Сьогодні надаємо вам відмінний рецепт смачної і збалансованої страви - паста з фаршем і овочами. Паста - це італійська страва, що готується з макаронних виробів з додаванням різних інгредієнтів, щоб прикрасити смак. Рецептів приготування пасти дуже багато: від найпростіших і нехитрих до вишуканих і оригінальних. Її готують в ресторанах і кафе, це популярна повсякденна страва, яка урізноманітнює ваше меню.
Саме цей варіант пасти з фаршем і овочами стане прекрасним обідом або вечерею для всієї родини. Ситна, поживна, красива і дуже смачна страва - що і потрібно для гарної трапези. Даний рецепт передбачає виконання цілого ряду покрокових інструкцій, які в результаті приведуть вас до неймовірно смачної страви. Але слід зазначити, що всі завдання прості та вимагають мінімум вашого часу. Отже, спочатку чистимо болгарський перець від насіння всередині, миємо й нарізаємо невеликими кубиками. Для того, щоб зробити страву більш яскравою на вигляд, рекомендуємо взяти перець різних кольорів. У нашому випадку ми використовуємо зелений і помаранчевий перці.
Далі чистимо від лушпиння цибулю і дрібно нарізаємо. Помідори миємо, відрізаємо плодоніжки і нарізаємо тоненькими кільцями. Зелену цибулю теж миємо і шаткуємо.
Тепер, починаємо готувати пасту. У каструлю наливаємо води і ставимо на вогонь. Відразу додаємо до смаку сіль і вливаємо трохи рослинного масла.
Після того, як вода закипить, опускаємо в каструлю спагетті. Саме ці макаронні вироби ідеально підійдуть для нашої страви. Спагеті не ламаємо, а відварюємо довгими. Готуються спагетті приблизно 7-10 хвилин, після чого їх потрібно відкинути на друшляк і промити водою, щоб не злипалися.
Поки спагетті варяться, займемося іншою частиною нашої страви. Ставимо на вогонь сковорідку, вливаємо олію і відправляємо половину подрібненої цибулі.
Підсмажуємо цибулю до золотистого кольору, а потім додаємо трохи зеленого перцю і відразу викладаємо м'ясний фарш. Можете використовувати будь-яке м'ясо, яке доводиться вам до смаку. Періодично помішуючи вміст, підсмажуємо кілька хвилин до готовності і знімаємо з вогню.
В іншому сотейнику або сковорідці підсмажуємо другу частину цибулі, сюди ж кидаємо і зелену цибулю. Через хвилину додаємо нарізаний перець.
Поки все це готується на середньому вогні, в окремій ємності розмішуємо томатну пасту з водою, щоб вийшов томатний соус середньої консистенції. При бажанні ви можете використовувати вже готовий томатний соус, просто додайте його трохи більше.
Отже, вливаємо цей соус в сотейник, все добре перемішуємо і продовжуємо готувати ще хвилин 4-5, після чого додаємо вже підсмажений фарш з цибулею. Знову перемішуємо вміст і залишаємо томитися на невеликому вогні.
Переходимо до наступної частини нашого приготування. На сковорідку викладаємо кільця помідорів, трохи зеленої цибулі і кидаємо шматочок вершкового масла.
Далі заправляємо спеціями: чебрець, паприка, куркума, також вливаємо трохи соєвого соусу, перемішуємо все і готуємо все це ще пару-трійку хвилин, поки помідори не стануть м'які.
У сотейник, де вже готується фарш з овочами, додаємо сіль, лавровий лист, все перемішуємо і викладаємо вже відварені спагетті. Додаємо частинами, щоб зручніше було перемішувати їх. Після того, як всі спагетті перемішаємо з вмістом сотейника, додаємо і підсмажені помідори. Все це залишаємо на вогні ще на пару хвилин і знімаємо з плити.
Готову пасту з фаршем і овочами розкладаємо по тарілках і запрошуємо всіх до столу. Ця страва неймовірно ситна, ароматна, апетитна і дуже смачна. Вона напевно сподобається вашим домочадцям і відправиться в розділ улюблених шедеврів вашої домашньої кухні.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти