Не секрет, що жодне застілля не обходиться без наявності смачної м'ясної нарізки, в якій присутні різні м'ясні вироби, які високо цінуються гостями. Одним з таких ласощів по праву вважається пастрома. На ряду з копченням, в'яленням, засолкою і ін., цей спосіб приготування м'яса дуже вдалий. Традиційно пастрому готують з яловичини, але також особливо смачною вона виходить зі свинини. Щоб приготувати пастрому зі свинини на своїй кухні, вам буде потрібно якийсь час і зовсім небагато зусиль.
Перед тим, як приступати до приготування, свинину краще гарненько помити і посушити. Потім робимо соляний розчин (сіль і вода) і поміщаємо в нього шматок м'яса, щоб він як слід просолився. Для цього достатньо 2-3 годин. Після цього дістаємо м'ясо з розчину і сушимо за допомогою паперових рушників.
Тепер займемося маринадом. По суті для пастроми це просто суміш зі спецій. Деякі кулінари рекомендують додавати ще оцет або лимонний сік. Але ми зупинимося тільки на спеціях. Отже, в окремій ємності змішуємо разом чорний мелений перець, паприку, коріандр, гірчицю, білий перець і кайенский перець. Перемішуємо ретельно, щоб всі компоненти перетворилися в однорідну масу.
Потім чистимо часник і пропускаємо його через чеснокодавку або ж подрібнюємо ножем. Після цього заливаємо його рослинним маслом і залишаємо хоча б на годину замаринуватися.
Всі складові пастроми готові, починаємо основний етап. Беремо шматок фольги і змащуємо його олією, настояним на часнику.
Тепер викладаємо наш просолений шматок свинини і теж змащуємо його повністю цим же маслом. Після цього гарненько посипаємо сумішшю спецій, ретельно покриваючи весь шматок. Замотуємо свинину в фольгу, а потім загорнемо ще в один, а краще два шари фольги і помістимо її на деко.
Ну і завершальний процес - запікання. Відправляємо м'ясо в розігріту духовку готуватися близько 2 годин при температурі 200 градусів. За цей час свинина повинна досить пропектися, зберігаючи при цьому свою соковитість за рахунок фольги.
По закінченню зазначеного часу дістаємо пастрому з духовки і залишаємо охолонути при кімнатній температурі. На це піде приблизно 2 години. Після цього поміщаємо свинину прямо в фользі в поліетиленовий пакет і відправляємо в холодильник на 8-10 годин.
Тепер можна розгорнути фольгу, а отриманий шматок м'яса відправити ще раз в духовку на 20-30 хвилин, щоб підсушити, а потім знову дайте їй гарненько охолонути.
Приготована таким способом пастрома зі свинини має надзвичайно апетитний вигляд, легко ріжеться на красиві шматочки, дуже приємно пахне, а на смак просто чудова. Прикрасьте святковий стіл відмінною м'ясною стравою власного приготування і подаруйте гостям кулінарну насолоду.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти