Укр
Рус
Пахлава Десерти Українська кухня

Пахлава турецька

( 4.7778 4 59 9 оцінок)

1395 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Пахлава турецька - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Східні ласощі, приготовлені своїми руками з тонкого тіста, горіхів і солодкого сиропу - набагато смачніші, ніж покупні. Спробуйте приготувати, не лінуйтеся пахлаву турецьку.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пахлава турецька" (на 100 грам)

  • Білки6.8 гр.
  • Жири34.7 гр.
  • Вуглеводи30.7 гр.
  • Калорії471 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для пахлави звичайно ж потрібні волоські горіхи. Очистіть їх від шкаралупи і перетинок. Можна використовувати і сирі горіхи, але коли вони підсушені, пахлава виходить більш ароматною. Надішліть горіхи в розігріту до 150 градусів духовку на 5 хвилин. Подрібніть горіхи в блендері або помістіть в щільний поліетиленовий пакет і «пройдіться» качалкою. Маса горіхів вказана в очищеному вигляді.

Крок - 1
02

Вершкове масло покладіть у жароміцну скляну миску і розтопіть в мікрохвильовій печі або на водяній бані, як вам більше зручно. Тісто «філо» в рецепті використовується покупне (це прискорить процес приготування пахлави), але ви можете постаратися приготувати його і самостійно. Розділіть тісто на 16 частин.

Крок - 2
03

Покладіть на стіл один пласт тіста. Змастіть його розтопленим вершковим маслом за допомогою силіконового пензлика. Посипте змащене тісто частиною подрібнених горіхів.

Крок - 3
04

Для того щоб згорнути тісто з горіхами в рулет вам знадобитися трубочка, можна обійтися і без неї, але з трубкою утворюється набагато швидше. Покладіть трубочку на край тіста, загорніть його і скачайте рулет. Викладіть на стіл ще один шар тіста, змастіть розтопленим маслом. Покладіть на цей пласт перший рулет. І знову загорніть його в тісто.

Крок - 4
05

Форму, в якій буде випікатися пахлава, натріть трохи вершковим маслом. Потім стисніть з двох сторін рулет, гармошкою, на трубочці. Акуратно зрушуючи рулет на одну сторону трубки, викладіть його в форму. Проробіть таку процедуру з іншим тістом і горіхами.

Крок - 5
06

Викладіть всі рулети пахлави в форму і помажте їх зверху розтопленим вершковим маслом. Розріжте пахлаву ножем для хліба на порційні шматки. Тепер необхідно приготувати солодкий і ароматний сироп.

Крок - 6
07

Налийте в каструлю воду, додайте в неї цукор, ванілін і корицю (можете використовувати як мелену корицю, так і в паличках). Поставте суміш на середній вогонь і доведіть до кипіння, готуйте приблизно 5-7 хвилин, поки сироп не зменшиться на 1/3 частину. Поставте пахлаву в розігріту до 175 градусів духовку на 50 хвилин, поки не утвориться золотава скоринка.

Крок - 7
08

Через час вийміть з духовки золотисту пахлаву і відразу ж залийте її цукровим сиропом. Дайте охолонути 30 хвилин, посипте невеликою кількістю солі (за бажанням) і можете насолоджуватися турецькими ласощами. Приємного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Класичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Класичний цибулевий суп 75 7 4 з 5 - детальніше -
Молочний суп з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з вермішеллю 15 4 1 з 5 - детальніше -
Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -
Холодник - покроковий рецепт, фото 1 Холодник 60 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Фруктовий суп з кавуна - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовий суп з кавуна 40 5 3 з 5 - детальніше -
Воловани з куркою і грибами - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з куркою і грибами 65 3 3 з 5 - детальніше -
Гуляш по-канадськи - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш по-канадськи 65 5 3 з 5 - детальніше -