Гриби з картоплею - відмінне поєднання. Приготувати печеню в казані вийде не дуже швидко, але звична друга страва цього заслуговує. Печеня вийде ситна, ніжна і дуже запашна.
У цьому рецепті можна використовувати будь-які гриби, але ми зупинимо свою увагу на лісових боровиках. Які попередньо розморозимо і ретельно помиємо. Потім помістимо невелику сковорідку з рослинним маслом на плиту і добре розігріємо. Потім відправимо гриби в сковорідку і обсмажуємо, до випаровування всієї рідини близько 12 хвилин.
Далі очистимо від шкірки картоплю і на обробній дошці нарізаємо досить великими шматками. Відправимо нарізану картоплю в казан, заллємо водою, в повному обсязі покриваючи овоч, і помістимо на плиту. Доведемо до кипіння, а потім зменшимо вогонь до середнього.
Потім очистимо від шкірки молоду моркву, викладемо на кухонну дошку і наріжемо дрібними квадратами (але ви можете нарізати як вам зручно). Відправимо нарізану моркву до картоплі в казан.
Далі звільнимо болгарський перець від хвостика, вичистимо в ньому серцевину і насіння, ретельно вимиємо й наріжемо тонкою соломкою або маленькими шматочками. Потім помістимо нарізаний перець так само в казан до інших овочів.
Відправимо в казан до овочів обсмажені гриби і ретельно перемішаємо. На цьому етапі посолимо вміст казана, приперчимо чорним меленим перцем і приправимо улюбленими спеціями. Закинемо в казан лавровий листок, ретельно перемішаємо, накриємо кришкою і залишимо томиися на слабкому вогні приблизно на 35 хвилин.
Далі добре промиємо свіжий кріп під проточною водою, трохи просушимо, а потім на обробній дошці дрібно його нашаткуємо за допомогою гострого ножа.
Приблизно за 5 хвилин до закінчення приготування страви притрусимо вміст казана нашинкованим кропом, перемішаємо і вимкнемо вогонь.
Дамо страві близько півгодини, щоб настоялася, а потім розкладемо ситну печеню, приготовану в казані в тарілки і подамо рідним до обіду.
Випадкові рецепти