Ароматну і насичену страву з баранини. Найкраще цю печеню охолодити на ніч і знову максимально розігріти на наступний день. Так ви відчуєте дійсний смак цієї страви.
Для початку помийте шматок баранини проточною водою, промокніть паперовим рушником і на обробній дошці наріжте великими шматками.
Далі очистіть від лушпиння і дрібно наріжте часник. За бажанням можна видавити часник через чеснокодавку, він пустить більше соку і страва буде на порядок ароматнша.
Так само очистіть від лушпиння і на обробній дошці подрібніть ріпчасту цибулю. Часточки бекону позбавте від шкірки і теж наріжте невеликими шматочками.
У глибоку миску засипте просіяне борошно, посоліть і пріперчіть чорним меленим перцем. Перемішайте все і закиньте в цю ж миску раніше нарізані шматки баранини. Гарненько викачайте шматки м'яса в солоній муці і відставте на час до подальшого використання.
Далі відправте невелику сковорідку на плиту, налийте в неї зовсім небагато рослинного масла і добре розігрійте. Потім закиньте в гарячу сковороду нарізані шматочки бекону і обсмажуйте, періодично помішуючи, до утворення золотистої скоринки.
Обсмажений бекон витягніть і помістіть на паперовий рушник для видалення зайвого жиру, а в гарячу сковорідку відправте нарізану баранину. Масло доливати не потрібно, залишиться досить жиру з бекону. Обсмажуйте м'ясо близько 15 хвилин, до появи легкої скоринки.
Тепер злийте зайвий жир зі сковороди і закиньте в неї нашатковану цибулю і часник, обсмажуйте до розм'якшення овочів. Після залийте трохи води, перемішайте і долийте раніше підготовлений бульйон.
Потім покладіть в сковороду обсмажену баранину, далі закиньте бекон і, ретельно все перемішавши і накривши сковорідку кришкою, залиште страву томитися близько 20 хвилин.
А самі очистіть від шкірки і на обробній дошці наріжте дрібними квадратами молоду моркву. Наріжте ще ріпчастої цибулі, очистіть від шкірки і поріжте більшими шматками картоплю.
Закиньте ці підготовлені овочі в сковорідку до м'яса, приправте сухим чебрецем. Залийте вміст сковороди білим сухим вином і додайте лавровий лист.
Ретельно все перемішайте, а потім, зменшивши вогонь і накривши ємність кришкою, залиште страву томитися ще хвилин на 20, поки овочі не розмягчаться. Готову печеню із баранини розкладіть по тарілках, усипте нашаткованою зеленню і подавайте до столу.
Випадкові рецепти