Укр
Рус
Паста Другі страви Італійська кухня

Паста

( 4.8889 4 518 18 оцінок)

3229 - переглядів
30 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Паста - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Традиційно «паста» це так звані макаронні вироби. Страва  в поєднанні з овочами, сиром і мускатним  горіхом має смак незвичайний.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Паста" (на 100 грам)

  • Білки4.2 гр.
  • Жири9.6 гр.
  • Вуглеводи14.8 гр.
  • Калорії171 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Приготувати смачну пасту - дуже легко. Для цього спочатку приготуйте грибний соус. Спочатку очистіть ріпчасту цибулю. Сполосніть, розріжте на дві частини і дуже дрібно наріжте кубиками.

Крок - 1
02

Печериці ретельно промийте холодною водою, щоб в їх капелюшках і на ніжках не залишилося піску. Просушіть гриби на паперовій серветці. Потім наріжте шампіньйони тонкими слайсами.

Крок - 2
03

Гриби енокі можна не мити, але все - таки сполосніть. Зріжте кореневище. Самі ж грибочки не розрізайте. Поставте на плиту сковороду і розігрійте. Покладіть вершкове масло, налийте оливкове. Дайте час розтопитися шматочку масла.

Крок - 3
04

У сковороду з розтопленим і підігрітим маслом викладіть дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Готуйте цибулю близько 2-3 хвилин на середньому вогні, поки вона не стане прозорою, періодично помішуючи.

Крок - 4
05

До вже прозорої цибулі додайте пропущений через прес часник. Також ви можете його нарізати дуже дрібно або натерти на тертці. Знову перемішайте і готуйте ще 1 хвилину.

Крок - 5
06

До підсмаженої цибулі з часником додайте нарізані гриби. Періодично перемішуючи, готуйте овочі 6-7 хвилин, щоб випарувалася рідина, а гриби стали м'якими і придбали золотистий колір.

Крок - 6
07

Поки готуються гриби з цибулею, приготуйте пасту. Налийте велику кількість води в каструлю, посоліть її і доведіть до кипіння. У киплячу воду опустіть пасту. Варіть згідно з інструкцією зазначеної виробником на упаковці.

Крок - 7
08

Поверніться до сковороди, посоліть і поперчіть за своїм смаком гриби, також приправте ароматним чебрецем. Перемішайте, потім додайте біле вино. Готуйте грибну суміш, поки випарується алкоголь.

Крок - 8
09

Після того як випарюється алкоголь, влийте на сковороду м'ясний або овочевий бульйон (приготуйте його заздалегідь або ж скористайтеся швидкорозчинними бульйонними кубиками). Далі вилийте до грибної суміші вершки високої жирності. Потім висипате натертий на дрібну тертку пармезан. Посоліть і приправте чорним меленим перцем на свій смак інгредієнти в сковороді.

Крок - 9
10

Для пікантності і незвичайного смаку додайте ще мускатний горіх. Можете використовувати вже подрібнений або натріть на терку сам горіх відразу в сковороду. Все перемішайте, дайте покипіти масі 2-3 хвилини.

Крок - 10
11

Тим часом відкиньте пасту на друшляк, щоб злити зайву воду і відправте її до соусу в сковороду. За бажанням додайте ще натертого пармезану.

Крок - 11
12

Посипте пасту дрібно нарізаною зеленню петрушки. Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Вимкніть вогонь. Готову пасту подавайте до столу відразу. Смачного.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з галушками 40 5 3 з 5 - детальніше -
Форель у вині - покроковий рецепт, фото 1 Форель у вині 30 4 2 з 5 - детальніше -
М’ятний лікер - покроковий рецепт, фото 1 М’ятний лікер 20 2 2 з 5 - детальніше -
Бограч - покроковий рецепт, фото 1 Бограч 65 6 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Рис з овочами на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами на сковороді 50 6 3 з 5 - детальніше -
Булгур з сочевицею і овочами - покроковий рецепт, фото 1 Булгур з сочевицею і овочами 65 4 3 з 5 - детальніше -
Рідка манна каша на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Рідка манна каша на молоці 20 3 2 з 5 - детальніше -
Рибні котлети з кети - покроковий рецепт, фото 1 Рибні котлети з кети 45 3 2 з 5 - детальніше -