Слово «паста» для більшості може бути незнайомим і навіть незвичайним. Більш звична страва на заміну є спагетті з підливою. Хочемо допомогти виправити цю невдачу і навчити готувати популярну страву Італії. Для цього не потрібно відмінних кулінарних знань і навичок, адже рецепт пасти з куркою у вершковому соусі представлений тут.
Куряче філе промийте, очистіть від зайвих плівок і жиру. Наріжте на тонкі смужки. Помістіть в ємність і посипте приправою для курки. Відставте в сторону, нехай маринується.
Тим часом поставте на плиту велику каструлю з водою, доведіть до кипіння. Посоліть і додайте трохи оливкового масла. Опустіть туди лінгвіні (це класичні італійські макаронні вироби схожі на спагеті, тільки сплюснуті, по-нашому їх можна назвати локшиною).
Якщо ви використовуєте лінгвіні, варіть їх згідно з інструкцією зазначеною на упаковці. Потім відкиньте на друшляк, щоб злити рідину, перекладіть назад в каструлю і накрийте кришкою.
Поставте на плиту велику сковорідку. Налийте оливкову олію і відправте туди мариновані курячі смужки. Обсмажуйте до готовності на середньому вогні, щоб м'ясо не було червоним всередині.
Очистіть від насіння, видаліть плодоніжки і помийте солодкий червоний і зелений перці. Наріжте невеликими кубиками.
Ретельно промийте гриби, в нашому випадку печериці, вони легко і швидко готуються, їх навіть можна їсти сирими. Розріжте навпіл, а потім кожну половинку на тонкі пластини.
Зелену цибулю очистіть, помийте. Дрібно наріжте. Всі овочі по черзі відправте в сковороду до курячого м'яса. Готуйте хвилин 5-10, періодично помішуючи.
Зменшіть вогонь і влийте тонкою цівкою вершки жирністю мінімум 20%, інакше соус може вийти рідкуватим. Вершки зроблять куряче філе ніжним і соковитим.
Потім всипте сушений базилік, часниковий порошок, чорний мелений перець, сіль. Ретельно перемішуйте. Залиште на вогні ще хвилин на п'ять.
У велику тарілку висипте пасту і вилийте на неї соус. Перемішайте двома ложками, щоб соус рівномірно розподілився по лінгвіні. Паста з куркою у вершковому соусі готова.
Перед подачею посипте тертим пармезаном або будь-яким іншим твердим сиром, смачним на вашу думку. Подавайте гарячою. Приємного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти