Східні ласощі, приготовлені своїми руками з тонкого тіста, горіхів і солодкого сиропу - набагато смачніші, ніж покупні. Спробуйте приготувати, не лінуйтеся пахлаву турецьку.
Для пахлави звичайно ж потрібні волоські горіхи. Очистіть їх від шкаралупи і перетинок. Можна використовувати і сирі горіхи, але коли вони підсушені, пахлава виходить більш ароматною. Надішліть горіхи в розігріту до 150 градусів духовку на 5 хвилин. Подрібніть горіхи в блендері або помістіть в щільний поліетиленовий пакет і «пройдіться» качалкою. Маса горіхів вказана в очищеному вигляді.
Вершкове масло покладіть у жароміцну скляну миску і розтопіть в мікрохвильовій печі або на водяній бані, як вам більше зручно. Тісто «філо» в рецепті використовується покупне (це прискорить процес приготування пахлави), але ви можете постаратися приготувати його і самостійно. Розділіть тісто на 16 частин.
Покладіть на стіл один пласт тіста. Змастіть його розтопленим вершковим маслом за допомогою силіконового пензлика. Посипте змащене тісто частиною подрібнених горіхів.
Для того щоб згорнути тісто з горіхами в рулет вам знадобитися трубочка, можна обійтися і без неї, але з трубкою утворюється набагато швидше. Покладіть трубочку на край тіста, загорніть його і скачайте рулет. Викладіть на стіл ще один шар тіста, змастіть розтопленим маслом. Покладіть на цей пласт перший рулет. І знову загорніть його в тісто.
Форму, в якій буде випікатися пахлава, натріть трохи вершковим маслом. Потім стисніть з двох сторін рулет, гармошкою, на трубочці. Акуратно зрушуючи рулет на одну сторону трубки, викладіть його в форму. Проробіть таку процедуру з іншим тістом і горіхами.
Викладіть всі рулети пахлави в форму і помажте їх зверху розтопленим вершковим маслом. Розріжте пахлаву ножем для хліба на порційні шматки. Тепер необхідно приготувати солодкий і ароматний сироп.
Налийте в каструлю воду, додайте в неї цукор, ванілін і корицю (можете використовувати як мелену корицю, так і в паличках). Поставте суміш на середній вогонь і доведіть до кипіння, готуйте приблизно 5-7 хвилин, поки сироп не зменшиться на 1/3 частину. Поставте пахлаву в розігріту до 175 градусів духовку на 50 хвилин, поки не утвориться золотава скоринка.
Через час вийміть з духовки золотисту пахлаву і відразу ж залийте її цукровим сиропом. Дайте охолонути 30 хвилин, посипте невеликою кількістю солі (за бажанням) і можете насолоджуватися турецькими ласощами. Приємного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти