Багато хороших страв з італійської кухні влаштувалося в наших краях. Але особливо популярна паста. Це хороший варіант, коли ви хочете смачно нагодувати всю сім'ю, але при цьому приготувати їжу швидко. Для цього і винайшли таку страву, яка готується з макаронних виробів будь-якого виду. Існує багато різних рецептів пасти, простіше і складніше, з різним набором продуктів і способом приготування. Один з них ми настійно рекомендуємо вам випробувати на своїй кухні. Це паста з шинкою і грибами. Дуже вдале поєднання інгредієнтів, які надають пасті насиченості. Ми розповімо, як з простих продуктів зробити кулінарний шедевр, який неодмінно оцінять всі, кому пощастить скуштувати цю страву.
Паста з шинкою і грибами - страва з розряду нескладних, але для приготування її дійсно якісною, потрібно виконати ряд завдань. І перш за все, давайте окремо підготуємо всі інгредієнти, необхідні для цього. Шинку нарізаємо на маленькі шматочки і поки помістимо в окрему ємність.
Печериці гарненько миємо, якщо потрібно чистимо і нарізаємо на тонкі скибочки, після чого теж відправляємо в окрему миску.
Цибулю шалот чистимо від шкірки і дрібно шаткуємо. Часник теж звільняємо від лушпиння і натираємо на тертці або ж пропускаємо через чеснокодавку.
Ще миємо і дрібно шаткуємо зелень петрушки. Наступними миємо помідори, відрізаємо плодоніжки, знімаємо шкірку або бланшируємо, а потім перетворюємо їх в соус за допомогою блендера, м'ясорубки або звичайної терки.
Тепер переходимо до приготування самої пасти. Для цього ставимо на вогонь сковорідку, в яку наливаємо оливкову олію і викладаємо подрібнену цибулю, яку відразу солимо і перчимо. Періодично помішуючи, підсмажуємо цибулю пару хвилин, після чого наливаємо в сковорідку стакан води і перемішуючи, продовжуємо готувати ще кілька хвилин.
Потім додаємо часник, а через хвилину нарізані печериці. Обсмажуємо їх на сковорідці разом з цибулею приблизно 10 хвилин, а потім викладаємо сюди шинку.
Змішавши вміст, залишимо все готуватися на пару-трійку хвилин, а після цього виливаємо помідори і томатний сік, бажано, щоб він був густим. Сюди ж додаємо сушені орегано з базиліком і перемішуємо вміст.
Поки наша смачна добавка до макаронів доходить до готовності, ставимо на вогонь каструлю з водою. Коли вона закипить, кидаємо макаронні вироби, які припадуть вам до смаку. В даному рецепті це звичайні макарони-пір'ячко звичайно ж з твердих сортів пшениці. Трохи підсолимо їх, готуємо близько 10 хвилин, а потім промиваємо в друшляку під холодною водою.
Тепер повертаємо їх у каструлю і виливаємо сюди вміст сковорідки. На цьому етапі додаємо свіжу петрушку і гарненько перемішуємо разом всі складові. Апетитна, яскрава і дуже ароматна паста з шинкою і грибами, яка володіє неймовірним смаком і здатна вразити примхливих гурманів, готова. Залишається тільки швидше її спробувати.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти