Смачна проста в приготуванні паста з м'ясним соусом. Фузіллі - це паста в формі штопора, яка також відома як ротіні або спіральна паста. Цей простий рецепт можна також приготувати з готовим соусом песто, але він не буде мати такої ж свіжості і гострого смаку.
Приготуйте пасту (макарони фузіллі) в глибокій каструлі з водою, сіллю і оливковою олією відповідно до вказівок на упаковці, але на 2 хвилини менше, ніж рекомендується. Не забудьте залишити трохи кип'яченої води з макаронів для подальшого використання. Відставте відварені макарони в сторону.
Розтопіть вершкове масло або нагрійте рослинну олію в невеликій сковороді на середньому вогні. Додайте в сковороду попередньо очищену від лушпиння та дрібно нарізану цибулю і обсмажуйте до прозорості близько 3 хвилин.
Далі додайте в сковороду до цибулі попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, яловичий фарш (який можна купити вже готовим) і заздалегідь нарізану тонкими смужками копчену ковбасу (або шинку). Обсмажуйте, періодично помішуючи, приблизно 3 хвилини. Відкладіть утворену суміш кілька ложок в миску для гарніру.
У цю ж сковорідку додайте борошно і обсмажуйте, часто помішуючи, протягом 2 хвилин. Додайте 1/4 частини зазначеного молока, перемішайте до отримання однорідної маси. Додайте решту поступово, щоб не було грудок.
Додайте так само в сковороду натертий на самій дрібній тертці пармезан і трохи чеддер і томіть вміст, перемішуючи, поки весь сир не розтане.
Потім засипте в ємність з вмістом порошок чилі, білий перець, курячу приправу (спеції) і дрібно нашатковану петрушку (нічого, якщо сушену).
Додайте в пасту води. Налаштуйте воду відповідно до ваших потреб. Додайте більше, якщо занадто мало. Налаштуйте сіль по своєму смаку.
Потім додайте в сковорідку раніше приготовані макарони фузіллі і, ретельно все перемішавши, протоміть ще кілька хвилин. Вимкніть вогонь. Перемістіть підготовлену пасту в велике блюдо для випікання.
Посипте зверху натертою на дрібній тертці моцарелою, залишеною раніше запеченою яловичиною, натертим пармезаном і нашаткованою петрушкою.
Надішліть форму в розігріту духовку і випікайте при 180 градусах, поки моцарелла не розтане і не підрум'яниться (можна скористатися паяльною лампою). Ваша паста з м'ясним соусом готова. Подавайте порційно на тарілці.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти