Печеня в горщиках в духовці - смачна і дуже ситна страва для всієї родини. Її приготування не доставить особливих турбот. Наріжте овочі, додайте м'ясо і просто дочекайтеся результату.
Свинячу м'якоть і овочі для запікання ретельно промийте під проточною водою і промокніть паперовими рушниками. Наріжте м'ясо невеликими кубиками і викладіть у велику глибоку ємність. Для печені вибирайте м'якоть з невеликою кількістю сала. Готова страва буде ще більш соковитою і смачною.
Картоплю очистіть від шкірки і наріжте невеликими шматочками.
З печериць видаліть всі потемнілі місця і обріжте край ніжки. За бажанням акуратно зніміть плівку з капелюшків. Наріжте гриби на 4 частини і викладіть в ємність. Ріпчасту цибулю наріжте соломкою і додайте до інших овочів.
Моркву очистіть від шкірки, наріжте напівкруглими шматочками і відправте в загальну ємність.
Болгарський перець можна використовувати будь-якого кольору. Щоб зробити страву яскравою і красивою, вибирайте плоди різних кольорів. Розділіть перці навпіл, видаліть насіння і плодоніжки. Наріжте кубиками і висипте до раніше подрібнених овочів.
Додайте сіль, чорний мелений перець і частину рослинного або оливкового масла. Ретельно переміксуйте суміш, щоб рівномірно розподілити спеції і масло.
За допомогою кондитерського пензлика, змастіть ємність для запікання невеликою кількістю масла. Всипте частину овочів, рівномірно розподіліть і ущільніть. Наступним шаром викладіть шматочки м'яса і полийте їх маслом.
Ще одну частину овочевої суміші відправте в ємність для запікання. Додайте м'ясо і збризніть його маслом. Викладіть овочі, що залишилися і злегка утрамбуйте всю масу, щоб позбутися від порожнеч. Верхівку закрийте свинячими шматочками з маслом.
Залийте суміш пивом і теплою водою. Накрийте ємність відрізком фольги і кришкою. Поставте в розігріту до 220 ° С духовку. Запікайте протягом 1 години. Готову печеню прикрасьте дрібно нарізаною свіжою петрушкою і подавайте на стіл. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти