Печеня в горщиках зі свинини - фантастично апетитна, соковита і ситна друга страва. Запікання в горщиках робить м'ясо дивно м'яким. За час готування воно насичується соками овочів і насичується їх смаками і ароматами. Пропонуємо легкий рецепт приготування ніжної свинячої печені в горщиках.
Моркву очистіть від шкірки, вимийте, наріжте кружальцями і відправте в миску або іншу підходящу ємність.
Болгарський перець вимийте, просушіть, наріжте середніми шматочками і додайте до моркви. Туди ж всипте зелений горошок і стручкову квасолю.
Картоплю очистіть від шкірки, вимийте, крупно наріжте і відправте до інших овочів. За бажанням додайте бамію (необов'язковий інгредієнт).
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте великими шматочками і покладіть в загальну ємність.
Посоліть і поперчіть овочі за смаком, а потім перемішайте до однорідності. Більшу частину отриманої овочевої маси перекладіть в керамічний горщик для запікання.
Свинину вимийте, просушіть паперовими рушниками, наріжте порційними шматочками і викладіть на овочі зверху. Знову посоліть і поперчіть за смаком. Всипте сушені чабер, м'яту і паприку.
Зверху покладіть залишені овочі, щоб заповнити горщик. Влийте подрібнені пасеровані помідори (можна взяти томати у власному соку), воду і рослинне масло. Покладіть очищені від лушпиння зубчики часнику і лавровий лист.
Наріжте шматочками вершкове масло і додайте зверху. Закрийте горщик кришкою. Надішліть страву в холодну духову шафу, встановіть температуру 180 градусів і запікайте 2 години (до готовності). Подавайте печеню в горщиках зі свинини гарячою. Страва називається «гювеч».
Випадкові рецепти