Смачна і оригінальна закуска для всіх любителів сала. Така страва ідеально підходить для швидких перекусів, або в якості доповнення до борщу і інших перших страв.
Сало вимийте під проточною водою, обсушіть паперовими рушниками і видаліть шкірку. Для приготування паштету можна використовувати не тільки великі сальні вирізки, а й обрізки, що залишилися після приготування різних страв.
Наріжте попередньо просолене сало невеликими шматочками і відправте в чашу стаціонарного блендера. Можна використовувати і свіжий продукт, в такому випадку перед подрібненням в чашу блендера додайте сіль.
Перець чилі наріжте кільцями, видаліть плодоніжки і всипте до сала. Сюди ж додайте сіль, чорний мелений перець і пластівці солодкого перцю.
Кріп ретельно вимийте і висушіть. Відокремте листя від стеблинок і всипте в чашу до решти інгредієнтів.
Сюди ж додайте очищений від лушпиння часник. Щільно закрийте кришку на блендері і переміксуйте вміст до однорідного стану.
Перекладіть паштет в банку або іншу ємність з щільно закриваючоюсь кришкою і поставте в холодильник до подачі на стіл, мінімум на 1 годину.
Для подачі паштету з сала, приготуйте грінки. Наріжте житній або інший хліб скибочками завтовшки 7-8 мм. Можна використовувати будь-який хліб на ваш смак. Змастіть невеликою кількістю вершкового масла і викладіть на розігріту сковороду. Обсмажте на середньому вогні протягом 2-3 хвилин до появи скоринки.
Намажте паштет на грінки. За смаком, можна притрусити дрібно нарізаною зеленою цибулею. Готові бутерброди подавайте на стіл. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти