Укр
Рус
thermomix thermomix
Печеня Другі страви Російська кухня

Печеня із яловичини з картоплею

75 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Печеня із яловичини з картоплею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Ситний, а головне не трудомісткий обід. Подавайте зі свіжими овочами або соліннями і порадуйте себе і близьких.

Інгредієнти

  • Селера 3 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Картопля 4 шт.
  • Яловичина 700 г.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Вино червоне сухе 1/2 скл.
  • Бульйон 1.5 л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Приправи за смаком
  • Паста томат 2 ст.л
  • Горошок зелений консервований 100 г.
  • Борошно 2 ст.л
  • Масло рослинне 3 ст.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Отже, почнемо приготування цієї всіма улюбленої страви. Спочатку підготуйте всі необхідні інгредієнти. Виберіть шматок свіжої яловичини, промийте її холодною водою, промокніть паперовим рушником і на обробній дошці наріжте невеликими шматками.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі очистіть від шкірки і подрібніть на дрібні квадрати середнього розміру картоплю. Так само позбавте від шкірки і наріжте кільцями моркву і ріпчасту цибулю. Дрібно наріжте попередньо вимиту селеру. Складіть всі інгредієнти в одну миску.

    Крок - 2
  3. 03

    Помістіть на плиту глибоку каструлю, в якій і буде готуватися печеня, налийте в неї рослинне масло і закиньте нарізану яловичину. Присоліть, приперчіть чорним меленим перцем і обсмажуйте, постійно помішуючи, поки в м'ясі не зникне почервоніння і утвориться легка кірка.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер витягніть обсмажене м'ясо на тарілку і відставте на час в сторону, а в цю ж каструлю налийте по необхідності рослинне масло і закиньте нарізані раніше овочі. Рясно посоліть все, приперчіть чорним меленим перцем і постійно помішуючи, обсмажуйте овочі близько 10 хвилин.

    Крок - 4
  5. 05

    Далі посипте вміст каструлі борошном і добре все перемішайте. Потім залийте все червоним вином, додайте томатну пасту і трохи приушкуйте, постійно помішуючи.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер залийте в каструлю раніше підготовлений бульйон так, щоб повністю покрити всі інгредієнти, що знаходяться в ній. Перемішайте і додайте приправи і лавровий лист.

    Крок - 6
  7. 07

    Закиньте в каструлю до овочів раніше підсмажену яловичину і, накривши кришкою, залиште страву тушкуватись приблизно на 40 хвилин.

    Крок - 7
  8. 08

    По закінченню цього часу відкрийте кришку і закиньте в каструлю консервований зелений горошок. Ретельно все перемішайте і залиште згасити ще близько 10 хвилин.

    Крок - 8
  9. 09

    Готову Печеню із яловичини з картоплею розкладіть по тарілках і дивуйте своїх близьких.

    Крок - 9

Оцінити рецепт