Укр
Рус
Пастила Десерти Східна кухня

Пастила в домашніх умовах

( 5.0000 5 512 12 оцінок)

3287 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Пастила в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

опис

Згодом пастила стала настільки популярним видом кондитерських виробів, що все частіше її готують як чудовий десерт, яким можна порадувати всіх без винятку. Ці ласощі ще називають смоквою або фруктовим лавашем, адже у неї тонка листова текстура. Способів приготування цих солодощів існує багато, але ми приберегли для вас цікавий і вельми оригінальний варіант. За цим рецептом ви дізнаєтеся, як приготувати пастилу в домашніх умовах простим і вдалим способом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пастила в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки0.5 гр.
  • Жири0.3 гр.
  • Вуглеводи16.1 гр.
  • Калорії81 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Процес приготування пастили в домашніх умовах за цим рецептом не передбачає додаткової обробки фруктів, тому варити їх ми не будемо. Готувати будемо відразу кілька видів фруктово-ягідної пастили, щоб зібрати в одному десерті максимальний набір смаку, фарб і вітамінів. Почнемо з першого варіанту. Насамперед, звичайно ж, підготуємо необхідні інгредієнти. Полуницю і малину чистимо від плодоніжок і миємо.

Крок - 1
02

Манго теж потрібно очистити від шкірки, вийняти кісточку і нарізати на невеликі шматочки. Також шкірку знімаємо з ківі і теж його подрібнюємо.

Крок - 2
03

Тепер всі ягоди і фрукти потрібно перетворити в пюре. Для цього скористаємося блендером або кухонним комбайном. Перебиваємо кожен інгредієнт окремо, додаючи по ложечці цукру і при бажанні трошки лимонного соку. Таким чином, у нас виходить 5 видів смачного, ароматного і дуже ніжного пюре: полуничне, мангове, малинове, чорничне і пюре з ківі.

Крок - 3
04

Тепер беремо деко, застилаємо його пергаментним папером. Потім починаємо викладати вітамінні пюре для майбутньої пастили. Рекомендуємо робити це по черзі, щоб пастила вийшла різнобарвною. Для цього викладаємо тонкий шар, формуючи смужки шириною близько 2-х сантиметрів. Кожна нова смужка з іншим смаком повинна добре з'єднуватися з попередньою. Таким чином, у нас на деку утворюється тонкий шар смугастого пюре. Черговість можете дотримуватися як завгодно. Після цього відправляємо деко в духовку сушитися протягом 2-3 годин при 70 градусах. Можна трошки відкрити дверцята духовки, щоб пастила не висушені.

Крок - 4
05

Поки готується перша різнобарвна пастила, займемося підготовкою другого варіанту. У цьому випадку це буде пастила з яблук і ожини. Для цього яблука миємо, при необхідності чистимо від шкірки, вирізаємо серединку, а м'якоть нарізаємо на невеликі шматочки. Тепер в чашу блендера відправляємо подрібнені яблука, додаємо ожину і кидаємо пару столових ложок меду і трішки лимонного соку.

Крок - 5
06

Потім перебиваємо вміст в ніжне пюре і викладаємо його тонким шаром на деко, застелене пергаментним папером. Готуємо таким же способом, як і попередній вид пастили, тобто сушимо в духовці пару-трійку годин.

Крок - 6
07

Третій варіант в приготуванні такої ж, як і попередні. У чашу блендера або кухонного комбайна, або просто в глибоку ємність (якщо у вас ручний блендер) викладаємо очищені від шкірки і кісточки і порізані на часточки персики, сюди ж додаємо пару ложок цукру, лимонний сік, чайну ложку меленої кориці і ванільну паличку. Але її ми не кидаємо цілком, а за допомогою ножа розрізаємо навпіл, а потім просто відскрібатися м'якоть, яку і будемо використовувати.

Крок - 7
08

Після цього всі інгредієнти також перебиваємо в ароматне пюре і відправляємо сушитися в духовку, як і інші. Якщо у вас в духовці кілька відділень і можна відправити туди відразу три дека, це прекрасно. Це значно заощадить ваш час.

Крок - 8
09

Отже, після того, як пастила пробуде в духовці достатній час і приготується, дістаємо її звідти, даємо повністю охолонути, а потім прямо на папері розрізаємо ножицями на смужки приблизно сантиметрів по 5. Після цього звертаємо кожну смужку в рулончик, а потім акуратно поділяємо їх . Папір легко відстає від пастили, тому це завдання не складе вам великих труднощів.

Крок - 9
10

Таким чином, у нас виходять гарні, апетитні згорточки смачної пастили з різними смаками. Тепер їх можна красиво викласти на тарілку і швидше запрошувати домочадців або гостей зацінити результат ваших старань. Красиве асорті з різних видів пастили дуже ошатно виглядає і привертає увагу. На смак кожна з них - справжній делікатес, незважаючи на те, що це звичайні ягоди і фрукти. Ніжна, ароматна, корисна і дуже смачна пастила в домашніх умовах - це неймовірно вдалий спосіб приготувати корисні ласощі і запастися ними на зиму, щоб періодично радувати своїх домочадців цим чудовим лакомством.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Гриби мариновані - покроковий рецепт, фото 1 Гриби мариновані 45 1 2 з 5 - детальніше -
Голубці без м’яса - покроковий рецепт, фото 1 Голубці без м’яса 60 6 3 з 5 - детальніше -
Пастила в сушарці - покроковий рецепт, фото 1 Пастила в сушарці 55 3 3 з 5 - детальніше -
Болоньєзе вдома - покроковий рецепт, фото 1 Болоньєзе вдома 85 3 3 з 5 - детальніше -