Укр
Рус
Паста Другі страви Італійська кухня

Паста з часником

( 4.9063 4 532 32 оцінки)

2645 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Паста з часником - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Дієта: Спортивне харчування

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Напевно, важко не погодитися з тим, що однією з найпростіших, але при цьому популярних італійських страв є паста. Але, відразу хочу застерегти, правильно приготована, а значить паста з часником, неймовірне смакове задоволення якою доповнюють соуси і кунжутне масло. Для того, щоб дійсно розкрити смак пасти, не потрібно забивати його різноманітними інгредієнтами, досить молодого часнику, ну і звичайно соуси зі смаком морепродуктів. Прислухайтеся до моєї поради, і ви переконаєтеся, що ця страва набагато смачніше, витонченіше і цікавіше, ніж просто відварені макарони на гарнір. Повірте, не пошкодуєте!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Паста з часником" (на 100 грам)

  • Білки9 гр.
  • Жири17.9 гр.
  • Вуглеводи35.3 гр.
  • Калорії346 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Страва, в общем-то, абсолютно нескладна, але ось вибір якісних продуктів - справа неймовірно важлива. Бажано хороша паста з твердих сортів пшениці, звичайно ж краще всього італійського виробництва. Так, і ще, сир найкраще - пармезан. Але найважливіше, зрозуміло, правильно розрахувати час підготовки інгредієнтів. Тобто, на момент з'єднання пасти і соусу, вони повинні бути практично ідеально готовими. А головне, щоб часник ні в якому разі не пересмажився. Отже, давайте підготуємо соус. Для цього в глибоку миску наливаємо соєвий соус, а також устричний і вустерширський соус, додаємо ще й азіатський рибний соус.

Крок - 1
02

Тепер доливаємо трохи кунжутного масло і посипаємо перцем кайенским. Все добре перемішуємо дерев'яною лопаткою.

Крок - 2
03

Зубки часнику очищаємо від лушпиння, обполіскуємо і подрібнюємо за допомогою часникодавки або дрібно шаткуємо гострим ножем.

Крок - 3
04

На дрібну тертку тремо сир пармезан, а зелену цибулю нарізаємо дрібними кільцями.

Крок - 4
05

Ставимо на плиту глибоку сковорідку і розтоплюємо на слабкому вогні вершкове несолоне масло. Викладаємо в розтоплене масло подрібнений часник і, постійно помішуючи, обсмажуємо подрібнений часник, стежачи, щоб не пересмажився.

Крок - 5
06

Після цього доливаємо в сковороду приготований соус, добре змішуємо і ще трохи підсмажуємо.

Крок - 6
07

Тим часом ставимо на плиту каструлю з водою і доводимо до кипіння. У киплячу воду опускаємо спагетті, поступово занурюючи за допомогою кулінарних щипців і відварюємо до такої консистенції, щоб ні в якому разі не зварилися.

Крок - 7
08

Відварену пасту викладаємо в сковорідку з підсмаженим в соусі часником і перемішуємо.

Крок - 8
09

Далі додаємо туди потертий сир пармезан і все добре змішуємо. Готову страву відразу ж подаємо до столу, при цьому паста з часником повинна здаватися вологою - це її ідеальна консистенція. Перед подачею посипаємо страву нарізаною зеленню цибулі.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Смажені стегенця - покроковий рецепт, фото 1 Смажені стегенця 35 5 3 з 5 - детальніше -
Майонез домашній - покроковий рецепт, фото 1 Майонез домашній 15 1 1 з 5 - детальніше -
Гамбургер з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Гамбургер з куркою 20 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Лосось у маринаді - покроковий рецепт, фото 1 Лосось у маринаді 40 1 2 з 5 - детальніше -
Дієтична шаурма - покроковий рецепт, фото 1 Дієтична шаурма 80 4 3 з 5 - детальніше -
Слойка з яблуками - покроковий рецепт, фото 1 Слойка з яблуками 50 3 3 з 5 - детальніше -