Укр
Рус
Пастила Випічка Східна кухня

Пастила без цукру

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

1757 - переглядів
45 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Пастила без цукру - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Сьогодні така насолода, як пастила продається в магазинах в широкому асортименті, можна знайти найрізноманітніші її варіанти. Але все ж домашня пастила залишається фаворитом, оскільки це стовідсотково натуральне лакомство. Пастилу готують різними способами, але всі вони прості і невигадливі: спочатку робиться фруктове або ягідне пюре, а потім воно підсушується в духовці, природним шляхом або в спеціальній сушарці. З додаткових інгредієнтів для пастили найчастіше використовують цукор і лимонний сік. Ми пропонуємо приготувати пастилу без цукру, замінивши її медом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пастила без цукру" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи16 гр.
  • Калорії76 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У цьому рецепті ми приготуємо полуничну пастилу, але таким же способом можна створити і іншу домашню пастилу, використавши в якості головного інгредієнта які завгодно ягоди або фрукти, або зовсім приготувати пастилу відразу з декількох інгредієнтів. Розглянемо варіант приготування полуничної пастили докладніше. Ягоди звичайно ж перемиваємо, чистимо від хвостиків, а потім відправляємо в чашу блендера. Сюди ж додаємо лимонний сік і мед.

Крок - 1
02

Взагалі полуниця дуже солодка ягода, і її солоду буде цілком достатньо, щоб пастила вийшла смачною. Полуницю ми просто перебиваємо в ніжне пюре, і це, мабуть все, що потрібно для пастили. Якщо у вас є електросушарка - це справжня знахідка для приготування пастили. По-перше, це спрощує процес, оскільки вам не потрібно постійно стежити за ним, як це вимагається у випадку з духовкою. Досить увімкнути таймер і вибрати необхідний температурний режим, а далі сушарка зробить все сама. По-друге, сушарка влаштована таким чином, що пастила готується рівномірно, тому відразу можна завантажувати кілька партій, якщо цього дозволяє конструкція сушарки.

Крок - 2
03

Отже, готове полуничне пюре відправляємо на спеціальний лист або як його ще називають піддон, який є в електросушарці. Зазвичай таких піддонів кілька, тому ви можете приготувати кілька пластів пастили. Ягідне пюре викладаємо тонким шаром, розрівнюючи лопаткою або просто трохи струснувши піддон. Після цього відправляємо листи в сушарку і вибираємо температуру в 55 градусів. На таймері ставимо позначку в 5 годин і натискаємо кнопку старту. Саме такий спосіб вважається найкращим для того, щоб пастила вийшла м'якою, ніжною і зберегла натуральний смак ягід.

Крок - 3
04

Готову пастилу дістаємо з сушарки і знімаємо листи смачної і ароматної полуничної пастили з піддонів. Поверхня їх спеціально розрахована для того, щоб до неї нічого не прилипало, тому пастила добре відстає. Тепер можна загорнути її в рулон або розрізати на скибочки, тут вже як вам буде зручніше.

Крок - 4
05

Пастила без цукру виходить неймовірно смачною і може цілком стати прекрасною альтернативою цукеркам, вона обов'язково сподобається дітям і стане улюбленим ласкомством. Пастилу можна зберігати тривалий час, тому це ще й прекрасний спосіб запастися вітамінами на зиму. Тонка і ніжна, але вона володіє при цьому яскравим смаком і ароматом, ця натуральна солодкість також підійде в якості доповнення до інших десертів, наприклад як прошарок для торта, ароматна добавка в чай ​​або наповнювач для йогурту. У будь-якому варіанті це смачно, оригінально і корисно.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Торт Пташине молоко - покроковий рецепт, фото 1 Торт Пташине молоко 90 7 4 з 5 - детальніше -
Стейк з яловичини в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з яловичини в духовці 50 2 2 з 5 - детальніше -
Гуакамоле на новий лад - покроковий рецепт, фото 1 Гуакамоле на новий лад 40 1 2 з 5 - детальніше -