Прекрасне м'ясо, яке використовується в цьому рецепті. Знадобився певний час, щоб воно протушкувалося і відшарувалося від кісток, але це очікування, винагороджене ніжною і соковитою стравою.
Спочатку займіться підготовкою м'яса для цієї ситної страви. Шматки яловичини, можна навіть на кістці, добре вимочіть в холодній воді і промокніть паперовим рушником. Потім рясно посоліть і приперчіть чорним меленим перцем обсушене м'ясо.
Потім помістіть неглибоку сковороду на плиту, налийте в неї рослинне масло і максимально розігрійте. Далі відправте в киплячу олію шматки яловичини і обсмажуйте (якщо потрібно декількома партіями) по 3 хвилини з кожного боку, до утворення ніжної кірки на м'ясі.
Тепер витягніть обсмажену яловичину на тарілку, а в гарячу сковорідку з невеликою кількістю масла закиньте раніше очищену від лушпиння і крупно нарізану цибулю. Обсмажуйте цибулю близько 5 хвилин, постійно помішуючи, до її розм'якшення.
Потім засипте трохи обсмажену цибулю просіяним борошном і гарненько між собою все перемішайте. Далі залийте в сковорідку раніше підготовлений бульйон і сухий розмарин, перемішайте і томіть, поки суміш в ємності не загусне, від 5 до 10 хвилин.
А самі очистіть від шкірки і наріжте великими кільцями моркву. А селеру ретельно промийте і наріжте невеликими шматочками.
Нарізані овочі відправте разом з обсмаженою яловичиною в глибоку каструлю, залийте вже приготовленою до цього часу цибулевою сумішшю зі сковороди і, накривши кришкою, помістіть на плиту. Доведіть вміст каструлі до кипіння і тушкуйте близько 1.5 години, до повного розм'якшення м'яса.
Тепер промийте під холодною водою молоду картоплю (якщо немає, то звичайно тоді використовуйте картоплю немолоду). Якщо вибрали все-таки перший варіант, то картоплю різати немає потреби. Виловлюємо з каструлі протушені яловичі шматки, а замість них закидаємо цілі картоплини.
Тушкуйте залишившися в каструлі овочі, при необхідності відібравши зайву рідину, близько 20 хвилин. В цей час відокремте протушене м'ясо від кістки і відправте до вже приварених овочів в каструлю.
Томіть ще вміст каструлі близько 10 хвилин, ретельно все перемішавши, а потім розкладіть гарячу печеню з м'яса по тарілках і подавайте на обід.
Випадкові рецепти