Укр
Рус
Мясо Закуски Російська кухня

Пастрома зі свинини

( 4.7500 4 524 24 оцінки)

2151 - переглядів
60 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Пастрома зі свинини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Не секрет, що жодне застілля не обходиться без наявності смачної м'ясної нарізки, в якій присутні різні м'ясні вироби, які високо цінуються гостями. Одним з таких ласощів по праву вважається пастрома. На ряду з копченням, в'яленням, засолкою і ін., цей спосіб приготування м'яса дуже вдалий. Традиційно пастрому готують з яловичини, але також особливо смачною вона виходить зі свинини. Щоб приготувати пастрому зі свинини на своїй кухні, вам буде потрібно якийсь час і зовсім небагато зусиль.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пастрома зі свинини" (на 100 грам)

  • Білки13.5 гр.
  • Жири22.1 гр.
  • Вуглеводи2 гр.
  • Калорії268 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Перед тим, як приступати до приготування, свинину краще гарненько помити і посушити. Потім робимо соляний розчин (сіль і вода) і поміщаємо в нього шматок м'яса, щоб він як слід просолився. Для цього достатньо 2-3 годин. Після цього дістаємо м'ясо з розчину і сушимо за допомогою паперових рушників.

Крок - 1
02

Тепер займемося маринадом. По суті для пастроми це просто суміш зі спецій. Деякі кулінари рекомендують додавати ще оцет або лимонний сік. Але ми зупинимося тільки на спеціях. Отже, в окремій ємності змішуємо разом чорний мелений перець, паприку, коріандр, гірчицю, білий перець і кайенский перець. Перемішуємо ретельно, щоб всі компоненти перетворилися в однорідну масу.

Крок - 2
03

Потім чистимо часник і пропускаємо його через чеснокодавку або ж подрібнюємо ножем. Після цього заливаємо його рослинним маслом і залишаємо хоча б на годину замаринуватися.

Крок - 3
04

Всі складові пастроми готові, починаємо основний етап. Беремо шматок фольги і змащуємо його олією, настояним на часнику.

Крок - 4
05

Тепер викладаємо наш просолений шматок свинини і теж змащуємо його повністю цим же маслом. Після цього гарненько посипаємо сумішшю спецій, ретельно покриваючи весь шматок. Замотуємо свинину в фольгу, а потім загорнемо ще в один, а краще два шари фольги і помістимо її на деко.

Крок - 5
06

Ну і завершальний процес - запікання. Відправляємо м'ясо в розігріту духовку готуватися близько 2 годин при температурі 200 градусів. За цей час свинина повинна досить пропектися, зберігаючи при цьому свою соковитість за рахунок фольги.

Крок - 6
07

По закінченню зазначеного часу дістаємо пастрому з духовки і залишаємо охолонути при кімнатній температурі. На це піде приблизно 2 години. Після цього поміщаємо свинину прямо в фользі в поліетиленовий пакет і відправляємо в холодильник на 8-10 годин.

Крок - 7
08

Тепер можна розгорнути фольгу, а отриманий шматок м'яса відправити ще раз в духовку на 20-30 хвилин, щоб підсушити, а потім знову дайте їй гарненько охолонути.

Крок - 8
09

Приготована таким способом пастрома зі свинини має надзвичайно апетитний вигляд, легко ріжеться на красиві шматочки, дуже приємно пахне, а на смак просто чудова. Прикрасьте святковий стіл відмінною м'ясною стравою власного приготування і подаруйте гостям кулінарну насолоду.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пхалі з буряка - покроковий рецепт, фото 1 Пхалі з буряка 55 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Запечений короп з медом - покроковий рецепт, фото 1 Запечений короп з медом 90 4 3 з 5 - детальніше -
Біляші на дріжджах - покроковий рецепт, фото 1 Біляші на дріжджах 70 4 3 з 5 - детальніше -
Домашня локшина своїми руками - покроковий рецепт, фото 1 Домашня локшина своїми руками 35 1 2 з 5 - детальніше -