Домашня пастила - це маленька радість для дорослих і дітей, і з роками ці ласощі не втрачають своєї популярності завдяки цікавій подачі і справжньому смаку фруктів і ягід, яким можна насолодитися в будь-який час року, оскільки пастила прекрасно зберігається досить тривалий час. Готується така насолода шляхом перебивання фруктів в пюре, яке підсушують на клейонці або папері. Але ми пропонуємо вам більш швидкий варіант приготування. Це пастила в духовці. Таким способом цей фруктовий десерт готується набагато швидше і зручніше, а смак залишається як і раніше яскравий і насичений.
У цьому рецепті ми зупинили свій вибір на пастилы з полуниці, але за таким же принципом ви зможете приготувати пастилу з будь-яких інших ягід або фруктів. Отже, полуницю миємо і чистимо від корінців, а для зручності можна ще порізати ягоди на шматочки. Тепер відправляємо полуницю в сотейник, додаємо свіжий лимонний сік, цукор і перебиваємо все це блендером в ніжне пюре.
Після цього ставимо сотейник на вогонь і готуємо приблизно півгодини, помішуючи вміст, щоб не підгорав. Поступово полуничне пюре почне густіти, трохи темніти, і в результаті перетвориться в ароматне полуничне варення з дуже ніжною текстурою і неймовірним смаком.
Тепер закриваючи пергаментним папером, щоб потім легко можна було відокремити майбутню пастилу. Вміст сотейника переливам на деко, акуратно розрівнюємо лопаткою про всій поверхні. Таким чином, у нас виходить тонкий шар полуничного варення, апетитно розплився по листу. Відправляємо його в духовку сушитися близько трьох годин при невеликій температурі, бажано не вище 100 градусів. Щоб пастила не сильно засушилася, рекомендуємо відкрити дверку в духовці.
Після зазначеного часу, дістаємо з духовки вже готову полуничну пастилу, яка стала ще темніше за кольором, але тепер це вже м'яка, пластична і навіть трохи тягуча маса, яку можна обробляти на порції і швидше пригощати домочадців. Для цього даємо їй трохи охолонути, а потім звертаємо всю її в один великий рулон.
Після цього ріжемо цей рулон на частини шириною приблизно 5-6 сантиметрів. Потім кожну з цих частин розмотуємо і акуратно відокремлюємо від паперу пастилу. Вона прекрасно відстає, тому цей процес ви виконаєте швидко і без труднощів. В результаті у нас вийдуть гарні, апетитні згортки полуничної пастили, які вже сміливо можна пробувати.
На смак пастила в духовці виходить гарною, дуже ніжною. Таке вітамінне лакомство обов'язково сподобається і діткам, і дорослим членам вашої сім ї, їм можна пригостити гостей або колег на роботі, адже пастила - це прекрасний легкий перекус. В якому б варіанті ви не вживали цей виріб, пастила, приготовлена в духовці, - це смачно, зручно і завжди в задоволення.
Випадкові рецепти