Все більшої популярності набирають перші страви з тайської кухні під назвою том ям. Це гостро-кислі на смак супи, які в складі мають багато цікавих інгредієнтів, а сам процес приготування перетворюється на справжній ритуал. Як правило, ці супи готують на основі курячого бульйону і креветок. Але також відмінною основою вважається паста том ям, яку можна приготувати самостійно. Крім цього, пасту том ям можна використовувати для приготування різних соусів і багатьох інших страв, які характеризуються гостротою смаку.
В першу чергу візьміть пасту тамаринд, яку без проблем можна придбати в будь-якому супермаркеті, викладіть в глибоку посудину і залийте водою. Трохи розім'явши ложкою, залиште хвилин на 15 до розчинення.
Тим часом займіться підготовкою інших інгредієнтів. Очистіть від лушпиння цибулю шалот і поріжте шматочками середнього розміру.
Також наріжте кільцями корінь імбиру. Очищені від лушпиння зубки часнику наріжте навпіл. Перець чилі візьміть в'ялений, розріжте навпіл і видаліть насіння. Після цього наріжте невеликими скибочками.
Помістіть на вогонь каструлю і влийте достатню кількість оливкової олії. Після того викладіть туди подрібнений перець чилі і коли він покипить секунд 30, виловіть шумівкою в окрему посудину.
Після нього викладіть в каструлю нарізаний корінь імбиру і теж трохи прокип'ятивши, виловіть за допомогою шумівки. Наступним відваріть часник, а за ним цибулю шалот.
Тепер засипте в киплячу олію сушені креветки і ошпаривши буквально півхвилини, теж виловіть в окрему посудину.
Замочену в воді пасту тамаринд розімніть трохи руками і процідіть через металеве сито.
Тепер викладіть в чашу блендера відварені креветки, додайте корінь імбиру, а так само перець чилі.
А потім влийте в блендер більшу частину оливкової олії, в якій обсмажувалися інгредієнти. Закрийте кришку блендера і подрібніть продукти в пюреобразну масу.
Після цього відкрийте кришку блендера і киньте туди часник і цибулю. Ще додайте креветочну пасту і знову перебийте блендером.
Потім вміст блендера перекладіть в каструлю з оливковою олією. Додайте тростинний цукор і трохи солі.
Сюди ж влийте трохи рибного соусу, перемішайте і прокип'ятіть протягом 20 хвилин, постійно помішуючи. Після цього зніміть каструлю з плити і паста том ям практично готова. На її основі можна готувати супи, а так саму використовувати в якості заправки для других страв.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти