Укр
Рус
Печеня Другі страви Російська кухня

Печеня із яловичини з картоплею

( 4.8125 4 516 16 оцінок)
1981 - переглядів
75 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Печеня із яловичини з картоплею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Ситний, а головне не трудомісткий обід. Подавайте зі свіжими овочами або соліннями і порадуйте себе і близьких.

Інгредієнти

  • Селера 3 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Картопля 4 шт.
  • Яловичина 700 г.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Вино червоне сухе 1/2 скл.
  • Бульйон 1.5 л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Приправи за смаком
  • Паста томат 2 ст.л
  • Горошок зелений консервований 100 г.
  • Борошно 2 ст.л
  • Масло рослинне 3 ст.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, почнемо приготування цієї всіма улюбленої страви. Спочатку підготуйте всі необхідні інгредієнти. Виберіть шматок свіжої яловичини, промийте її холодною водою, промокніть паперовим рушником і на обробній дошці наріжте невеликими шматками.

Крок - 1
02

Далі очистіть від шкірки і подрібніть на дрібні квадрати середнього розміру картоплю. Так само позбавте від шкірки і наріжте кільцями моркву і ріпчасту цибулю. Дрібно наріжте попередньо вимиту селеру. Складіть всі інгредієнти в одну миску.

Крок - 2
03

Помістіть на плиту глибоку каструлю, в якій і буде готуватися печеня, налийте в неї рослинне масло і закиньте нарізану яловичину. Присоліть, приперчіть чорним меленим перцем і обсмажуйте, постійно помішуючи, поки в м'ясі не зникне почервоніння і утвориться легка кірка.

Крок - 3
04

Тепер витягніть обсмажене м'ясо на тарілку і відставте на час в сторону, а в цю ж каструлю налийте по необхідності рослинне масло і закиньте нарізані раніше овочі. Рясно посоліть все, приперчіть чорним меленим перцем і постійно помішуючи, обсмажуйте овочі близько 10 хвилин.

Крок - 4
05

Далі посипте вміст каструлі борошном і добре все перемішайте. Потім залийте все червоним вином, додайте томатну пасту і трохи приушкуйте, постійно помішуючи.

Крок - 5
06

Тепер залийте в каструлю раніше підготовлений бульйон так, щоб повністю покрити всі інгредієнти, що знаходяться в ній. Перемішайте і додайте приправи і лавровий лист.

Крок - 6
07

Закиньте в каструлю до овочів раніше підсмажену яловичину і, накривши кришкою, залиште страву тушкуватись приблизно на 40 хвилин.

Крок - 7
08

По закінченню цього часу відкрийте кришку і закиньте в каструлю консервований зелений горошок. Ретельно все перемішайте і залиште згасити ще близько 10 хвилин.

Крок - 8
09

Готову Печеню із яловичини з картоплею розкладіть по тарілках і дивуйте своїх близьких.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Кексы с какао - покроковий рецепт, фото 1 Кексы с какао 65 3 3 з 5 - детальніше -
Яблоки замороженные - покроковий рецепт, фото 1 Яблоки замороженные 35 1 2 з 5 - детальніше -
Песто с помидорами - покроковий рецепт, фото 1 Песто с помидорами 45 1 2 з 5 - детальніше -