Укр
Рус
Пастила Десерти Східна кухня

Пастила в сушарці

( 4.9167 4 512 12 оцінок)

4061 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Пастила в сушарці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Знаєте, ті хто має свій власний сад, завжди стикаються з тим, що часто залишається багато невикористаних фруктів і ягід, які простіше кажучи, просто пропадають. Але ж їм, виявляється, можна завжди знайти застосування, зокрема приготувати пастилки. Адже, використавши мінімум продуктів, в результаті можна отримати відмінне ласощі, до того ж, зберегти врожай. Цей корисний і низькокалорійний десерт готувати нескладно, легко може впоратися будь-яка господиня, навіть починаюча, тим більше, що в наш час технологій все частіше на допомогу приходять всілякі грубки, комбайни, злектродуховкі і сушарки. Хочу зробити для вас відкриття: пастила в сушарці - справжній кулінарний шедевр.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пастила в сушарці" (на 100 грам)

  • Білки1.2 гр.
  • Жири1 гр.
  • Вуглеводи10.7 гр.
  • Калорії65 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Пастилки можна сушити з будь-яких фруктів, а ще краще поєднувати кілька видів або додавати ягоди, до того ж можна використовувати як свіжі, так і проварені фрукти. У пастилу можна додавати цукор, але його має бути небагато, та в принципі, зовсім і не обов'язково. Отже, спочатку давайте візьмемося за яблука, які миємо, вирізаємо серцевини і нарізаємо скибочками. Складаємо яблучні часточки в блендер і додаємо жменю фініків.

Крок - 1
02

Після цього кладемо ще ягоди ожини і засипаємо насіння Чіа. Перебиваємо всі інгредієнти в блендері до утворення пюреобразної маси.

Крок - 2
03

Ну а тепер залишається тільки висушити приготовлену суміш і для цього ми будемо використовувати електричну сушарку, яка складається зі спеціальних піддонів без отворів. Спочатку піддон змащуємо за допомогою пензлика рослинним маслом, щоб паста не прилипла.

Крок - 3
04

Після цього приготовлену фруктову масу викладаємо на поверхню піддону рівним шаром і розправляємо шпателем, після чого піддон встановлюємо в сушарку.

Крок - 4
05

Далі беремося за другий вид пастили. Плоди персиків обов'язково миємо й нарізаємо шматочками, видаливши при необхідності пошкоджені частини. Складаємо підготовлені персики в блендер, також засипаємо насіння чіа.

Крок - 5
06

Після додаємо екстракт ванілі і мелену корицю, подрібнюємо в пюре. Тепер повторюємо ту ж процедуру з сушаркою, тобто, змащуємо маслом піддон і викладаємо персикове пюре.

Крок - 6
07

Ну і нарешті, останній вид нашого десерту - з ківі. Чистимо від шкірки плоди і кидаємо в чашу блендера. Туди ж відправляємо вимиті листя шпинату і доливаємо кленовий сироп.

Крок - 7
08

Все перебивається в однорідну масу і перекладається в пристосування для висихання. Ось тепер, коли все готово, включаємо наш кухонний прилад і готуємо до повного висихання.

Крок - 8
09

Пастила в сушарці вигідна ще й тим, що вона може готуватися самостійно, адже включивши партію піддонів з приготованими фруктами, можна спокійно лягати спати. За ніч наш десерт буде готовим і поверхня пастили стане гладкою, тьмяною на вигляд і не прилипати до рук.

Крок - 9
10

Після цього фруктову шкірку нарізаємо пластинками, до речі ріжемо ще теплою, обертаємо в пергаментний папір або ж можна зберігати в герметично закритому контейнері. Така пастила може зберігатися близько двох місяців, а якщо заморозити, то в такому стані вона може залишатися придатною близько року.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Фондан класичний - покроковий рецепт, фото 1 Фондан класичний 65 3 3 з 5 - детальніше -
Запіканка з кабачків - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з кабачків 65 4 3 з 5 - детальніше -
Салат "Оселедець під шубою" - покроковий рецепт, фото 1 Салат "Оселедець під шубою" 95 4 3 з 5 - детальніше -
Тушковані заморожені овочі - покроковий рецепт, фото 1 Тушковані заморожені овочі 25 1 2 з 5 - детальніше -