Укр
Рус
thermomix thermomix
Печеня Другі страви Російська кухня

Печеня із м’яса

85 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Печеня із м’яса - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Прекрасне м'ясо, яке використовується в цьому рецепті. Знадобився певний час, щоб воно протушкувалося і відшарувалося від кісток, але це очікування, винагороджене ніжною і соковитою стравою.

Інгредієнти

  • Яловичина 1 кг.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 2 ст.л
  • Цибуля 1 шт.
  • Борошно 2 ст.л
  • Бульйон 3 скл.
  • Розмарин 1 ч.л
  • Морква 2 шт.
  • Селера 2 шт.
  • Картопля 5 шт.
  • Зелена цибуля 1 пуч.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Спочатку займіться підготовкою м'яса для цієї ситної страви. Шматки яловичини, можна навіть на кістці, добре вимочіть в холодній воді і промокніть паперовим рушником. Потім рясно посоліть і приперчіть чорним меленим перцем обсушене м'ясо.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім помістіть неглибоку сковороду на плиту, налийте в неї рослинне масло і максимально розігрійте. Далі відправте в киплячу олію шматки яловичини і обсмажуйте (якщо потрібно декількома партіями) по 3 хвилини з кожного боку, до утворення ніжної кірки на м'ясі.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер витягніть обсмажену яловичину на тарілку, а в гарячу сковорідку з невеликою кількістю масла закиньте раніше очищену від лушпиння і крупно нарізану цибулю. Обсмажуйте цибулю близько 5 хвилин, постійно помішуючи, до її розм'якшення.

    Крок - 3
  4. 04

    Потім засипте трохи обсмажену цибулю просіяним борошном і гарненько між собою все перемішайте. Далі залийте в сковорідку раніше підготовлений бульйон і сухий розмарин, перемішайте і томіть, поки суміш в ємності не загусне, від 5 до 10 хвилин.

    Крок - 4
  5. 05

    А самі очистіть від шкірки і наріжте великими кільцями моркву. А селеру ретельно промийте і наріжте невеликими шматочками.

    Крок - 5
  6. 06

    Нарізані овочі відправте разом з обсмаженою яловичиною в глибоку каструлю, залийте вже приготовленою до цього часу цибулевою сумішшю зі сковороди і, накривши кришкою, помістіть на плиту. Доведіть вміст каструлі до кипіння і тушкуйте близько 1.5 години, до повного розм'якшення м'яса.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер промийте під холодною водою молоду картоплю (якщо немає, то звичайно тоді використовуйте картоплю немолоду). Якщо вибрали все-таки перший варіант, то картоплю різати немає потреби. Виловлюємо з каструлі протушені яловичі шматки, а замість них закидаємо цілі картоплини.

    Крок - 7
  8. 08

    Тушкуйте залишившися в каструлі овочі, при необхідності відібравши зайву рідину, близько 20 хвилин. В цей час відокремте протушене м'ясо від кістки і відправте до вже приварених овочів в каструлю.

    Крок - 8
  9. 09

    Томіть ще вміст каструлі близько 10 хвилин, ретельно все перемішавши, а потім розкладіть гарячу печеню з м'яса по тарілках і подавайте на обід.

    Крок - 9

Оцінити рецепт