Порада для тих, хто любить бутерброди і сендвічі. Уявіть собі, класичний інгредієнт бутербродів ковбасу можна замінити смачною і більш корисною пастромою з індички. Ця закуска не тільки є прекрасним доповненням улюблених сендвічів, а й ідеальною м'ясною нарізкою до свята. Ця смачна дієтичне страва готується не дуже швидко, але абсолютно не складно. Рецепт пастроми не тільки простий у приготуванні, але і максимально корисний.
Ну а тепер давайте займемося безпосередньо самою стравою. Беремо шматки індичої грудки, добре промиваємо водою і умочуємо паперовим рушником. Викладаємо їх на тарілку і гострим ножем робимо надрізи з боку жирової шкурки. Спочатку ріжемо по діагоналі, потім уздовж, щоб в кінцевому підсумку вийшли свого роду ромбики.
Важливим етапом рецепта є приготування маринаду для м'яса. У глибоку ємність вливаємо оливкову олію, додаємо чорний перець і мелений коріандр. Потім засипаємо сіль і кидаємо копчену паприку.
Ще всипаємо суху гірчицю і додаємо кайенский перець. Збиваємо всі інгредієнти вінчиком в однорідну суміш. При необхідності, можна ще додати трохи оливкового масла, щоб суміш була в'язкою.
Тепер індиче грудку вмочаємо в приготовані прянощі з обох сторін, щоб м'ясо досить добре покрилося сумішшю спецій. Після цього накриваємо посудину з м'ясом харчовою плівкою і поміщаємо в холодильник на 8 годин, а ще краще на 12.
Коли м'ясо досить за цей час промаринуется, викладаємо його на серветку, щоб перед тим, як обсмажувати, трохи позбутися надлишків спецій. Потім перекладаємо на тарілку. Посипаємо трохи сіллю, потім грудки перевертаємо і знову присолюємо.
Ставимо на середній вогонь сковорідку з рослинним маслом і викладаємо в неї м'ясо шкіркою вниз, обсмажуємо близько 6 хвилин, до хрусткої скоринки. Потім грудки перевертаємо і обсмажуємо ще приблизно 5 хвилин, трохи зменшивши вогонь.
Готове м'ясо перекладаємо на тарілку, а залишивсшийся в сковорідці індичий жир проціджуємо через дрібне сито.
Ще нам потрібно приготувати соус. Для цього з'єднуємо оливкову олію і оцет, додаємо діжонську гірчицю і сіль з перцем, перемішуємо до утворення вершкового соусу.
У глибоку миску викладаємо дрібно нашатковану капусту і салат, поливаємо приготованим соусом і перемішуємо.
У сковорідку вливаємо проціджений жир і викладаємо скибочки хліба. Обсмажуємо буквально хвилину, потім перевертаємо і ще підсмажуємо.
Потім кожну скибочку хліба посипаємо натертим сиром, перевертаємо і підсмажуємо приблизно півхвилини, поки сир розтане і просмажиться.
Обсмажену, соковиту пастрому з індички нарізаємо скибочками і викладаємо на підсмажений шматок хліба.
У тарілку кладемо салат з капусти, поряд укладаємо пастрому і подаємо цю смакоту до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти