Укр
Рус
Пастила Десерти Східна кухня

Пастила з медом

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

2460 - переглядів
45 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Пастила з медом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Пастила - дуже смачні і солодкі ласощі з фруктового або ягідного пюре, що здатні підняти настрій. Тому пробуйте приготувати це незвичайне лакомство і піднімайте настрій собі і своїм близьким.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пастила з медом" (на 100 грам)

  • Білки0.4 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи18.2 гр.
  • Калорії83 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку вимийте полуницю під проточною холодною водою, не зриваючи зелені хвостики. Потім викладіть на рушник і дайте трохи просохнути. Коли з полуниці стекла вода, зріжте хвостики гострим ножем, захоплюючи якомога менше м'якоті ягоди.

Крок - 1
02

Самі ж ягоди помістіть відразу в чашу блендера. У приготуванні пастили, найкращим і найшвидшим варіантом перетерти ягоди або фрукти в пюреобразний стан це вдатися до використання погружного блендера. Якщо ви скористаєтеся м'ясорубкою, то вам доведеться ще і перетерти ягідну або фруктову масу через сито, так як вона не буде настільки однорідною. Використовуючи погружний блендер, подрібніть полуницю до однорідного стану.

Крок - 2
03

До подрібнених ягід покладіть половину меду, від зазначеної кількості. За допомогою блендера з'єднайте масу.

Крок - 3
04

Підготуйте форму, застеліть її пергаментним папером так, щоб один край був довший, виходив за межі форми. Вилийте у форму полуничне пюре. І за допомогою кухонної, плоскої довгої лопатки, розподіліть пюре по всій площині форми (або дека) тонким, рівномірним шаром.

Крок - 4
05

Тепер перейдіть до підготовки ківі. Його можна сполоснути, щоб до рук менше чіплялися ворсинки. Очистіть шкірку, а м'якоть покладіть в чисту чашу блендера. Обов'язково помийте її після полуничного пюре, щоб не змішалися смаки.

Крок - 5
06

Подрібніть за допомогою погружного блендера м'якоть ківі. Якщо ви хочете отримати пюре без кісточок, то можна перетерти його через сито з дрібними дірочками, щоб в них не могли пролізти насіння.

Крок - 6
07

До подрібненої м'якоті з ківі покладіть другу частину меду (звичайно мед можна замінити цукром, але якщо ви готуєте пастилу для дітей - краще використовувати мед, тому що він набагато корисніше) і знову перемішайте блендером.

Крок - 7
08

Вилийте пюре з ківі на застелений пергаментим папером деко. Розрівняйте пюре по всій поверхні, нахиляючи деко в різні боки, щоб воно рівномірно розподілилося. Сушіть пастилу в розігрітій духовці до 60 градусів близько 4-6 годин, поки вона повністю не висохне. Для сушіння пастили можна скористатися електросушкою.

Крок - 8
09

Готову пастилу зніміть з дека, взявши руками за довгий край паперу. Розріжте папір з пастилою на смужки будь-якої ширини, за допомогою кухонних ножиць. Зніміть пастилу з паперу, відокремивши один з її країв і повільно потягніть.

Крок - 9
10

Скрутіть пастилу трубочкою. За бажанням можна не знімати пастилу з паперу, а загорнути все разом, знявши її вже перед вживанням. Смачного.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Крем з вершків і цукрової пудри - покроковий рецепт, фото 1 Крем з вершків і цукрової пудри 30 1 2 з 5 - детальніше -
Лобіо із стручкової квасолі - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо із стручкової квасолі 65 5 3 з 5 - детальніше -
Шніцель з курки на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель з курки на сковороді 35 2 3 з 5 - детальніше -
Террін з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Террін з сьомги 60 3 3 з 5 - детальніше -