Укр
Рус
Мідії Другі страви Російська кухня

Паста з мідіями

( 5.0000 5 510 10 оцінок)

1845 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Паста з мідіями - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Мідії можна використовувати при приготуванні багатьох страв - пасту з мідіями, піцу з мідіями, і навіть в деяких салатах. Апетитний сніданок можна прикрасити пастою з мідіями, обсмаженими в ніжному соусі з черрі і зеленню.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Паста з мідіями" (на 100 грам)

  • Білки6.7 гр.
  • Жири5.9 гр.
  • Вуглеводи16 гр.
  • Калорії150 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Невелику каструлю помістіть на плиту, налийте в неї оливкову олію і добре розігрійте. Очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і відправте в киплячу олію ріпчасту цибулю. Обсмажуйте, постійно помішуючи до розм'якшення овоча.

Крок - 1
02

Потім очистіть від лушпиння і видавіть через чеснокодавку прямо в каструлю зубчики часнику. Продовжуйте смажити, постійно помішуючи, до отримання насиченого часникового аромату.

Крок - 2
03

Тепер помийте під проточною водою маленькі помідори черрі. Викладіть на обробну дошку і трохи просушіть. Потім розріжте кожен черрі навпіл і відправте в ємність до цибулі з часником. Обсмажуйте все, помішуючи близько 2 хвилин.

Крок - 3
04

Далі укладіть в каструлю гілочку розмарину, рясно посоліть все, приперчіть чорним меленим перцем і продовжуйте смажити, помішуючи, десь 3 хвилини.

Крок - 4
05

Потім додайте в каструлю до решти інгредієнтів заздалегідь ретельно вимиті мідії в панцирі і смажте, періодично помішуючи близько 5 хвилин.

Крок - 5
06

Далі накрийте каструлю кришкою і легенько струсіть кілька разів вміст в ній (звісно притримуючи кришку). Ви побачите, що в процесі всі інгредієнти між собою об'єднаються, а мідії відкриють свої панцири і пустять трохи соку. Відставте каструлю до подальшого використання.

Крок - 6
07

А самі помістіть каструлю з підсоленою водою на плиту і доведіть до кипіння. Потім закиньте, не ламаючи, в киплячу воду локшину (або можете вибрати тонку вермішель, спагетті) і варіть до повної готовності, періодично помішуючи, близько 15 хвилин. Потім промийте готову локшину холодною водою і покладіть на блюдо.

Крок - 7
08

Тепер акуратно укладіть зверху на відварену локшину, раніше підготовлену суміш з мідій, приправте заздалегідь вимитою і дрібно нашаткуованою зеленню кінзи, прикрасьте гілочкою зеленого базиліка і подавайте готову пасту з мідіями до обіднього столу.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Манна каша на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Манна каша на молоці 20 4 2 з 5 - детальніше -
Дієтична окрошка - покроковий рецепт, фото 1 Дієтична окрошка 45 6 3 з 5 - детальніше -
Відбивні з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Відбивні з печінки 60 5 3 з 5 - детальніше -
Овочевий рататуй - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий рататуй 65 6 3 з 5 - детальніше -