Останнім часом все частіше ми намагаємося замінити на святковому столі тарілки зі звичайною ковбасною нарізкою на делікатеси, приготовані на власній кухні. Так що, якщо у вас наближається святкове застілля, покваптеся і спробуйте приготувати за нашим рецептом пастрому з індички. Можете не сумніватися, вона стане ідеальною стравою на вашому столі. Готується ця закуска нескладно, а результат буде чудовим. М'ясо індички саме по собі має ніжний смак, і є дуже цінним продуктом, тому не відкладаючи, спробуємо приготувати пастрому з індички в духовці.
Процес приготування цієї закуски відбувається в два етапи і перший з них - це маринування м'яса. Ось з нього ми і почнемо. Візьмемо грудки індички з шкіркою, обполіскуємо водою і викладаємо в лоток.
У каструлю засипаємо коричневий цукор і велику сіль. Додаємо в каструлю горошини чорного перцю і насіння гірчиці.
Зубчики часнику очищаємо від лушпиння, розрізаємо навпіл і додаємо в каструлю до решти інгредієнтів.
Ще додаємо ягоди ялівцю і кладемо лавровий лист.
Після цього заливаємо все холодною водою і поміщаємо каструлю на плиту, щоб приготувати маринад. Доводимо вміст каструлі до кипіння і кип'ятимо до повного розчинення солі та цукру.
Потім каструлю з приготованим маринадом відставляємо з плити і охолоджуємо. Складаємо індичі грудки в пластиковий контейнер і заливаємо охолодженим маринадом.
Накриваємо контейнер кришкою і поміщаємо в холодильник. Залишаємо м'ясо маринуватися протягом 48 годин. Після закінчення цього часу дістаємо контейнер з індичкою з холодильника і приступаємо до підготовки приправ. У глибоку миску засипаємо мелену паприку і додаємо коріандр.
Потім додаємо сушений часник, а також цибулевий порошок.
Тепер ще досипаємо дві столові ложки сушеного чебрецю і добре перемішуємо. Грудки індички виймаємо з контейнера і викладаємо в металевий лоток.
За допомогою паперових серветок просушуємо м'ясо від розсолу. Тепер посипаємо грудки приготовленою сумішшю спецій з обох сторін і добре натираємо.
Розміщуємо приправлене м'ясо в деко з решіткою шкіркою вниз. Закриваємо деко кришкою і відправляємо в духовку, розігріту до 120 градусів.
Запікаємо індичку протягом чверті години, потім духовку вимикаємо і залишаємо в теплі ще приблизно на півтори години. При цьому м'ясо збереже велику кількість соку і пастрома з індички в духовці вийде дуже ароматною і з делікатним смаком.
Готову пастраму нарізаємо тонкими скибочками і можна подавати до столу. Дуже добре поєднується з чорним хлібом, а також маринованими огірочками, помідорами і ще гірчицею. Пастрома з індички обов'язково стане прекрасною закускою на вашому святі.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти