Укр
Рус
Мясо Закуски Російська кухня

Пастрома з яловичини

( 4.8400 4 525 25 оцінок)

2090 - переглядів
50 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Пастрома з яловичини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: На грилі

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Справжнім кулінарним шиком серед м'ясних страв вважається пастрома. Це один з видів приготування м'яса, яке потім розлітається зі столу з великою швидкістю, тому що виходить дуже смачним, ніжним, але при цьому насиченим і пікантним. Пастрома готується з курячого або індичого м'яса, також використовують свинину. Але королевою цього виду м'ясних страв вважається пастрома з яловичини. Саме її ми пропонуємо вам приготувати в домашніх умовах за цим рецептом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пастрома з яловичини" (на 100 грам)

  • Білки16.5 гр.
  • Жири13.7 гр.
  • Вуглеводи1.3 гр.
  • Калорії202 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку виберемо відповідний шматок м'яса. Звичайно ж воно повинно бути не старим, без жилок і зайвих прошарків жиру. Найоптимальніший варіант - це вирізка, краща частина яловичої туші, яка і цінується вище за все кулінарами. Перед приготуванням його все ж потрібно зачистити від наявних плівок. Рекомендуємо взяти шматок не більш півтора кілограма, інакше м'ясо не просочиться достатнім чином і може не зовсім вдало прожаритися.

Крок - 1
02

  Яловичину промиваємо водою і сушимо за допомогою паперових серветок. Потім викладаємо м'ясо на шматок фольги або пергаментного паперу і протикаємо виделкою в багатьох місцях з обох сторін, це потрібно для того, щоб краще проник маринад.

Крок - 2
03

Що стосується маринаду, то в даному рецепті ми використовуємо просто спеції, які з'єднуємо разом. Отже, змішуємо разом сіль, чорний і кайенский перець, мелену паприку, суху гірчицю і мелений коріандр.

Крок - 3
04

Тепер гарненько натираємо цією сумішшю шматок яловичини з усіх боків, покриваючи його досить товстим шаром спецій. Потім обертаємо м'ясо у фольгу і відправляємо в холодильник маринуватися годин на 4 або ж на ніч.

Крок - 4
05

Після цього приступаємо до основного етапу приготування пастроми. Пропонуємо обсмажити шматок яловичини на грилі, що додасть їй особливої копченості в смаку.

Крок - 5
06

Для цього змащуємо решітку гриля вершковим або рослинним маслом і обсмажуємо з кожного боку по 7-10 хвилин. Якщо ви боїтеся, що за цей час м'ясо не прожариться, можна готувати його трохи більше, але в цьому випадку потрібно набагато частіше перевертати, щоб не пригорало. Деякі кулінари рекомендують після гриля відправити яловичину в духовку, загорнувши у фольгу. Але це необов'язкова процедура.

Крок - 6
07

Після приготування даємо яловичині повністю охолонути, а потім нарізаємо тоненькими скибочками і насолоджуємося результатами своїх кулінарних старань. Пастрома з яловичини - вдала м'ясна страва, яка стане прикрасою будь-якого столу у вигляді м'ясної нарізки, яка обов'язково сподобається всім присутнім своїм апетитним виглядом, прекрасним ароматом, м'якою і ніжною текстурою і звичайно ж просто супер смаком.  

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Глазур для пряників - покроковий рецепт, фото 1 Глазур для пряників 45 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Мімоза з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза з куркою 40 3 3 з 5 - детальніше -
Бутерброд з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Бутерброд з яйцем 45 2 3 з 5 - детальніше -
Смачний фруктовий коктейль - покроковий рецепт, фото 1 Смачний фруктовий коктейль 25 1 2 з 5 - детальніше -