Укр
Рус
Картопля Другі страви Російська кухня

Печеня в казані

( 4.9333 4 515 15 оцінок)

1647 - переглядів
60 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Печеня в казані - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: В казані

опис

Гриби з картоплею - відмінне поєднання. Приготувати печеню в казані вийде не дуже швидко, але звична друга страва цього заслуговує. Печеня вийде ситна, ніжна і дуже запашна.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Печеня в казані" (на 100 грам)

  • Білки1.9 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи11.9 гр.
  • Калорії61 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У цьому рецепті можна використовувати будь-які гриби, але ми зупинимо свою увагу на лісових боровиках. Які попередньо розморозимо і ретельно помиємо. Потім помістимо невелику сковорідку з рослинним маслом на плиту і добре розігріємо. Потім відправимо гриби в сковорідку і обсмажуємо, до випаровування всієї рідини близько 12 хвилин.

Крок - 1
02

Далі очистимо від шкірки картоплю і на обробній дошці нарізаємо досить великими шматками. Відправимо нарізану картоплю в казан, заллємо водою, в повному обсязі покриваючи овоч, і помістимо на плиту. Доведемо до кипіння, а потім зменшимо вогонь до середнього.

Крок - 2
03

Потім очистимо від шкірки молоду моркву, викладемо на кухонну дошку і наріжемо дрібними квадратами (але ви можете нарізати як вам зручно). Відправимо нарізану моркву до картоплі в казан.

Крок - 3
04

Далі звільнимо болгарський перець від хвостика, вичистимо в ньому серцевину і насіння, ретельно вимиємо й наріжемо тонкою соломкою або маленькими шматочками. Потім помістимо нарізаний перець так само в казан до інших овочів.

Крок - 4
05

Відправимо в казан до овочів обсмажені гриби і ретельно перемішаємо. На цьому етапі посолимо вміст казана, приперчимо чорним меленим перцем і приправимо улюбленими спеціями. Закинемо в казан лавровий листок, ретельно перемішаємо, накриємо кришкою і залишимо томиися на слабкому вогні приблизно на 35 хвилин.

Крок - 5
06

Далі добре промиємо свіжий кріп під проточною водою, трохи просушимо, а потім на обробній дошці дрібно його нашаткуємо за допомогою гострого ножа.

Крок - 6
07

Приблизно за 5 хвилин до закінчення приготування страви притрусимо вміст казана нашинкованим кропом, перемішаємо і вимкнемо вогонь.

Крок - 7
08

Дамо страві близько півгодини, щоб настоялася, а потім розкладемо ситну печеню, приготовану в казані в тарілки і подамо рідним до обіду.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Окрошка на сметані - покроковий рецепт, фото 1 Окрошка на сметані 30 6 3 з 5 - детальніше -
Домашня ковбаса із яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Домашня ковбаса із яловичини 130 6 3 з 5 - детальніше -
Біфштекс по флорентійськи - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс по флорентійськи 35 1 2 з 5 - детальніше -
Гречка по-купецькому - покроковий рецепт, фото 1 Гречка по-купецькому 40 4 3 з 5 - детальніше -