Мідії можна використовувати при приготуванні багатьох страв - пасту з мідіями, піцу з мідіями, і навіть в деяких салатах. Апетитний сніданок можна прикрасити пастою з мідіями, обсмаженими в ніжному соусі з черрі і зеленню.
Невелику каструлю помістіть на плиту, налийте в неї оливкову олію і добре розігрійте. Очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і відправте в киплячу олію ріпчасту цибулю. Обсмажуйте, постійно помішуючи до розм'якшення овоча.
Потім очистіть від лушпиння і видавіть через чеснокодавку прямо в каструлю зубчики часнику. Продовжуйте смажити, постійно помішуючи, до отримання насиченого часникового аромату.
Тепер помийте під проточною водою маленькі помідори черрі. Викладіть на обробну дошку і трохи просушіть. Потім розріжте кожен черрі навпіл і відправте в ємність до цибулі з часником. Обсмажуйте все, помішуючи близько 2 хвилин.
Далі укладіть в каструлю гілочку розмарину, рясно посоліть все, приперчіть чорним меленим перцем і продовжуйте смажити, помішуючи, десь 3 хвилини.
Потім додайте в каструлю до решти інгредієнтів заздалегідь ретельно вимиті мідії в панцирі і смажте, періодично помішуючи близько 5 хвилин.
Далі накрийте каструлю кришкою і легенько струсіть кілька разів вміст в ній (звісно притримуючи кришку). Ви побачите, що в процесі всі інгредієнти між собою об'єднаються, а мідії відкриють свої панцири і пустять трохи соку. Відставте каструлю до подальшого використання.
А самі помістіть каструлю з підсоленою водою на плиту і доведіть до кипіння. Потім закиньте, не ламаючи, в киплячу воду локшину (або можете вибрати тонку вермішель, спагетті) і варіть до повної готовності, періодично помішуючи, близько 15 хвилин. Потім промийте готову локшину холодною водою і покладіть на блюдо.
Тепер акуратно укладіть зверху на відварену локшину, раніше підготовлену суміш з мідій, приправте заздалегідь вимитою і дрібно нашаткуованою зеленню кінзи, прикрасьте гілочкою зеленого базиліка і подавайте готову пасту з мідіями до обіднього столу.
Випадкові рецепти