Паста з селерою - смачна і корисна страва, багата корисними мінералами і вітамінами. Відмінне рішення для легкого перекусу і оригінального гарніру до м'ясних страв.
Поставте каструлю з водою на плиту на сильний вогонь. Доведіть рідину до кипіння, посоліть і всипте пасту. Перемішайте, зменшіть вогонь і готуйте відповідно до рекомендацій виробника, зазначених на упаковці. В середньому на це йде від 3 до 8 хвилин.
Готові макарони дістаньте за допомогою друшляка і викладіть в окрему ємність. Промивати водою не потрібно.
Салат і груші ретельно вимийте під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Салат наріжте невеликими шматочками, викладіть в глибоку миску і додайте пасту.
Грушу розріжте навпіл і видаліть серцевину. Якщо шкірка м'яка, очищати її не потрібно. Наріжте фрукт невеликими кубиками і висипте в загальну миску.
Полийте суміш свіжовичавленим лимонним соком. Селеру наріжте шматочками і додайте до решти інгредієнтів.
Волоські горіхи поріжте шматочками, злегка обсмажте на сковороді і додайте в миску. Їх можна замінити кедровими горіхами, фісташками або мигдалем.
Сюди ж всипте натертий на крупній тертці сир. Сорт вибирайте за своїми гастрономічними уподобаннями.
Приготуйте італійську заправку для салату. У невеликій мисці змішайте оливкову олію, білий винний оцет, суміш італійських трав, пропущений через прес часник, сіль і чорний мелений перець. Отриманою сумішшю полийте пасту.
Посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте страву. Дайте їй трохи настоятися і подавайте до столу у вигляді гарніру або як окрему страву. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти