Пропонуємо відмінний варіант ароматної, ситної страви, яка відмінно підійде для святкового столу. Це справжнє частування для гостей або домочадців на сімейну вечерю. Ми говоримо про такий ласощі, як печеня в горщиках c куркою. Страва виходить неймовірно смачною, м'якою, ніжною, адже готується в керамічному посуді, що робить її ще більш оригінальною і насиченою.
Отже, почнемо з м'яса. Ідеально підійде куряче філе, яке є у вільному доступі. М'ясо миємо й нарізаємо на невеликі шматочки.
Очистимо від шкірки моркву і цибулю, і звичайно ж, обполощемо їх під водою. Тепер наріжемо моркву півкільцями, а цибулю соломкою.
Також чистимо картоплю, миємо й ріжемо на кубики.
Відразу ж миємо зелень кропу і дрібно шаткуємо її. Всі інгредієнти підготовлені, давайте збирати їх разом перед приготуванням.
Для приготування печені нам потрібні горщики. Самим ідеальним варіантом вважаються глиняні горщики, в яких продукти готуються максимально якісно і з користю для здоров'я. Отже, на дно спочатку викладаємо трохи курячого філе, потім картоплю,
потім морквину, знову додаємо картоплю і м'ясо, потім посипаємо нарізаною цибулею і знову викладаємо картоплю.
Зверху посипаємо подрібненим кропом і додаємо трохи оливкової або рослинної олії.
Також заливаємо воду, але не дуже багато, щоб страва не було схоже на суп. Рідина повинна заповнити горщик приблизно на 1/3.
В кінці солимо і перчимо. Додаємо трохи раніше нарізаних грибів, а потім накриваємо кришкою і відправляємо в уже розігріту до 220 градусів духовку готуватися. Для печені нам знадобиться приблизно година.
Дістаємо горщики з духовки і залишаємо на кілька хвилин настоятися.
А потім можна подавати на стіл. Печеня в горщиках з курки, приготована таким, здавалося б простим способом, виходить дуже ніжною, володіє неймовірно апетитним ароматом і незвичайним смаком за рахунок посуду, в якій піддавалась кулінарній обробці. Страву також можна вважати дієтичною, оскільки продукти попередньо не обжарювалися на сковорідці, а томилися в духовці.
Випадкові рецепти