Укр
Рус
thermomix thermomix
Печеня Другі страви Російська кухня

Печеня в горщиках з куркою

50 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Печеня в горщиках з куркою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Пропонуємо відмінний варіант ароматної, ситної страви, яка відмінно підійде для святкового столу. Це справжнє частування для гостей або домочадців на сімейну вечерю. Ми говоримо про такий ласощі, як печеня в горщиках c куркою. Страва виходить неймовірно смачною, м'якою, ніжною, адже готується в керамічному посуді, що робить її ще більш оригінальною і насиченою.

Інгредієнти

  • Гриби 150 г.
  • Перець чорний мелений 1 щіп.
  • Сіль за смаком
  • Оливкова олія 80 мл.
  • Картопля 8 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Кріп 1 пуч.
  • Куряче філе 500 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Отже, почнемо з м'яса. Ідеально підійде куряче філе, яке є у вільному доступі. М'ясо миємо й нарізаємо на невеликі шматочки.

    Крок - 1
  2. 02

    Очистимо від шкірки моркву і цибулю, і звичайно ж, обполощемо їх під водою. Тепер наріжемо моркву півкільцями, а цибулю соломкою.

    Крок - 2
  3. 03

    Також чистимо картоплю, миємо й ріжемо на кубики.

    Крок - 3
  4. 04

    Відразу ж миємо зелень кропу і дрібно шаткуємо її. Всі інгредієнти підготовлені, давайте збирати їх разом перед приготуванням.

    Крок - 4
  5. 05

    Для приготування печені нам потрібні горщики. Самим ідеальним варіантом вважаються глиняні горщики, в яких продукти готуються максимально якісно і з користю для здоров'я. Отже, на дно спочатку викладаємо трохи курячого філе, потім картоплю,

    Крок - 5
  6. 06

    потім морквину, знову додаємо картоплю і м'ясо, потім посипаємо нарізаною цибулею і знову викладаємо картоплю.

    Крок - 6
  7. 07

    Зверху посипаємо подрібненим кропом і додаємо трохи оливкової або рослинної олії.

    Крок - 7
  8. 08

    Також заливаємо воду, але не дуже багато, щоб страва не було схоже на суп. Рідина повинна заповнити горщик приблизно на 1/3.

    Крок - 8
  9. 09

    В кінці солимо і перчимо. Додаємо трохи раніше нарізаних грибів, а потім накриваємо кришкою і відправляємо в уже розігріту до 220 градусів духовку готуватися. Для печені нам знадобиться приблизно година.

    Крок - 9
  10. 10

    Дістаємо горщики з духовки і залишаємо на кілька хвилин настоятися.

    Крок - 10
  11. 11

    А потім можна подавати на стіл. Печеня в горщиках з курки, приготована таким, здавалося б простим способом, виходить дуже ніжною, володіє неймовірно апетитним ароматом і незвичайним смаком за рахунок посуду, в якій піддавалась кулінарній обробці. Страву також можна вважати дієтичною, оскільки продукти попередньо не обжарювалися на сковорідці, а томилися в духовці.

    Крок - 11

Оцінити рецепт