Як правило, коли мова заходить про Італію, на думку відразу ж приходить рецепт спагетті і пасти. І хоча безумовно, ці страви дуже смачні, але якщо їх не урізноманітнити, то і вони можуть набриднути. І в цій ситуації завжди знайдеться вихід - застосувати в приготуванні пасти морепродукти, зокрема кальмари, ніжні і пікантні дари моря. Тому спробуйте фантастично смачну страву, приготування якої не складе ніяких труднощів - вишукана паста з кальмарами.
Для початку займіться підготовкою кальмарів. Їх потрібно правильно почистити. З'ясувати, де у кальмара голова легко, адже на ній розташовані щупальця. Щоб легко витягти нутрощі потрібно просто потягнути за голову, і трохи притримати тіло тушки. Таким же способом видаліть і хітинову пластину, вона легко прощупується всередині кальмара і так же легко видаляється. Отже, очищені кальмари ретельно помийте і залиште просохнути.
Тепер помістіть глибокий сотейник на плиту, налийте в нього рослинне масло і максимально нагрійте. Засипте в киплячу олію запашний перець, додайте соус чилі і, постійно помішуючи, обсмажте кілька хвилин.
Потім очистіть від лушпиння червону цибулю, на обробній дошці наріжте тонкими півкільцями і теж відправте в сковорідку. Продовжуйте смажити, періодично помішуючи.
Помістіть на плиту велику каструлю з водою і доведіть до кипіння. Закиньте в окріп, не ламаючи, спагетті і варіть до повної готовності, близько 10 хвилин. Потім промийте холодною водою і відставте на час в сторону.
Далі помийте під проточною водою помідори черрі, наріжте навпіл і додайте в сковорідку до вже розм'якшеної цибулі. Обсмажуйте, помішуючи близько 3 хвилин.
Тепер додайте в сковорідку томатний соус і трохи води, перемішайте, посипте рясно сіллю, приперчіть чорним меленим перцем і посолодіть тростинним цукром.
Далі наріжте на досить великі шматки вже просушений кальмар і відправте в сковорідку до решти інгредієнтів. Ретельно все перемішайте і продовжуйте смажити страву ще хвилин 10, поки кальмар не розм'якшиться.
Потім додайте в сковорідку раніше відварені спагетті, перемішайте. Потім приправте все заздалегідь нашаткованою зеленню петрушки, томіть близько 2 хвилин і знімайте сковорідку з вогню.
Викладіть готову пасту з кальмарами на блюдо, прикрасьте свіжою зеленню петрушки, і годуйте рідних.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти