Укр
Рус
Паста Другі страви Італійська кухня

Паста том ям

( 4.9524 4 521 21 оцінка)

1760 - переглядів
60 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Паста том ям - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Все більшої популярності набирають перші страви з тайської кухні під назвою том ям. Це гостро-кислі на смак супи, які в складі мають багато цікавих інгредієнтів, а сам процес приготування перетворюється на справжній ритуал. Як правило, ці супи готують на основі курячого бульйону і креветок. Але також відмінною основою вважається паста том ям, яку можна приготувати самостійно. Крім цього, пасту том ям можна використовувати для приготування різних соусів і багатьох інших страв, які характеризуються гостротою смаку.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Паста том ям " (на 100 грам)

  • Білки2 гр.
  • Жири36.8 гр.
  • Вуглеводи13.4 гр.
  • Калорії394 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу візьміть пасту тамаринд, яку без проблем можна придбати в будь-якому супермаркеті, викладіть в глибоку посудину і залийте водою. Трохи розім'явши ложкою, залиште хвилин на 15 до розчинення.

Крок - 1
02

Тим часом займіться підготовкою інших інгредієнтів. Очистіть від лушпиння цибулю шалот і поріжте шматочками середнього розміру.

Крок - 2
03

Також наріжте кільцями корінь імбиру. Очищені від лушпиння зубки часнику наріжте навпіл. Перець чилі візьміть в'ялений, розріжте навпіл і видаліть насіння. Після цього наріжте невеликими скибочками.

Крок - 3
04

Помістіть на вогонь каструлю і влийте достатню кількість оливкової олії. Після того викладіть туди подрібнений перець чилі і коли він покипить секунд 30, виловіть шумівкою в окрему посудину.

Крок - 4
05

Після нього викладіть в каструлю нарізаний корінь імбиру і теж трохи прокип'ятивши, виловіть за допомогою шумівки. Наступним відваріть часник, а за ним цибулю шалот.

Крок - 5
06

Тепер засипте в киплячу олію сушені креветки і ошпаривши буквально півхвилини, теж виловіть в окрему посудину.

Крок - 6
07

Замочену в воді пасту тамаринд розімніть трохи руками і процідіть через металеве сито.

Крок - 7
08

Тепер викладіть в чашу блендера відварені креветки, додайте корінь імбиру, а так само перець чилі.

Крок - 8
09

А потім влийте в блендер більшу частину оливкової олії, в якій обсмажувалися інгредієнти. Закрийте кришку блендера і подрібніть продукти в пюреобразну масу.

Крок - 9
10

Після цього відкрийте кришку блендера і киньте туди часник і цибулю. Ще додайте креветочну пасту і знову перебийте блендером.

Крок - 10
11

Потім вміст блендера перекладіть в каструлю з оливковою олією. Додайте тростинний цукор і трохи солі.

Крок - 11
12

Сюди ж влийте трохи рибного соусу, перемішайте і прокип'ятіть протягом 20 хвилин, постійно помішуючи. Після цього зніміть каструлю з плити і паста том ям практично готова. На її основі можна готувати супи, а так саму використовувати в якості заправки для других страв.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Жульєн - покроковий рецепт, фото 1 Жульєн 50 4 3 з 5 - детальніше -
Сироп полуничний - покроковий рецепт, фото 1 Сироп полуничний 35 4 3 з 5 - детальніше -
Кисле молоко - покроковий рецепт, фото 1 Кисле молоко 35 1 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

М’ясо по-французьки в духовці - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо по-французьки в духовці 50 4 3 з 5 - детальніше -
Куліч краффін - покроковий рецепт, фото 1 Куліч краффін 115 1 3 з 5 - детальніше -
Печиво пісочне - покроковий рецепт, фото 1 Печиво пісочне 45 3 2 з 5 - детальніше -