Укр
Рус
Яловичина Другі страви Російська кухня

Печеня із м’яса

( 4.8214 4 528 28 оцінок)

2413 - переглядів
85 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Печеня із м’яса - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Прекрасне м'ясо, яке використовується в цьому рецепті. Знадобився певний час, щоб воно протушкувалося і відшарувалося від кісток, але це очікування, винагороджене ніжною і соковитою стравою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Печеня із м’яса" (на 100 грам)

  • Білки7.4 гр.
  • Жири5.4 гр.
  • Вуглеводи6.6 гр.
  • Калорії110 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку займіться підготовкою м'яса для цієї ситної страви. Шматки яловичини, можна навіть на кістці, добре вимочіть в холодній воді і промокніть паперовим рушником. Потім рясно посоліть і приперчіть чорним меленим перцем обсушене м'ясо.

Крок - 1
02

Потім помістіть неглибоку сковороду на плиту, налийте в неї рослинне масло і максимально розігрійте. Далі відправте в киплячу олію шматки яловичини і обсмажуйте (якщо потрібно декількома партіями) по 3 хвилини з кожного боку, до утворення ніжної кірки на м'ясі.

Крок - 2
03

Тепер витягніть обсмажену яловичину на тарілку, а в гарячу сковорідку з невеликою кількістю масла закиньте раніше очищену від лушпиння і крупно нарізану цибулю. Обсмажуйте цибулю близько 5 хвилин, постійно помішуючи, до її розм'якшення.

Крок - 3
04

Потім засипте трохи обсмажену цибулю просіяним борошном і гарненько між собою все перемішайте. Далі залийте в сковорідку раніше підготовлений бульйон і сухий розмарин, перемішайте і томіть, поки суміш в ємності не загусне, від 5 до 10 хвилин.

Крок - 4
05

А самі очистіть від шкірки і наріжте великими кільцями моркву. А селеру ретельно промийте і наріжте невеликими шматочками.

Крок - 5
06

Нарізані овочі відправте разом з обсмаженою яловичиною в глибоку каструлю, залийте вже приготовленою до цього часу цибулевою сумішшю зі сковороди і, накривши кришкою, помістіть на плиту. Доведіть вміст каструлі до кипіння і тушкуйте близько 1.5 години, до повного розм'якшення м'яса.

Крок - 6
07

Тепер промийте під холодною водою молоду картоплю (якщо немає, то звичайно тоді використовуйте картоплю немолоду). Якщо вибрали все-таки перший варіант, то картоплю різати немає потреби. Виловлюємо з каструлі протушені яловичі шматки, а замість них закидаємо цілі картоплини.

Крок - 7
08

Тушкуйте залишившися в каструлі овочі, при необхідності відібравши зайву рідину, близько 20 хвилин. В цей час відокремте протушене м'ясо від кістки і відправте до вже приварених овочів в каструлю.

Крок - 8
09

Томіть ще вміст каструлі близько 10 хвилин, ретельно все перемішавши, а потім розкладіть гарячу печеню з м'яса по тарілках і подавайте на обід.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Лагман з редькою - покроковий рецепт, фото 1 Лагман з редькою 75 4 3 з 5 - детальніше -
Воловани з листкового тіста - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з листкового тіста 45 2 3 з 5 - детальніше -
Ягідно-апельсиновий смузі - покроковий рецепт, фото 1 Ягідно-апельсиновий смузі 30 1 2 з 5 - детальніше -
?>