Паста - це національне надбання італійців. Звичайно ж це завжди смачно і фірмово. Але не варто думати, що пасту приготувати складно і це доля тільки шеф-кухарів в ресторанах. Смачну пасту можна приготувати і самостійно, керуючись деякими рекомендаціями. Один з популярних рецептів ми приберегли для вас і пропонуємо приготувати пасту з лососем. Таке поєднання дуже оригінальне і страва виходить ситною, живильною, яскравою і звичайно ж смачною.
Паста з лососем - це не тільки смачно, але ще і швидко. Почнемо з того, що приготуємо рибу. Ви можете використати копчений лосось, який можна придбати в готовому вигляді в будь-якому супермаркеті. Але ми пропонуємо приготувати рибу самостійно. Отже, філе лосося миємо, сушимо паперовими полтенцями і викладаємо на деко, який попередньо застилаємо пергаментним папером.
Потім солимо, перчимо, а також приправляемо часниковим порошком і сушеною зеленню петрушки.
Миємо лимон, нарізаємо його кільцями і зверху поливаємо лосось лимонним соком і викладаємо кілька кілець. Після цього відправляємо його в розігріту духовку хвилин на 15.
Тим часом ставимо на вогонь сотейник або каструлю з водою, і коли вона закипить, трохи підсолюємо і викладаємо пасту. Звичайно ж краще використовувати макаронні вироби з твердих сортів пшениці.
Для того, щоб паста зварилася потрібним чином, залишаємо її готуватися в киплячій воді на 7 хвилин, а потім знімаємо з вогню і відкидаємо на друшляк.
За цей час вже повинен запектися лосось, тому дістаємо його з духовки, знімаємо лимонні кільця і акуратно тиснемо його виделкою. Риба м'яка і соковита, і філе легко обробляється на шматочки.
Тепер ставимо на вогонь сковорідку, наливаємо оливкову олію і додаємо вершкове. Поки воно розтане, нарізаємо зелень петрушки і кидаємо на сковорідку.
Також чистимо від лушпиння часник і подрібнюємо його ножем або за допомогою часникодавки, а потім додаємо на сковорідку.
Сюди ж викладаємо вже відварену пасту, добре перемішуємо і доливаємо кілька столових ложок води.
Продовжуємо готувати на середньому вогні пару хвилин, а потім викладаємо лосось, знову все перемішуємо, продовжуючи готувати нашу пасту буквально пару хвилин.
В кінці трохи додаємо лимонного соку, знову перемішуємо і знімаємо з вогню. Паста з лососем, ароматна і дуже апетитна на вигляд, готова до вживання. Прикрасьте її кільцями лимона і подавайте до столу, нехай всі швидше зможуть насолодитися неймовірним смаком вашої страви.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти