Укр
Рус
Паста Другі страви Італійська кухня

Паста з кальмарами

( 5.0000 5 513 13 оцінок)

1728 - переглядів
35 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Паста з кальмарами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Як правило, коли мова заходить про Італію, на думку відразу ж приходить рецепт спагетті і пасти. І хоча безумовно, ці страви дуже смачні, але якщо їх не урізноманітнити, то і вони можуть набриднути. І в цій ситуації завжди знайдеться вихід - застосувати в приготуванні пасти морепродукти, зокрема кальмари, ніжні і пікантні дари моря. Тому спробуйте фантастично смачну страву, приготування якої не складе ніяких труднощів - вишукана паста з кальмарами.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Паста з кальмарами" (на 100 грам)

  • Білки8.9 гр.
  • Жири4.2 гр.
  • Вуглеводи16.9 гр.
  • Калорії145 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку займіться підготовкою кальмарів. Їх потрібно правильно почистити. З'ясувати, де у кальмара голова легко, адже на ній розташовані щупальця. Щоб легко витягти нутрощі потрібно просто потягнути за голову, і трохи притримати тіло тушки. Таким же способом видаліть і хітинову пластину, вона легко прощупується всередині кальмара і так же легко видаляється. Отже, очищені кальмари ретельно помийте і залиште просохнути.

Крок - 1
02

Тепер помістіть глибокий сотейник на плиту, налийте в нього рослинне масло і максимально нагрійте. Засипте в киплячу олію запашний перець, додайте соус чилі і, постійно помішуючи, обсмажте кілька хвилин.

Крок - 2
03

Потім очистіть від лушпиння червону цибулю, на обробній дошці наріжте тонкими півкільцями і теж відправте в сковорідку. Продовжуйте смажити, періодично помішуючи.

Крок - 3
04

Помістіть на плиту велику каструлю з водою і доведіть до кипіння. Закиньте в окріп, не ламаючи, спагетті і варіть до повної готовності, близько 10 хвилин. Потім промийте холодною водою і відставте на час в сторону.

Крок - 4
05

Далі помийте під проточною водою помідори черрі, наріжте навпіл і додайте в сковорідку до вже розм'якшеної цибулі. Обсмажуйте, помішуючи близько 3 хвилин.

Крок - 5
06

Тепер додайте в сковорідку томатний соус і трохи води, перемішайте, посипте рясно сіллю, приперчіть чорним меленим перцем і посолодіть тростинним цукром.

Крок - 6
07

Далі наріжте на досить великі шматки вже просушений кальмар і відправте в сковорідку до решти інгредієнтів. Ретельно все перемішайте і продовжуйте смажити страву ще хвилин 10, поки кальмар не розм'якшиться.

Крок - 7
08

Потім додайте в сковорідку раніше відварені спагетті, перемішайте. Потім приправте все заздалегідь нашаткованою зеленню петрушки, томіть близько 2 хвилин і знімайте сковорідку з вогню.

Крок - 8
09

Викладіть готову пасту з кальмарами на блюдо, прикрасьте свіжою зеленню петрушки, і годуйте рідних.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Салат Нісуаз - покроковий рецепт, фото 1 Салат Нісуаз 40 3 3 з 5 - детальніше -
Печиво через м’ясорубку - покроковий рецепт, фото 1 Печиво через м’ясорубку 60 5 4 з 5 - детальніше -
Палички - покроковий рецепт, фото 1 Палички 30 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Біфштекс з фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс з фаршу 70 4 3 з 5 - детальніше -
Чахохбілі в казані - покроковий рецепт, фото 1 Чахохбілі в казані 80 6 3 з 5 - детальніше -
Крабовий листковий салат - покроковий рецепт, фото 1 Крабовий листковий салат 50 4 3 з 5 - детальніше -