Пастила - дуже смачні і солодкі ласощі з фруктового або ягідного пюре, що здатні підняти настрій. Тому пробуйте приготувати це незвичайне лакомство і піднімайте настрій собі і своїм близьким.
Спочатку вимийте полуницю під проточною холодною водою, не зриваючи зелені хвостики. Потім викладіть на рушник і дайте трохи просохнути. Коли з полуниці стекла вода, зріжте хвостики гострим ножем, захоплюючи якомога менше м'якоті ягоди.
Самі ж ягоди помістіть відразу в чашу блендера. У приготуванні пастили, найкращим і найшвидшим варіантом перетерти ягоди або фрукти в пюреобразний стан це вдатися до використання погружного блендера. Якщо ви скористаєтеся м'ясорубкою, то вам доведеться ще і перетерти ягідну або фруктову масу через сито, так як вона не буде настільки однорідною. Використовуючи погружний блендер, подрібніть полуницю до однорідного стану.
До подрібнених ягід покладіть половину меду, від зазначеної кількості. За допомогою блендера з'єднайте масу.
Підготуйте форму, застеліть її пергаментним папером так, щоб один край був довший, виходив за межі форми. Вилийте у форму полуничне пюре. І за допомогою кухонної, плоскої довгої лопатки, розподіліть пюре по всій площині форми (або дека) тонким, рівномірним шаром.
Тепер перейдіть до підготовки ківі. Його можна сполоснути, щоб до рук менше чіплялися ворсинки. Очистіть шкірку, а м'якоть покладіть в чисту чашу блендера. Обов'язково помийте її після полуничного пюре, щоб не змішалися смаки.
Подрібніть за допомогою погружного блендера м'якоть ківі. Якщо ви хочете отримати пюре без кісточок, то можна перетерти його через сито з дрібними дірочками, щоб в них не могли пролізти насіння.
До подрібненої м'якоті з ківі покладіть другу частину меду (звичайно мед можна замінити цукром, але якщо ви готуєте пастилу для дітей - краще використовувати мед, тому що він набагато корисніше) і знову перемішайте блендером.
Вилийте пюре з ківі на застелений пергаментим папером деко. Розрівняйте пюре по всій поверхні, нахиляючи деко в різні боки, щоб воно рівномірно розподілилося. Сушіть пастилу в розігрітій духовці до 60 градусів близько 4-6 годин, поки вона повністю не висохне. Для сушіння пастили можна скористатися електросушкою.
Готову пастилу зніміть з дека, взявши руками за довгий край паперу. Розріжте папір з пастилою на смужки будь-якої ширини, за допомогою кухонних ножиць. Зніміть пастилу з паперу, відокремивши один з її країв і повільно потягніть.
Скрутіть пастилу трубочкою. За бажанням можна не знімати пастилу з паперу, а загорнути все разом, знявши її вже перед вживанням. Смачного.
Випадкові рецепти