Традиційно «паста» це так звані макаронні вироби. Страва в поєднанні з овочами, сиром і мускатним горіхом має смак незвичайний.
Приготувати смачну пасту - дуже легко. Для цього спочатку приготуйте грибний соус. Спочатку очистіть ріпчасту цибулю. Сполосніть, розріжте на дві частини і дуже дрібно наріжте кубиками.
Печериці ретельно промийте холодною водою, щоб в їх капелюшках і на ніжках не залишилося піску. Просушіть гриби на паперовій серветці. Потім наріжте шампіньйони тонкими слайсами.
Гриби енокі можна не мити, але все - таки сполосніть. Зріжте кореневище. Самі ж грибочки не розрізайте. Поставте на плиту сковороду і розігрійте. Покладіть вершкове масло, налийте оливкове. Дайте час розтопитися шматочку масла.
У сковороду з розтопленим і підігрітим маслом викладіть дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Готуйте цибулю близько 2-3 хвилин на середньому вогні, поки вона не стане прозорою, періодично помішуючи.
До вже прозорої цибулі додайте пропущений через прес часник. Також ви можете його нарізати дуже дрібно або натерти на тертці. Знову перемішайте і готуйте ще 1 хвилину.
До підсмаженої цибулі з часником додайте нарізані гриби. Періодично перемішуючи, готуйте овочі 6-7 хвилин, щоб випарувалася рідина, а гриби стали м'якими і придбали золотистий колір.
Поки готуються гриби з цибулею, приготуйте пасту. Налийте велику кількість води в каструлю, посоліть її і доведіть до кипіння. У киплячу воду опустіть пасту. Варіть згідно з інструкцією зазначеної виробником на упаковці.
Поверніться до сковороди, посоліть і поперчіть за своїм смаком гриби, також приправте ароматним чебрецем. Перемішайте, потім додайте біле вино. Готуйте грибну суміш, поки випарується алкоголь.
Після того як випарюється алкоголь, влийте на сковороду м'ясний або овочевий бульйон (приготуйте його заздалегідь або ж скористайтеся швидкорозчинними бульйонними кубиками). Далі вилийте до грибної суміші вершки високої жирності. Потім висипате натертий на дрібну тертку пармезан. Посоліть і приправте чорним меленим перцем на свій смак інгредієнти в сковороді.
Для пікантності і незвичайного смаку додайте ще мускатний горіх. Можете використовувати вже подрібнений або натріть на терку сам горіх відразу в сковороду. Все перемішайте, дайте покипіти масі 2-3 хвилини.
Тим часом відкиньте пасту на друшляк, щоб злити зайву воду і відправте її до соусу в сковороду. За бажанням додайте ще натертого пармезану.
Посипте пасту дрібно нарізаною зеленню петрушки. Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Вимкніть вогонь. Готову пасту подавайте до столу відразу. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти