Ця кремова паста з креветками - страва, від якої ваша сім'я буде гудіти з кожною пробою і просити її на вечерю знову і знову. Один з наших улюблених рецептів з креветками!
Почніть з приготування спагетті. Відправте велику ємкість з підсоленою водою на плиту і доведіть до кипіння. Киньте в окріп макарони не ламаючи на частини і відваріть відповідно до інструкцій на коробці, але стежте, щоб не переварити (це точно страву не прикрасить).
Злийте воду і відставте ємкість з готовою пастою на час в бік.
Тим часом, у великій сотейник покладіть вершкове масло, відправте на плиту і розтопіть на максимальній температурі.
У розігріте масло помістіть попередньо очищені креветки (використовувати креветки середнього розміру), приправивши паприкою. Обсмажуйте на самому слабкому вогні, перевертаючи кожну креветку окремо, щоб рівномірно просмажити з усіх боків.
Готуйте креветки упродовж приблизно 3 -5 хвилин, потім витягніть з сотейника на тарілку і відставте на час в бік до подальшої їх долі.
А в усе ще гарячий сотейник додайте ще масло, потім видавлений через чеснокодавку часник (або якомога дрібніше нарізаний), приправте паприкою, сухим чебрецем і орегано, перемішуйте все ретельно близько хвилини або до отримання насиченого аромату.
Додайте томатну пасту, знову перемішайте, залийте молоко і жирні вершки, збризніть лимонним соком і долийте курячий бульйон. Доведіть молочну суміш до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте близько 5-7 хвилин.
Додайте в готовий соус спагетті і обсмажені креветки. Перемішайте все до об'єднання всіх продуктів і посипте натертим на дрібній тертці сиром. Поворушіть вміст сотейника ще хвилину, щоб задовольнити смакові рецептори. Поперчіть, посоліть, долийте більше курячого бульйону (якщо необхідно).
Вимкніть вогонь, і відставте макарони насититися ще соусом. Подавайте пасту з креветками, прикрасивши дрібно нашаткованою петрушкою.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти