Укр
Рус
thermomix thermomix
Паста Другі страви Італійська кухня

Паста

( 4.0000 4 42 2 оцінки)
30 хвилинпорцій - 4складність - 2 з 5
Паста - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Традиційно «паста» це так звані макаронні вироби. Страва  в поєднанні з овочами, сиром і мускатним  горіхом має смак незвичайний.

Інгредієнти

  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Горіх мускатний 1/4 ч.л
  • Пармезан 30 г.
  • Вершки 20 % 360 мл.
  • Бульйон 240 мл.
  • Вино біле сухе 60 мл.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Чебрець 1 ч.л
  • Часник 3 зуб.
  • Оливкова олія 2 ст.л
  • Вершкове масло 30 г.
  • Гриби енокі 200 г.
  • Печериці 200 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Спагеті 285 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Приготувати смачну пасту - дуже легко. Для цього спочатку приготуйте грибний соус. Спочатку очистіть ріпчасту цибулю. Сполосніть, розріжте на дві частини і дуже дрібно наріжте кубиками.

    Крок - 1
  2. 02

    Печериці ретельно промийте холодною водою, щоб в їх капелюшках і на ніжках не залишилося піску. Просушіть гриби на паперовій серветці. Потім наріжте шампіньйони тонкими слайсами.

    Крок - 2
  3. 03

    Гриби енокі можна не мити, але все - таки сполосніть. Зріжте кореневище. Самі ж грибочки не розрізайте. Поставте на плиту сковороду і розігрійте. Покладіть вершкове масло, налийте оливкове. Дайте час розтопитися шматочку масла.

    Крок - 3
  4. 04

    У сковороду з розтопленим і підігрітим маслом викладіть дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Готуйте цибулю близько 2-3 хвилин на середньому вогні, поки вона не стане прозорою, періодично помішуючи.

    Крок - 4
  5. 05

    До вже прозорої цибулі додайте пропущений через прес часник. Також ви можете його нарізати дуже дрібно або натерти на тертці. Знову перемішайте і готуйте ще 1 хвилину.

    Крок - 5
  6. 06

    До підсмаженої цибулі з часником додайте нарізані гриби. Періодично перемішуючи, готуйте овочі 6-7 хвилин, щоб випарувалася рідина, а гриби стали м'якими і придбали золотистий колір.

    Крок - 6
  7. 07

    Поки готуються гриби з цибулею, приготуйте пасту. Налийте велику кількість води в каструлю, посоліть її і доведіть до кипіння. У киплячу воду опустіть пасту. Варіть згідно з інструкцією зазначеної виробником на упаковці.

    Крок - 7
  8. 08

    Поверніться до сковороди, посоліть і поперчіть за своїм смаком гриби, також приправте ароматним чебрецем. Перемішайте, потім додайте біле вино. Готуйте грибну суміш, поки випарується алкоголь.

    Крок - 8
  9. 09

    Після того як випарюється алкоголь, влийте на сковороду м'ясний або овочевий бульйон (приготуйте його заздалегідь або ж скористайтеся швидкорозчинними бульйонними кубиками). Далі вилийте до грибної суміші вершки високої жирності. Потім висипате натертий на дрібну тертку пармезан. Посоліть і приправте чорним меленим перцем на свій смак інгредієнти в сковороді.

    Крок - 9
  10. 10

    Для пікантності і незвичайного смаку додайте ще мускатний горіх. Можете використовувати вже подрібнений або натріть на терку сам горіх відразу в сковороду. Все перемішайте, дайте покипіти масі 2-3 хвилини.

    Крок - 10
  11. 11

    Тим часом відкиньте пасту на друшляк, щоб злити зайву воду і відправте її до соусу в сковороду. За бажанням додайте ще натертого пармезану.

    Крок - 11
  12. 12

    Посипте пасту дрібно нарізаною зеленню петрушки. Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Вимкніть вогонь. Готову пасту подавайте до столу відразу. Смачного.

    Крок - 12

Оцінити рецепт