Укр
Рус
thermomix thermomix
Печеня Другі страви Російська кухня

Печеня із баранини

65 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Печеня із баранини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Ароматну і насичену страву з баранини. Найкраще цю печеню охолодити на ніч і знову максимально розігріти на наступний день. Так ви відчуєте дійсний смак цієї страви.

Інгредієнти

  • Бекон 50 г.
  • Баранина 800 г.
  • Сіль 1/2 ч.л
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Борошно 1/2 скл.
  • Часник 4 зуб.
  • Цибуля 3 шт.
  • Вода 1/2 скл.
  • Бульйон 4 ст.л
  • Морква 2 шт.
  • Картопля 3 шт.
  • Чебрець 1 ч.л
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Вино біле сухе 1 скл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для початку помийте шматок баранини проточною водою, промокніть паперовим рушником і на обробній дошці наріжте великими шматками.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі очистіть від лушпиння і дрібно наріжте часник. За бажанням можна видавити часник через чеснокодавку, він пустить більше соку і страва буде на порядок ароматнша.

    Крок - 2
  3. 03

    Так само очистіть від лушпиння і на обробній дошці подрібніть ріпчасту цибулю. Часточки бекону позбавте від шкірки і теж наріжте невеликими шматочками.

    Крок - 3
  4. 04

    У глибоку миску засипте просіяне борошно, посоліть і пріперчіть чорним меленим перцем. Перемішайте все і закиньте в цю ж миску раніше нарізані шматки баранини. Гарненько викачайте шматки м'яса в солоній муці і відставте на час до подальшого використання.

    Крок - 4
  5. 05

    Далі відправте невелику сковорідку на плиту, налийте в неї зовсім небагато рослинного масла і добре розігрійте. Потім закиньте в гарячу сковороду нарізані шматочки бекону і обсмажуйте, періодично помішуючи, до утворення золотистої скоринки.

    Крок - 5
  6. 06

    Обсмажений бекон витягніть і помістіть на паперовий рушник для видалення зайвого жиру, а в гарячу сковорідку відправте нарізану баранину. Масло доливати не потрібно, залишиться досить жиру з бекону. Обсмажуйте м'ясо близько 15 хвилин, до появи легкої скоринки.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер злийте зайвий жир зі сковороди і закиньте в неї нашатковану цибулю і часник, обсмажуйте до розм'якшення овочів. Після залийте трохи води, перемішайте і долийте раніше підготовлений бульйон.

    Крок - 7
  8. 08

    Потім покладіть в сковороду обсмажену баранину, далі закиньте бекон і, ретельно все перемішавши і накривши сковорідку кришкою, залиште страву томитися близько 20 хвилин.

    Крок - 8
  9. 09

    А самі очистіть від шкірки і на обробній дошці наріжте дрібними квадратами молоду моркву. Наріжте ще ріпчастої цибулі, очистіть від шкірки і поріжте більшими шматками картоплю.

    Крок - 9
  10. 10

    Закиньте ці підготовлені овочі в сковорідку до м'яса, приправте сухим чебрецем. Залийте вміст сковороди білим сухим вином і додайте лавровий лист.

    Крок - 10
  11. 11

    Ретельно все перемішайте, а потім, зменшивши вогонь і накривши ємність кришкою, залиште страву томитися ще хвилин на 20, поки овочі не розмягчаться. Готову печеню із баранини розкладіть по тарілках, усипте нашаткованою зеленню і подавайте до столу.  

    Крок - 11

Оцінити рецепт