Укр
Рус
Мясо Закуски Російська кухня

Пастрома з курячих грудок

( 4.8000 4 515 15 оцінок)

1623 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Пастрома з курячих грудок - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В мультиварці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

М'ясні страви завжди в пошані і в повсякденному, і в святковому меню. Серед величезної кількості цих страв особливе місце займає пастрома. Це справжній м'ясний делікатес, який має багаторічну історію і дуже багато варіантів приготування. Як правило, пастрому готують найчастіше з яловичини, але нітрохи не гірше ця страва виходить і з інших видів м'яса. Особливо ніжна пастрома з курятини. Пропонуємо вашій увазі простий рецепт, в якому ви дізнаєтеся, як готується справжня смачна пастрома з курячих грудок.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пастрома з курячих грудок" (на 100 грам)

  • Білки19.1 гр.
  • Жири10.5 гр.
  • Вуглеводи0.2 гр.
  • Калорії183 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Процес приготування пастроми з курячих грудок - вельми простий і не зажадає від вас багато зусиль. Досить виконати кілька нескладних завдань, і на столі виявиться красиве і смачне м'ясо. Отже, для даного варіанту рекомендуємо використовувати грудку бройлера. Цей вид курки відрізняється своїм жирним м'ясом, якого в рази більше, ніж у звичайної курки. М'ясо бройлера особливо ніжне, тому пастрома з нього просто тане в роті.

Крок - 1
02

Отже, курячу грудку миємо, сушимо паперовими рушниками. Шкірку знімати не потрібно, вона досить м'яка. Тепер цей шматок м'яса посипаємо сіллю, потім меленим перцем.

Крок - 2
03

Листя шавлії миємо і викладаємо зверху на курятину. Додаємо шматочок вершкового масла. Також миємо лимон і акуратно зрізаємо з нього цедру, пару шматочків якої теж кладемо зверху. Після цього помістимо нашу курку в вакуумний пакет і запечатайте його.

Крок - 3
04

В даному випадку настійно рекомендуємо спробувати вам приготувати пастрому досить новою кулінарною технікою, яка називається су-вид. У перекладі з французької «sous-vide» це означає «в вакуумі», тобто страва готується в вакуумній упаковці. Головною особливістю техніки су-вид є приготування в одному температурному режимі протягом всього часу. Для цього існують спеціальні прилади, які раніше використовувалися тільки в ресторанах, але зараз доступні кожній домогосподарці.

Крок - 4
05

Але якщо у вас немає такого приладу вдома, зовсім не потрібно впадати у відчай, адже метод су-вид можна імітувати і без наявності спеціального обладнання. Для цього є усіма нами улюблена мультиварка. Сучасні моделі дозволяють виставляти потрібну температуру і час, тому нам досить покласти наш пакет з м'ясом в чашу мультиварки, залити все це водою і включити режим «Тушкування» на 70-80 градусів. Правда часу нам знадобиться трохи більше, і процес готування займе декілька годин.

Крок - 5
06

Отже, поки мультиварка займається приготуванням м'ясного делікатесу, ми можемо спокійно зайнятися своїми справами. Після сигналу про закінчення програми, залишаємо страву ще трохи постояти під закритою кришкою, а потім дістаємо її з мультиварки, знімаємо упаковку, а сам шматок м'яса можна трохи обсмажити на рослинному або вершковому маслі на звичайній сковорідці.

Крок - 6
07

Це дасть можливість утворитися апетитній золотистій скоринці, і пастрома стане ще духмянішою і смачною. Тепер нарізаємо її на скибочки і негайно подаємо на стіл. Пастрома з курячих грудок, приготована методом су-вид - це кулінарний шедевр, яким ви уб'єте гостей і домочадців.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Брокколі з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Брокколі з яйцем 45 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Чізкейк шоколадний - покроковий рецепт, фото 1 Чізкейк шоколадний 50 4 3 з 5 - детальніше -
Чебуреки з шинкою в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Чебуреки з шинкою в духовці 65 2 3 з 5 - детальніше -
Яблучна Шарлотка класика - покроковий рецепт, фото 1 Яблучна Шарлотка класика 70 5 3 з 5 - детальніше -
Торт медовий - покроковий рецепт, фото 1 Торт медовий 70 5 3 з 5 - детальніше -