
Тепер ставимо на плиту глибоку сковороду і вливаємо олію. Коли воно трохи розігріється, кидаємо в сковороду подрібнену цибулю і часник і, періодично помішуючи, обсмажуємо до золотистого.
Свинячу м'якоть добре промиваємо і обсушуємо за допомогою паперового рушника. Після цього нарізаємо порційними шматками, не дуже великими, але і не маленькими, викладаємо на сковороду.
М'ясо трохи підсмажуємо разом з цибулею і часником. Потім доливаємо томатного соусу і кидаємо кілька лаврових листочків.
Після цього доливаємо воду, перемішуємо і тушкуємо, накривши кришкою, на середньому вогні протягом 15 хвилин. Після цього кришку знімаємо і продовжуємо готувати на відкритій сковороді.
Тим часом чистимо і моєму моркву, ріжемо великими шматками і відправляємо до м'яса. Туди ж кладемо цілу картоплю, бажано молоду, тоді її можна не чистити, а просто поскоблити, продовжуємо тушкувати все разом.
Беремо солодкий перець зелений і червоний, видаляємо серцевини і насіння, ріжемо довгими скибочками. Викладаємо в сковороду і перемішуємо.
Трохи притушкувавши, посипаємо меленим перцем і солимо. Перемішуємо і готуємо до повної готовності. Для цього нам знадобиться не більше, ніж півгодини часу. Готову печеню в сковороді знімаємо з плити і, переклавши в горщик або салатник, подаємо до столу.
Випадкові рецепти