Укр
Рус
Картопля Другі страви Російська кухня

Печеня із баранини

( 4.9375 4 516 16 оцінок)

2135 - переглядів
65 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Печеня із баранини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Ароматну і насичену страву з баранини. Найкраще цю печеню охолодити на ніч і знову максимально розігріти на наступний день. Так ви відчуєте дійсний смак цієї страви.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Печеня із баранини" (на 100 грам)

  • Білки6.8 гр.
  • Жири6.5 гр.
  • Вуглеводи8.7 гр.
  • Калорії130 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку помийте шматок баранини проточною водою, промокніть паперовим рушником і на обробній дошці наріжте великими шматками.

Крок - 1
02

Далі очистіть від лушпиння і дрібно наріжте часник. За бажанням можна видавити часник через чеснокодавку, він пустить більше соку і страва буде на порядок ароматнша.

Крок - 2
03

Так само очистіть від лушпиння і на обробній дошці подрібніть ріпчасту цибулю. Часточки бекону позбавте від шкірки і теж наріжте невеликими шматочками.

Крок - 3
04

У глибоку миску засипте просіяне борошно, посоліть і пріперчіть чорним меленим перцем. Перемішайте все і закиньте в цю ж миску раніше нарізані шматки баранини. Гарненько викачайте шматки м'яса в солоній муці і відставте на час до подальшого використання.

Крок - 4
05

Далі відправте невелику сковорідку на плиту, налийте в неї зовсім небагато рослинного масла і добре розігрійте. Потім закиньте в гарячу сковороду нарізані шматочки бекону і обсмажуйте, періодично помішуючи, до утворення золотистої скоринки.

Крок - 5
06

Обсмажений бекон витягніть і помістіть на паперовий рушник для видалення зайвого жиру, а в гарячу сковорідку відправте нарізану баранину. Масло доливати не потрібно, залишиться досить жиру з бекону. Обсмажуйте м'ясо близько 15 хвилин, до появи легкої скоринки.

Крок - 6
07

Тепер злийте зайвий жир зі сковороди і закиньте в неї нашатковану цибулю і часник, обсмажуйте до розм'якшення овочів. Після залийте трохи води, перемішайте і долийте раніше підготовлений бульйон.

Крок - 7
08

Потім покладіть в сковороду обсмажену баранину, далі закиньте бекон і, ретельно все перемішавши і накривши сковорідку кришкою, залиште страву томитися близько 20 хвилин.

Крок - 8
09

А самі очистіть від шкірки і на обробній дошці наріжте дрібними квадратами молоду моркву. Наріжте ще ріпчастої цибулі, очистіть від шкірки і поріжте більшими шматками картоплю.

Крок - 9
10

Закиньте ці підготовлені овочі в сковорідку до м'яса, приправте сухим чебрецем. Залийте вміст сковороди білим сухим вином і додайте лавровий лист.

Крок - 10
11

Ретельно все перемішайте, а потім, зменшивши вогонь і накривши ємність кришкою, залиште страву томитися ще хвилин на 20, поки овочі не розмягчаться. Готову печеню із баранини розкладіть по тарілках, усипте нашаткованою зеленню і подавайте до столу.  

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

М’ясо з грибами - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо з грибами 60 4 3 з 5 - детальніше -
Закусочний торт з хліба - покроковий рецепт, фото 1 Закусочний торт з хліба 35 4 2 з 5 - детальніше -
Гречка з куркою в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Гречка з куркою в мультиварці 50 5 3 з 5 - детальніше -
Баклажани в паніровці - покроковий рецепт, фото 1 Баклажани в паніровці 45 3 3 з 5 - детальніше -